3:6
(3:2, 0:3, 0:1)

Duklu nepoložila ani dvoubranková ztráta v první třetině, z Litoměřic si veze druhou výhru!

06.03.2019 / Martina Kramerová

Další důležitý zápas Dukla nezahájila ideálně. Již po čtyřech minutách dotahovala dvě branky ztráty a i když skóre dorovnal Juraj Bezúch s Tomášem Jiránkem, stejně Dukla ztrácela po první třetině jeden gól. Jenže v prostřední části to bylo o něčem jiném. Jihlava třemi góly během třinácti minut překlopila zápas na svou stranu, nejprve vrátil remízový stav Vlastimil Dostálek, následně při návratu z trestné udeřil Michal Hlinka a dvě branky rozdílu dal Dukle Lukáš Klíma. Hosté ve třetí třetině již poklidně kontrolovali výsledek, navíc se prosadili pošesté zásluhou Josefa Skořepy. Po výhře 6:3 tak bude mít Jihlava možnost sérii v pátek 8. března doma ukončit!
06.03.2019 18:00, Chance Liga - 0. kolo

HC Stadion Litoměřice

Král – Dluhoš, Pavlas, Smetana, Klejna, Marcel, Havlík – Voženílek, Korkiakoski, Jánský – Průžek, Merta, Kadlec – Ščegolkov, Šik, Svoboda – Kropáček, Štohanzl, Jirásek – Sklenář
3

HC Dukla Jihlava

Lundström – Kajínek, Pohl, Půža, Matějíček, Suchánek, Holý, Váňa – Anděl, Skořepa, Čachotský – Harkabus, Hlinka, Dostálek – Jiránek, Zeman, Bezúch – Klíma, Osmík, Hrníčko
6
Branky a nahrávky: 2. Šik (Pavlas, Jánský), 4. Jánský (Korkiakoski, Voženílek), 19. Ščegolkov (Svoboda, Dluhoš) – 4. Bezúch (Jiránek, Pohl), 19. Jiránek (Matějíček, Zeman), 22. Dostálek (Harkabus), 26. Hlinka (Anděl, Půža), 35. Klíma (Půža), 58. Skořepa (Anděl, Čachotský). Rozhodčí: Dědek, Kostourek – Otáhal, Polonyi. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1700. Střely na branku: 16:27. Zblokované střely: 6:9. Vhazování: 19:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:6.

Průběh utkání

Kališníci se z úterní prohry oklepali velmi rychle a už ve 2. minutě zvedli přihlížející diváky ze sedaček úvodní trefou. Jánský přihrál podél modré Pavlasovi, který prudce vypálil. Jeho dalekonosný projektil otečoval Otakar Šik a kotouč doplachtil až za Lundströmova záda.

Časomíra neukrojila ještě ani dvě minuty, když Stadion udeřil podruhé. Korkiakoski objel hostující svatyni a neservíroval kotouč Peteru Jánskému, který se ranou ze spodní hrany levého kruhu nemýlil.

Gólové hody vzápětí pokračovaly. Ke smůle litoměřické střídačky však tentokrát branka nepadla do soupeřovy sítě. V čase 03:41 se před Králem dostal k dorážce Juraj Bezúch a postaral se o první gól Jihlavy.

Dukla mohla následně dokonce vyrovnat. Maskovaný muž v litoměřických barvách však zamezil takřka jistému gólu, když do střely, jež mířila do zcela odkryté klece, pohotově vložil hůl. Na počátku 19. minuty se vřítil do útočného pásma Matějíček. Jeho pokus sice neuspěl, následná dorážka Tomáše Jiránka už ale ano, a tak mužstvo z Vysočiny srovnalo krok.

Rychlý gólový kontr na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 18:28 se po levé straně protáhl Vadim Ščegolkov a dělovkou z levého kruhu prostřelil Lundströma. Úvod prostřední dvacetiminutovky se lépe vydařil hostům. Po necelých dvou minutách od prvního buly uzmul po chybě domácích u mantinelu kotouč Harkabus, jenž nahrál najíždějícímu Vlastimilu Dostálkovi, a ten nezaváhal.

V polovině 26. minuty Dukla otočila skóre, když po rychlém kombinaci zakončil golfákem z pravého kruhu Michal Hlinka. Střelecká chuť Jihlavským vydržela i ve zbytku třetiny. Těsný náskok dokonce navýšili o dvě branky. Po Půžově střele se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Lukáš Klíma a pohotovou dorážkou upravil skóre na 5:3. To ještě uzavřel šestým zásahem Josef Skořepa. Jihlava si tak připsala triumf a vede celou sérii 3:1.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): V tomhle zápase bylo vidět, že už nám trošku došly síly. Poslední měsíc hrajeme na pár lidí, máme úzký kádr. Do toho přišlo pár zranění, nemoci. Sestavu jsme museli lepit. Přesto jsme měli dobrý začátek. Od druhé třetiny už nám docházely síly a úplně jsme vypadli ze systému. Dostali jsme laciné branky a už neměli sílu na zvrat. Klukům ale nemám co vytknout. Hrají vyrovnané zápasy s favoritem na postup. Taková utkání jsou pro ně cenné zkušenosti.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme chtěli daleko více jak domácí. I za stavu 3:2 nás to nezlomilo, šli jsme si za svým a myslím, že si odtud po právu odvážíme dvě vítězství za sebou.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava