5:4
(0:1, 5:2, 0:1)

Sedm minut druhé třetiny rozhodlo, Dukla ztrátu tří gólů v Přerově nedotáhla

08.09.2018 / Daniel Doležal

Na začátku zápasu bylo znát, že oba týmy hrají první soutěžní utkání. První dějství ale vyšlo lépe Jihlavě, když se v přesilovce trefil Jakub Suchánek. Během necelých osmi minut druhé části ale Dukla inkasovala čtyřikrát, a když snížil v oslabení Martin Osmík, domácí ihned odpověděli. Jenže ve 36. minutě se prosadil ex-přerovský Vlastimil Dostálek a zkraje třetí třetiny snížil na rozdíl jedné trefy opět Vlastimil Dostálek. Více už se ale Jihlavě nepodařilo a v Přerově prohrála 4:5.
08.09.2018 17:00, Chance Liga - 1. kolo

HC ZUBR Přerov

Klimeš – Pala (A), R. Černý, M. Novotný, Zbořil, Malina, M. Pohl, Padrnos – T. Doležal, T. Sýkora (C), Rachůnek – Milan Procházka (A), Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, M. Kratochvíl – Indrák, Moučka, Navrátil
5

HC Dukla Jihlava

Brož (41. Lundström) – J. Pohl, Štindl, Váňa, Suchánek, Půža, Kajínek (A), Mareš – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Osmík, Jiránek – Chlubna, Hrníčko, Čermák
4
Branky a nahrávky: 21. T. Doležal (R. Černý, Rachůnek), 24. Pala (Rachůnek, T. Doležal), 26. M. Kratochvíl (Malina, Klimeš), 28. Hejcman (M. Kratochvíl), 32. Pšurný (M. Novotný, Sikora) – 13. Suchánek (D. Váňa, Pekr), 32. Osmík (Dostálek), 36. Dostálek, 41. Dostálek (Zeman, Kajínek). Rozhodčí: Fiala, Šutara - Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 6:4, navíc Pohl (JIH) 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 2074. Střely na branku: 25:30. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4.

Průběh utkání

Do zápasu vkročila lépe Jihlava, už po půlminutě hry mohla trestat špatné rozestavení domácích, Zeman ani Čachotský ale nepřetavili skvělou pozici v první trefu sezony. Zubři zvládli ubránit oslabení ze čtvrté minuty, což zanedlouho napodobila i Jihlava. Domácí se v přesilové hře nedokázali nijak zvlášť předvést a s první velkou šancí si počkali až do desáté minuty. Rychlou akci první formace ale zvládl zastavit neméně hbitý Brož.

Ve třinácté minutě šla Jihlava znovu do přesily proti čtyřem a tentokráte už s gólovým zakončením. Přerov si znovu nedal pozor na postavení v pásmu, čehož využil Váňa, od mantinelu nasměroval kotouč k Jakubovi Suchánkovi a ten si po zpracování střelou švihem z dálky zapsal první úspěšnou trefu. Vyrovnat mohl chvíli před sirénou Doležal, při zakončení zblízka mu ke gólové radosti scházelo jen málo.

Do druhého dějství Přerov vkročil správnou nohou a zásluhou Tomáše Doležala sklízel ovoce už během první minuty, když útočník s číslem 24 z mezikruží zakončil mezi Brožovy betony. O chvíli později se i s dávkou štěstí prosadil Radomír Pala a na 3:1 vzápětí zvýšil Matouš Kratochvil, který nabral rychlost podél mantinelu a nasměroval puk přesně k zadní tyči.

Domácí šli do trháku a natáhli rozdíl o další branku ve 28. minutě díky Darku Hejcmanovi. Ten vzal přečíslení dva na jednoho na sebe a dobře udělal. Jihlava se ale nadechla ke snížení, a to dokonce ve vlastním oslabení, do kterého ji poslal Suchánek, který inkasoval trest za podrážení. Dostálek našel těsně před bránou na druhé straně najíždějícího Martina Osmíka, který s přehledem zakončil do odkryté klece. Domácí Roman Pšurný ale reagoval za další půlminutu v téže přesilové hře a zvýšil na 5:2. Prostřední třetina ovšem nabídla ještě sedmou branku a opět v jihlavském oslabení, když obraně prchl Vlastimil Dostálek. Ještě předtím rozhodčí do konce utkání vyloučili hostujícího obránce Jana Pohla.

Před začátkem poslední části přepustil jihlavský Brož místo v brankovišti kolegovi Lundströmovi. Už se dokonce zdálo, že hra bude navazovat na předešlou divokou třetinu. Hned po půlminutě se totiž z dorážky po střele Kajínka prosadil Vlastimil Dostálek. Jihlava se snažila dobývat pásmo domácích, co to šlo, ale Přerované soupeři příliš prostoru nenechávali. Naopak zlikvidovali jeho nevelké množství pokusů a povedeným obranným výkonem si první tři body do tabulky uchránili.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Věděli jsme, že nás dnes nic lehkého nečeká. Celý zápas rozhodlo sedm minut ve druhé třetině, kdy jsme ze hry vypadli, protože soupeř si už v první třetině pár šancí vytvořil, ale jinak si myslím, že jsme hráli dobře. Druhá třetina poznamenala utkání a v poslední třetině soupeř zalezl. Samozřejmě jsme si i tam vytvořili nějaké šance, ale nedotáhli jsme to. Z našeho pohledu neúspěšně utkání.

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Jsem velmi mile překvapený, bylo to kvalitní utkání z obou dvou stran, od první do poslední minuty se hrál výborný hokej. V první třetině jsme si vytvořili dvě, tři gólové šance, které jsme nevyužili. Pak jsme dostali gól, ale po první třetině jsem musel kluky pochválit a říct jim, že když při takové hře vydrží, budeme schopní hrát s Jihlavou vyrovnanou partii. Začátek druhé třetiny nám vyšel skvostně, využili jsme přesilovku a poté nám vyšly rychlé brejky. Shodou okolností jsme se na ně celý týden připravovali. Pěkné góly nás dostaly do vedení. To jsme ale poměrně lacině ztratili při přesilovkách, a nakonec z toho – tak jako pravidelně v loňské sezoně – byly nervy. O výsledek jsme se báli až do poslední minuty.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava