1:0
(1:0, 0:0, 0:0 - N 0:0 - 0:1)

Výborný Filip Maláč a obětavá hra Dukly vedla k zisku tří bodů

06.10.2018 / Tomáš Lysý

Jihlavští dorostenci na začátku zápasu přestáli tlak soupeře i první přesilovku Hradce Králové a při druhé soupeřově početní výhodě skórovali, když Pavelec zakončil únik přihrávkou na úspěšného Šimona Zdarsu. Na druhé straně nevyužil Mountfield HK situaci dva na nikoho, také v oslabení, a započal tak výborné představení gólmana Filipa Maláče. Jihlavský brankář totiž svojí klec zamkl ne na sedm, ale 31 západů, což byl počet střel hostí. Dukla tak zvítězila 1:0 a získala tři body. Mountfield HK nakonec nejel domů s prázdnou, získal totiž bonusový bod v nájezdech.
06.10.2018 15:15, ELIOD extraliga dorostu - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vovsík, Chvátal, Vranka, D. Moravec, Hrbek, Sapík – Zdarsa, Polodna, Pavelec – Broža, Melenovský, Jungwirth – Pigl, Michalčuk, Kravec
1

Mountfield HK

Tichý – Boukal, Pelda, Králík, Havlíček, Řehák, Jerman, Pinkas, Táborský – Budina, Beneš, Marha – Pavlata, P. Moravec, Pajer – Gaspar, Novotný, Giesl
0
Branky a nahrávky: 13. Zdarsa (Pavelec) - rozh. náj. Pajer. Rozhodčí: Macák - Zíka, Kacetl. Vyloučení: 5:8, navíc Sapík (JIH) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 1:0.

Ohlasy trenérů

Martin Štohanzl (Mountfield HK): Nezbývá nám než pogratulovat soupeři, který enormní bojovností, nasazením a touhou vyhrát zápas nás v těchto třech činnostech absolutně předčil. My jsme si šli jen zahrát, bez ochoty jít do brankoviště a hrát hokej, který bolí. Vyhrát jsme si nezasloužili a soupeři gratulujeme.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Utkání jsme ubojovali. Chvílemi jsme nebyli lepší mužstvo, co se hry týče, ale bojovnost a výkon našeho gólmana rozhodl. Bylo to vidět i na počtu jednadvaceti zblokovaných střel. Kluci dostat gól nechtěli a nakonec tři body uhájili. V nájezdech to sice nevyšlo, ale za nás obrovská spokojenost a pochvala do celé kabiny.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie