7:1
(0:0, 6:0, 1:1)

Střelecké představení Dukly! Šestigólovým rozdílem to odneslo Ústí nad Labem

30.01.2019 / Tomáš Kalas

V zápase 52. kola se na první gól čekalo i přes jasnou převahu Dukly až do druhé třetiny. Již po 15 sekundách otevřel skóre svým prvním zásahem David Kajínek. Jihlava přežila únik Šťovíčka a od něj byl na hřišti s nadsázkou jeden tým. Na dvougólový rozdíl zvýšil v 25. minutě po individuální akci Dominik Hrníčko, vyloučení hostujícího Chlouby o minutu a půl později potrestal po krásné souhře Lukáš Anděl. Za další minutu a půl se prosadila čtvrtá útočná formace Dukly s obránci v útoku, gól připsal po nahrávce od Půži David Váňa. A Jihlava neměla dost, nejprve přečkala vyloučení Kajínka, pak se popáté prosadila Dukla díky tečování střely Štindla Matějem Pekrem. Celý šestigólový střelecký koncert ukončil v čase 39:45 po výborné práci Lukáše Anděla Jan Pohl. Třetí třetina byla již o poznání klidnější, na 7:0 upravil ve 44. minutě opět Matěj Pekr, jenže poslední slovo mělo Ústí, když se na konci 49. minuty prosadil Blaha. Dukla doma přejela Ústí nad Labem 7:1 a díky zaváhání Vsetína se její náskok na čele opět navýšil.
30.01.2019 17:30, Chance Liga - 52. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström – Kajínek, Holý, Štebih, Matějíček, Pohl, Suchánek, Štindl – Anděl, Čachotský, Pekr – Harkabus, Osmík, Dostálek – Klíma, Fajkus, Hrníčko – Váňa, Půža
7

HC Slovan Ústí nad Labem

Stezka (41. Volke) – Zdvořáček, Málek, Hes, Mert, Blaha, Zukal, Štochl – Krliš, Schwamberger, Veselý – Jandus, Kropáček, Chlouba – Gottfried, Tůma, Planý
1
Branky a nahrávky: 21. Kajínek (Pohl, Anděl), 25. Hrníčko (Holý, Klíma), 26. Anděl (Pekr, Pohl), 28. Váňa (Půža), 33. Pekr (Štindl, Klíma), 40. Pohl (Anděl), 44. Pekr (Čachotský) – 49. Blaha (Jandus, Planý). Rozhodčí: Kostourek, Jechoutek – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1074. Střely na branku: 46:17. Zblokované střely: 8:4. Vhazování: 43:25. Průběh utkání: 7:0, 7:1.

Průběh utkání

Zápas proti Ústí byl pro spoustu hráčů návratem zpět do sestavy Dukly. Po zranění se vrátili Vlastimil Dostálek s Davidem Kajínkem, do zápasového režimu se dostal i David Váňa. Z Litvínova se vrátil Jakub Suchánek a premiéru v dukláckém dresu si odbyl zlínský junior Sebastian Fajkus. I v lehce okleštěné sestavě ale byla Jihlava od prvních minut lepší a Lundström nemusel za dvacet minut předvést pořádný nebo těžší zákrok. To Stezka se na druhé straně pořádně činil. Zakročil proti několika střelám a čelil také dvěma vážným šancím. Na konci 14. minuty se před něj natlačil z úhlu Dostálek, navrátilci ale puk sklouzl z čepele ve finální fázi. Za další šanci Dukly si ale paradoxně mohl gólman Ústí sám. Nenápadnou střelu Štebiha od modré nebyl schopen Stezka udržet v lapačce a kotouč různě chytal po brankovišti, naštěstí pro Ústí se ale žádný hráč v domácím dresu nedostal k dorážce. 100 sekund před koncem první třetiny byl vyloučen hostující Mert za držení, Jihlava si ale zbylých 20 sekund přesilovky přenesla až do druhé třetiny.

Lepší vstup do druhé třetiny si nemohla Dukla přát. Již po 15 sekundách totiž vykročila za výhrou. Jan Pohl přehrál podél modré puk na Davida Kajínka a dočasný kapitán Jihlavy si připsal po 52 kolech svůj první zásah tuto sezonu v jihlavském dresu. Jenže mohlo být bleskově srovnáno. Drobného zaváhání obrany využil Šťovíček a po přihrávce se vydal sám na domácí branku, jenže trefil pouze levou tyč. To zřejmě Ústí položilo a od té doby byl na ledě prakticky jeden tým. V 25. minutě vyzval Holý ze středního pásma přihrávkou Dominika Hrníčka, který si nabruslil až na hranici levého kruhu a zblízka umístil Stezkovi puk pod víko. Slovan se pak dostal do oslabení, když si Chlouba nepohlídal dvakrát postavení na buly a byl za to dle nových regulí vyloučen. O půl minuty později se vracel z trestné zpět na led. Jednoduchou kombinaci na jeden dotek zakončil z mezikruží po přihrávce od Matěje Pekra úspěšně Lukáš Anděl. Jihlava neměla zdaleka dost a sypala nebohému Slovanu do sítě další góly. Skvělý vstup do druhé třetiny totiž stvrdil v čase 27:09. Štindl chtěl od modré střílet, přitom ale zlomil hůl a tím paradoxně Dukle pomohl. Půža díky tomu udržel pásmo a pustil puk na Davida Váňu, který se dostal tvrdou střelou ke svému prvnímu gólu po návratu do sestavy - 4:0. Ústí se nenakoplo ani přesilovkou po vyloučení Kajínka a nedlouho po jejím vypršení inkasovalo popáté. Štindlova střela sice šla mimo kasu, jenže překonala povyjetého Stezku, za kterým stál Matěj Pekr. Domácí bombardér přiložil hůl k ledu dříve než jeho severočeský strážce a umístil puk do prázdné. Jihlava pokračovala v sebevědomém výkonu, od další pohromy z hole Osmíka zachránil Slovan brankář Stezka. Přesto se skóre v rámci druhé třetiny ještě jednou měnilo. Lukáš Anděl se vydal do samostatného úniku, jenže byl včas dojet. Proto volil nahrávku za sebe na nabrusleného Jana Pohla, který umístil kotouč přesně do protipohybu Stezky.

Po této třetině hrůzy dostal prostor hostující gólman Volke. Na začátku byla k vidění hra 4 na 4, kterou domácí taktéž využili. Čachotský pustil v pásmu za sebe na Matěje Pekra, který se s tím z pravého kruhu nemazal. Závěr utkání se tak nesl značně v pohodovém tempu, Slovan to ale ještě rozhodně nebalil a bojoval až do konce. V čase 48:43 se mohl dokonce radovat ze zásahu. Lukáš Blaha mezi kruhy dostal prostor a přes clonu připravil Lundströma o čisté konto - 7:1. Vyjma šance Čachotského z 51. minuty a vyloučení Kajínka v samotném závěru se toho více již nestalo. Dukla potvrdila roli jasného favorita a vyhrála poměrem 7:1.

Ohlasy trenérů

Martin Štěpánek (Hokej Ústí nad Labem s.r.o.): Nejsme spokojeni s výsledkem ani s předvedenou hrou. Po první třetině to bylo 0:0, což se mohlo zdát, že bylo z naší strany slušné. Jihlava ale nepředvedla v první třetině žádný super výkon, stačili jsme jí a možná jsme měli občas i štěstí. Druhá třetina se nám nepovedla a Dukla rozhodla. Soupeř pak ve třetí části z mého pohledu zvolnil, takže se zápas relativně vyrovnal, i když domácí šance měli. Zápas proto dopadl tak, jak dopadl.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): V první třetině jsme měli asi devatenáct střel (poznámka Martina Štěpánka - my měli jen dvě) to nebyly gólové střely, mířily gólmanovi do břicha, bez razance. Ve druhé třetině jsme přece jen trošku přidali, což tady bylo řečeno. A i první gól v úvodu druhé části kluky trošku zklidnil. Ti pak začali hrát a vytvářet si příležitosti. Ve třetí třetině už to nebylo z naší strany zase ono. Výsledek k tomu nabádal a kluci si šetřili síly, které nám v předešlých utkáních chyběly.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava