2:1
(0:1, 1:0, 1:0)

Stejně jako v loňské sezoně si Dukla napoprvé body z Přerova neodvezla

08.10.2016 / Daniel Doležal

Úvod zápasu Dukle vyšel. Nejprve se na začátku sedmé minuty prosadil Jiří Říha a poté Jihlava přestála dvojnásobnou početní výhodu soupeře. O vedení přišli hosté 73 vteřin po začátku druhé třetiny gólem Filipa Dvořáka. Červenožlutí na konci prostřední dvacetiminutovky přestáli dlouhé oslabení pět na tři, jenže ve hře pět na pět zkraje třetí části kapitulovali. V dalším průběhu utkání již gól nepadl, proto Přerovští výhrou 2:1 ukončili sérii Dukly, čítajících šest výher po sobě.
08.10.2016 17:00, WSM Liga - 13. kolo

HC ZUBR Přerov

Horčička – Ferenc, Malina, Chmelíř, M. Novotný, Pala, Šnajnar, L. Vágner, Zbořil – Procházka, Pšurný, Dostálek – Goiš, Popelka, Kovařík – Plášek, Král, Kratochvíl – Ižacký, Dvořák
2

HC Dukla Jihlava

Škarek – Kaláb, Bilčík, Říha, Dundáček, Šidlík, Půža, Grebenjuk – Čachotský, Skořepa, Protasenja – Důras, Seman, Diviš – Březina, Zeman, Stoklasa – Kondratěv, Jícha
1
Branky a nahrávky: 22. Dvořák (Zbořil), 42. Pšurný (Dostálek) – 7. Říha (Skořepa, Protasenja). Rozhodčí: Kašík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2132. Střely na branku: 44:23. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Utkání se rozjelo aktivně z obou stran a začal boj o každý centimetr ledu. Puk si osahali Škarek i Horčička a se začátkem sedmé minuty pak Jihlava otevřela skóre. Hosté ujeli do brejku, Říha volil přihrávku na bráněného Skořepu, od jehož brusle kotouč zajel do kasy Hanáků. Gól byl nakonec připsán obránci Jiřímu Říhovi. Hra zůstávala vyrovnaná, ale přišla přesilovka Přerova, která se poté znásobila.

Následovala pasáž faulů na obou stranách a dvojnásobnou výhodu měla dokonce i Jihlava. Několik vyloučení otupilo nastavené tempo hlavně domácích a oba celky se do výraznějších akcí dostávaly jen sporadicky. Do šaten se tak poprvé zamířilo za stavu 0:1.

Na začátek druhé periody si přesilovou hru vysloužila Jihlava, ale právě ona paradoxně inkasovala. Filip Dvořák se rozjel podél pravého mantinelu a z úhlu prostřelil Škarka. Přerov ožil a svou obětavost v dalším oslabení předvedl Kovařík pádem do dělovky Kalába. Dvouminutovku modrožlutých Dukla poctivě ubránila a hra se nadále kouskovala častými fauly.

Příkladnou defenzivu předvedli v oslabení i Zubři a znovu měl padnout trest na straně hostů. Při signalizaci faulu se hlavnímu sudímu vztyčená paže pořádně odkrvila. Přerov se držel na puku v pásmu přes minutu a červenožluté svíral, leč ani následující šance nevyužil.

K úvodnímu buly posledního dějství se Jihlava postavila jen ve třech, ale domácí netrestali. Ve 42. minutě však strhli vedení na svou stranu. Dostálek předvedl skvělou práci, obehrál soupeře a naservíroval puk Romanovi Pšurnému, který se trefil pod víko jihlavské klece. Přerované byli lepší a se skvělým nasazením si udržovali svou hru. Šestnáctiletý Škarek byl i nadále oporou Jihlavy, když Pšurnému zatarasil cestu betonem.

U Horčičky byli blízko srovnání Skořepa s Čachotským, ale stav se poté neměnil. Procházka si následně vymíchal obranu soupeře, Chmelíř však tváří v tvář brankáři Horáků neuspěl. Škarek se činil i čtyři minuty před koncem, když na něj blafákem nevyzrál Goiš. Po půl minutě došlo na jediné vyloučení třetí třetiny, a to na straně domácích. Žádná ztráta v závěru se už ale neopakovala a Přerov ubránil nejtěsnější vedení, díky čemuž si připisuje další tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Co se týče atraktivity, sice padly jen tři góly, ale fanoušci byli určitě spokojení. Věděli jsme, že přijede velmi silný soupeř, což Jihlava potvrdila. Po smolném gólu jsme se dostávali do zápasu pomaleji, ale od druhé třetiny jsme soupeře přitlačili, z čehož přišlo naše vyrovnání. Myslím si, že pak rozhodl náš kolektivní výkon od výborně chytajícího gólmana přes všechny hráče. Kromě posledních minut jsme Jihlavu nepustili do nějakých vážnějších situací. Tři body jsou pro nás nesmírně důležité. Doufáme, že i příště přijde minimálně stejná návštěva. Fanoušci nás hnali a my jim za tu skvělou podporu moc děkujeme.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Věděli jsme, že nás v Přerově čeká horká půda. Přes úpornou obranu domácích bylo hodně těžké se prosadit. Nějaké šance jsme tam měli, ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Sice jsme se dostali do vedení, ale paradoxně v naší přesilovce domácí vyrovnali. Naši hráči naložili s pukem v útočném pásmu velice lajdácky a Přerov nás za to potrestal. To soupeře nakoplo a přidal na obrátkách. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že nechceme udělat chybu v naší obranné činnosti, ale hned ve druhé minutě to nevyšlo. Soupeř znovu potrestal naše zaváhání a začal mít pak daleko větší rychlost. Ještě jsme se snažili, ale zarputilá domácí obrana už nám toho moc nepovolila.