5:2
(2:1, 1:0, 2:1)

Dukla ve druhém přípravném utkání vyzvala Olomouc. Domů odjíždí s porážkou 2:5

08.08.2019 / Kristýna Nováková

Druhý přípravný zápas čekal Duklu na ledě Olomouce. První třetina pro Duklu nezačala úplně nejlépe, jelikož již ve třetí minutě inkasovala zásluhou Ostřížka. Neuběhlo ani 12 minut a tabule už ukazovala skóre 2:O, když se trefil Kolouch a pro Olomouc to byl fantastický start. Po dalších třech minutách se mohli radovat také Jihlavští, protože svou první trefou za Duklu snížil stav na 1:2 Peter Lichanec. Ve druhé třetině domácí navýšili stav o gól zásluhou Buriana a šance na vítězství se Dukle opět oddálila. Přesně v polovině zápasu se Dukla rozhodla vystřídat gólmany a dát šanci také Janu Brožovi. Třetí třetina definitivně rozhodla o vítězství Olomouce, která navýšila stav o další dvě branky a druhý a také poslední gól zápasu měl na svědomí opět hráč Dukly Peter Lichanec - 2:5.
08.08.2019 17:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Olomouc

Konrád – Hlaváč, Švrček, Valenta, L. Rutar, A. Rutar, Rašner – Hecl, Knotek, Ostřížek – Tomeček, Kořenek, Laš – Kolouch, Strapáč, Nahodil – Burian
5

HC Dukla Jihlava

Lundström (30. Brož) – Půža, Piegl, Pohl, Holý, Černohorský, Mareš, Vála, Kolář – Zeman, Anděl, Lichanec – Juda, Pekr, Harkabus – Skořepa, Davídek, Čachotský – Jiránek, Fronk, Veselý
2
Branky a nahrávky: 3. Ostřížek (Švrček), 15. Kolouch (Valenta, Strapáč), 26. Burian (Tomeček), 45. Knotek (Tomeček), 48. Kolouch (Laš, Burian) – 18. Lichanec (Harkabus, Čachotský), 55. Lichanec (Harkabus, Čachotský). Rozhodčí: . Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:1, 1:0, 2:1.

Průběh utkání

Do utkání proti prvoligové Jihlavě nastoupili Kohouti v pro domácí prostředí netradiční červené barvě dresů. První velkou šanci utkání, při níž zazvonila branková konstrukce za Konrádovými zády, sice měla na svých hokejkách Jihlava v přesilové hře, krátce nato šla však šli do čtyř také hosté a při hře 4 na 4 se dokázal prosadit David Ostřížek, který se po špatném střídání soupeře dostal do brejku a bekhendem překonal brankáře Lundströma.

Ve 12. minutě byl blízko vyrovnání Davídek, před kterým byla prázdná brána, Konrád se ale stihl zázračně přesunout a skrýt kotouč pod svou lapačkou. O pár chvil později musel slovenský mág zasahovat znovu, tentokrát proti ujíždějícímu Pekrovi, jenžq se ve vlastním oslabení vydal na útočný výlet. V čase 14:25 se Hanáci radovali znova. Tomáš Valenta přihrál ke kruhům sjíždějícímu Petru Kolouchovi, a ten rozvlnil síť za švédským gólmanem.

Dukla si v první třetině vypracovala několik slibných šancí a za svou aktivitu byla nakonec také ona odměněna gólem. Jihlavský útok předvedl skvělou akci 3 na 2, na jejímž konci Peter Lichanec uklidil kotouč pod horní tyč olomoucké brány.

Ve 26. minutě předvedli skvělou spolupráci Vojtěch Tomeček s Vilémem Burianem. První jmenovaný naservíroval kotouč nápaditou přihrávkou na vzdálenější tyč Burianovi a ten černou pryž usměrnil do brány.

Dvě slibné šance si v průběhu druhé třetiny vypracoval Tomáš Čachotský, ale v prvním případě jihlavský forvard promáchl a ve druhém se Konrád dokázal včas přesunout. Na olomoucké straně byla blízko druhému gólu dvojice Tomeček-Burian, jenže tentokrát druhý jmenovaný promáchl a v případě druhé šance tohoto tandemu byl Tomeček při zakončení faulován, takže pro svůj tým vybojoval alespoň přesilovku.

Ve 45. minutě Olomouc zvyšovala už na 4:1. Dvorní nahrávač Kohoutů Tomeček nabídl kotouč Janu Knotkovi, který sice při střele zlomil hůl, ale puk skončil v jihlavské síti, takže ho to vůbec nemuselo mrzet.

O necelé tři minuty později předvedl parádní akci Petr Kolouch, na kterého sice dorážel jihlavský obránce, útočník Hanáků si s ním však dokázal poradit a podruhé v zápase prostřelil brankáře Dukly. O pár okamžiků později si mohl druhý gól připsat také Ostřížek, tentokrát byl ale Brož pozorný.

Ačkoli skóre na světelné tabuli bylo pro hosty nepříznivé, Jihlava rozhodně neskládala zbraně a krátce po konci přesilové hry se jí podařilo snížit na 5:2 zásluhou už dvoubrankového Petera Lichance.