5:2
(1:1, 3:0, 1:1)

Povedený vstup do play-off! Dukla uspěla i díky dvěma trefám v oslabení

01.03.2019 / Ondřej Belák

Hokejistům Dukly se první zápas vyřazovacích bojů podařil na výbornou. V domácím prostředí porazili Litoměřice s přehledem 5:2, k čemuž přispěly i dva zásahy v početní nevýhodě! Hosté se drželi, nicméně kolem poloviny základní hrací doby je celek z Vysočiny definitivně zlomil. Tři body zaznamenal Adam Zeman, jenž vstřelil dva góly a na jeden přihrál!
01.03.2019 17:30, Chance Liga - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Kajínek, Matějíček, Štebih, Holý, Suchánek, Půža – Pekr, Skořepa, Anděl – Čachotský, Werbik, Dostálek – Bezúch, Zeman, Jiránek – Hrníčko, Hlinka, Harkabus
5

HC Stadion Litoměřice

Král – Pavlas, Marcel, Smetana, Klejna, Jebavý, Dluhoš, Havlík – Průžek, Korkiakoski, Kadlec – Voženílek, Merta, Jánský – Ščegolkov, Štohanzl, Svoboda – Kropáček, Sklenář, Jirásek
2
Branky a nahrávky: 15. Pekr (Anděl), 25. Holý (Bezúch, Zeman), 27. Zeman (Matějíček), 31. Zeman (Holý, Bezúch), 60. Dostálek (Kajínek, Werbik) – 5. Merta (Marcel, Pavlas), 50. Jánský (Korkiakoski, Marcel). Rozhodčí: Dědek, Cabák – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:4, navíc Dostálek (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 2 811. Střely na branku: 38:21. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Průběh utkání

Jihlavští chtěli hned od úvodu dokázat, že jim role favorita patří v této sérii právem. Hrálo se výhradně před hostující brankou, nicméně větší příležitosti nepřicházely. Udeřily tedy Litoměřice! Hosté se poprvé na delší čas uchytili v ofenzivní zóně. Patrik Marcel lehce nahodil od modré čáry a precizní tečí ze vzduchu se prezentoval pohotový David Merta - 0:1.

Duklu tento moment vyburcoval k ještě vyšší aktivitě. Poté, co se nahození Jana Pohla odrazilo přímo na hůl Tomáše Čachotského, už zvedali fanoušci ruce nad hlavu. Tomáš Král ovšem natáhl lapačku a Čachotského zakončení do poloprázdné klece pokryl! Kališníci mohli uklidnit situaci v přesilovce, ale stal se pravý opak. Po chybě na modré čáře si puk vzal Lukáš Anděl, jenž v situaci dvou proti jednomu nabídl lahůdku Matěji Pekrovi - 1:1! Ve zbytku úvodní části se hra vyrovnala, ani jeden tým už si nicméně žádnou větší příležitost nevypracoval.

Na startu další třetiny zahrozili hosté, Niklas Lundström se ale při střele Voženílka z mezikruží zorientoval včas. Dukla postupem času začala stupňovat tlak a dostala se do vedení! Jan Holý práskl do puku na modré čáře a krásná dělovka skončil až za Králem - 2:1. Ještě veseleji na Horáckém zimním stadionu bylo, když si Kališníci měli možnost vyzkoušet další přesilovou hru. Opět totiž skórovala Dukla! Martin Matějíček krásně vyslal do sóla Adama Zemana, jenž provedl úspěšný forhendový blafák - 3:1.

Celek z Vysočiny v těchto chvílích na ledové ploše kraloval. Jan Holý už se sám dostal do velmi slibné střelecké pozice, jenže všiml si na levém kruhu volného Adama Zemana, který nekompromisně vypálil mimo dosah marně se přemisťujícího Krále - 4:1! Při dalším oslabení navíc mohli Litoměřičtí inkasovat při vlastní výhodě již potřetí, nicméně Matěj Pekr s Lukášem Andělem nevyužili akci dvou na nikoho. První jmenovaný to zkoušel bekhendem, kotouč se ale zastavil o Králův beton.

Ve třetí dvacetiminutovce naši hokejisté poměrně v klidu kontrolovali hru. Stadion si dlouho nemohl vytvořit žádné příležitosti ke korekci. Podařilo se mu to až v 50. minutě, když Markus Korkiakoski pěknou zadovkou našel Petera Jánského, jehož pečlivě připravená střela zapadla do šibenice - 4:2.

Nedlouho poté mohl Adam Zeman završit hattrick. Z mezikruží pálil bez přípravy a Tomáš Král předvedl důležitý zákrok, kterým odmítl definitivní rozhodnutí. To přišlo až v samotném závěru, když hosté zkoušeli štěstí bez gólmana. Vlastimil Dostálek přetlačil svého konkurenta v osobním souboji a dovezl gumový nesmysl až do kuchyně. Dukla porazila Kališníky 5:2 a ujímá se ve čtvrtfinálové sérii vedení!

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Zápas v Jihlavě byl jako každý jiný, strašně těžký. Domácí byli lepší. Od tohoto zápasu je naše ambice hodně znepříjemnit Jihlavě sérii a bojovat o každý puk. Dnes jsme zklamaní. Selhali jsme v přesilových hrách, kde jsme si nechali dát dvě branky. V oslabeních jsou domácí strašně silní a my jsme s tím měli obrovské problémy. Do zítřka máme o čem přemýšlet.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): My jsme spokojení s tím, že jsme udělali vítězství. Ale kolega to řekl - soupeř se nám hru snažil znepříjemňovat v každém střídání od první do poslední minuty. Proti takové urputnosti se hraje špatně. O to více si cením, že kluci zápas zvládli. Bonusem jsou dva góly v oslabení. Litoměřice měly spoustu příležitostí, které pochytal gólman a které pramenily z našich chvilkových nedůsledností, jelikož soupeř dobře bruslí a je šikovný na hokejce. Zaplaťpánbůh, že je Stadion neproměnil. Jsme samozřejmě spokojení s vítězstvím. Uvidíme, jak budou vypadat kluci, kteří nám v průběhu zápasu museli odejít - Jakub Suchánek a Miha Štebih.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava