2:4
(0:2, 1:1, 1:1)

Jedenáctá výhra z dvanácti zápasů! Dukla zvládla zápas na Slavii

01.12.2018 / Michal Toman

Závěr první poloviny základní části zahájila Dukla dobře. Současně s koncem přesilovky se totiž v 5. minutě prosadil Josef Skořepa. Potvrzení, že početní výhody Jihlavě seděly, přišlo 54 sekund před první sirénou, když střelu Štebiha od modré tečoval Dominik Hrníčko. Druhou třetinu ale zahájili lépe domácí, Saňa výborným pasem za obranu dal šanci Veselému, který nadvakrát překonal Brože. Ve vlastním oslabení si ale vzala Jihlava svůj dvoubrankový náskok zpět, přečíslení 2 na 1 zakončil taktéž se štěstím Vojtěch Budík. Snížení ještě jednou od domácího týmu přišlo, v početní výhodě si křižnou přihrávku srazil do vlastní branky obránce Jan Pohl. Ten samý hráč pak zařídil čtvrtou branku Jihlavy v 52. minutě, a když Slavia nezdramatizovala zápas přesilovkou tři minuty před koncem, bere Dukla z prvního prosincového dne výhru 4:2.
01.12.2018 15:00, Chance Liga - 30. kolo

HC Slavia Praha

Šorf – Duda, Novák, Saňa, Barák, Hejda – Krejčík, Šagát, Ondráček – Šmerha, Kverka, Kubica – Doležal, Vlček, Veselý – Panna, Furch, Tejral
2

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Budík, Štebih, Mareš, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa, Zeman – Jiránek, Hlinka, Dostálek – Havránek, Werbik, Hrníčko – Půža, Harkabus, Čermák
4
Branky a nahrávky: 22. Veselý (Drtina, Saňa), 45. Ondráček (Šagát) - 5. Skořepa (Harkabus, Zeman), 20. Hrníčko (Štebih, Havránek), 27. Budík (Dostálek, Werbik), 52. Pohl (Dostálek, Hlinka). Rozhodčí: Souček, Valenta - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1113. Střely na branku: 36:33. Zblokované střely: 15:11. Vhazování: 30:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Dvě oslabení a dva inkasované góly. Úvodní třetina zápasu s vedoucím týmem Chance ligy nevyšla slávistům podle představ. Po Ondráčkově vyloučení se sice Pražané celé oslabení výborně bránili, jenže krátce před jeho koncem předvedli hosté perfektní souhru. Pohl našel v levém rohu Harkabuse, který z první nahrál mezi kruhy volnému Josefu Skořepovi a ten se nemýlil.

Do první pauzy nechyběla ani minuta, když Jihlavští opět udeřili. Štebih nahodil kotouč od modré čáry přímo do prostoru, kde stál připravený Dominik Hrníčko a právě od jeho hole se puk odrazil za záda bezmocného Šorfa.

Druhou periodu začali domácí aktivněji a za svou snahu byli odměněni. Drtina vyslal milimetrovou nahrávkou do úniku Jana Veselého. Ten sice nejprve zakončil do betonů brankáře, ale puk se mu odrazil zpět na čepel a na druhý pokus už slávistický útočník uspěl.

O chvíli později si však červenobílí vybrali slabší chvilku. Ve vlastní přesilovce nechali ujet do přečíslení Dostálka s Vojtěchem Budíkem a druhý jmenovaný chladnokrevně zakončil mezi Šorfovy betony.

Pár sekund před koncem druhé dvacetiminutovky se ocitl ve třech výborných střeleckých příležitostech domácí forvard Veselý. Všechny jeho pokusy však gólman Brož zlikvidoval a Jihlava díky němu vedla po čtyřiceti minutách o dvě branky.

Stejně jako ve druhé části i začátek třetího dějství vyšel lépe domácím borcům. Ti dostali výhodu přesilové hry a tentokrát už ji beze zbytku využili. Martin Ondráček chtěl z levé strany oslovit skrz brankoviště spoluhráče Krejčíka. Puk však trefil brusli jednoho z obránců Dukly a od ní se odrazil do sítě.

Sešívaná honba za vyrovnáním ovšem netrvala dlouho. O bezmála šest minut později totiž napřáhl ke střele na vrcholu levého kruhu bývalý slávista Jan Pohl a jeho tvrdá rána zapadla přesně pod víko domácí svatyně.

Pražané si v závěru ještě vytvořili tlak a zkoušeli i hru bez brankáře. Na vyrovnání však domácí nedosáhli a všechny tři body si odvezla Dukla.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Před dlouhým volnem jsme chtěli bodovat, což se nám nepodařilo. Nepodali jsme špatný výkon, ale srazily nás dva góly v našem oslabení a jeden při naší přesilovce. Už třetí zápas po sobě jsme udělali v přesilovce chybu a byli jsme za ni potrestáni. První třetina nebyla z naší strany úplně dobrá. Druhá se nám naopak povedla, vytvořili jsme si v ní tlak. Bohužel ale neumíme herní převahu přetavit v dostatek branek. Na začátku třetí třetiny se nám podařilo dostat na dostřel, ale bohužel se na naši stranu nepřiklonilo štěstí a prohráli jsme. Musíme dál pracovat a věříme, že začneme vyhrávat.“

František Zeman (HC Dukla Jihlava): „K utkání jsme přistoupili velice zodpovědně. Byla cítit důležitost zápasu. Myslím, že jsme měli hru po celou dobu pod kontrolou. Kluci si zaslouží velikou pochvalu, zápas zvládli výborně. Podle mě si z Prahy zaslouženě odvážíme tři body.“



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava