6:4
(3:1, 1:0, 2:3)

Gólové hody v Jihlavě. Dukla zdolala Sokolov 6:4

02.12.2019 / Milan Horák

Po přestřelce ve 28. kole Dukla bere po výhře doma nad Sokolovem tři body. Domácí si vytvořili tříbrankový náskok 4:1, ale Sokolov se třemi rychlými góly dostal zpět do zápasu a bylo vyrovnáno. Vítězný gól na 5:4 si připsal Lukáš Anděl. Na konečných 6:4 navyšoval v 57. minutě Jiří Fronk.
02.12.2019 17:30, Chance Liga - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek (58. - 58. Brož) – Pohl, Staněk, Vála, Kolář, Půža, Holý, Piegl – Čachotský (A), Fronk, Lichanec – Anděl, Skořepa (C), Chlubna – Harkabus, Poletín, Machač – Zeman, Juda, Matýs
6

HC Baník Sokolov

Haas (Kašpar) – Přindiš (A), Vodička, Rulík, Kadeřávek, Šafář, Pařízek, Michálek – Kovařík, Zadražil (A), Švec – Vracovský, Kverka, Osmík – Rohan (C), Vrána, Křemen – Křehlík, Kuběna
4
Branky a nahrávky: 2. Skořepa (Chlubna, Anděl), 16. Poletín (T. Harkabus), 18. Čachotský (Staněk), 27. T. Harkabus (Skořepa, Čachotský), 52. Anděl (J. Pohl), 57. Fronk (Půža, Čachotský) – 3. Vracovský, 41. Kverka (Osmík), 43. Vracovský (Osmík), 50. Kverka (Přindiš, Vracovský). Rozhodčí: Doležal, Vrba – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 759. Střely na branku: 35:24. Průběh utkání: 3:1, 4:1, .

Průběh utkání

Do první třetiny vstoupily oba celky velice dobře. Po 66 vteřinách rozjásal domácí střídačku a ochozy svým gólem na 1:0 Josef Skořepa, který se dostal k dorážce po střele Chlubny z mezikruží. Radost domácích trvala pouze 62 vteřin a bylo vyrovnáno. Jako slepý k houslím se ke kotouči po odrazu dostal Tomáš Vracovský a nesměroval ho přesně do odkryté klece - 1:1. V 16. minutě se zpět do vedení dostala opět Dukla. Michal Poletín dostal přesný puk od Harkabuse, vypálil z vrcholku kruhu, ale Haas jeho první ránu vyrazil. Poletín si odražený kotouč dojel a poslal ho přesně k levé tyči - 2:1. Na konečných 3:1 v první třetině navyšoval po skrumáži před brankou Tomáš Čachotský a domácí šli do kabin zaručeně spokojenější.

Druhá třetina se odehrávala spíše v domácí režii. Ve 27. minutě se ke střele z vrcholku kruhu dostal Tomáš Harkabus, ale kotouč mu sjel po hokejce jen ke Skořepovi. Ten mu ale ihned kotouč vrátil zpět před branku a Harkabus ho napodruhé dokázal nasměrovat mezi tři tyče - 4:1. Po zbytek druhé části měli domácí další řadu šancí, ale ve všech dalších případech narazili na připraveného Haase.

Ze třetí části uplynulo pouhých 56 vteřin a radovat se mohli hosté. Osmík poslal po levé straně kotouč do jízdy Jaromíru Kverkovi, ten nic složitého nevymýšlel, vystřelil z levého kruhu a kotouč proplul na přední tyči Chaloupkovi nad ramenem - 4:2. Ani zdaleka to však nebylo poslední slovo Sokolova. Po necelých dvou minutách se mohli hosté opět radovat. Do samostatného úniku se po přihrávce opět od Osmíka dostal Tomáš Vracovský a po kličce do bekhendu zařídil pro Sokolov kontaktní gól na 4:3. Skvělý návrat Sokolova do zápasu stvrdil svým gólem na 4:4 po střele Přindiše z modré čáry Jaromír Kverka, od jehož brusle se odrazil kotouč až za záda Chaloupka. Domácí šli zásluhou Lukáše Anděla zpět do vedení v přesilové hře. Anděl získal kotouč na pravé straně kluziště, objel si obránce a střelou k levé tyči vrátil Dukle vedení 5:4. Následně se kotouče v 57. minutě ujal na levé straně Jiří Fronk a jeho střela na přední tyč prošla se štěstím pod betonem Haase a svým gólem završil dnešní skóre na konečných 6:4.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov): Bohužel pro nás jsme prohráli zaslouženě. O celém průběhu utkání rozhodly první dvě třetiny a naše hra v předbranovém prostoru. Soupeř dal ze čtyř branek tři góly po dorážkách. V tomto prostoru jsme nebyli tací, jaký jsme měli být. Na začátku třetí třetiny jsme se třemi rychlými brankami chytili. Poté jsme udělali velkou chybu - nedali jsme kotouč z pásma, přišel faul a přesilovka domácích, která zápas rozhodla. Na hru Dukly jsme se připravovali. Oproti tomu, co předvedli doma u nás, tak velmi změnili hru. Od pasívní hry, co předváděli u nás, si myslím, že domácí trenéři chtějí hru zaktivnit. Jak s hrou bez kotouče i na kotouči. Na to jsme se připravili, bohužel to dnes na domácí nestačilo a gratuluji jim k vítězství.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Na první třetině jsme našli jediné pozitivum - že jsme jí vyhráli 3:1. Jinak se nám to vůbec nelíbilo, co se hry týkalo. Nebyl tam pohyb, nedělali jsme věci, které jsme dělali v předchozích zápasech. Ve druhé třetině už to bylo lepší, vyhráli jsme jí 2:0. Do třetí třetiny jsme nastoupili s pocitem, že je to jasné a každý si chtěl dát gól. Neplnili jsme si věci dozadu, soupeř byl hrozně nebezpečný z protiútoků a z brejků. Dva jsme mu nabídli, on dva využil. Zápas se zdramatizoval a Baník v přesilovce vyrovnal. Zaplaťpánbůh, že nám tam padly dva góly po individuálních akcích. Jsme s třemi body a s výhrou spokojení, to ano. Ale první třetina za nás velice špatná, i když se vyhrála, a vstup do třetí třetiny katastrofální.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie