2:1
(0:1, 1:0, 1:0)

Výborně! Dorost vstoupil do nesmírně těžké sezony výhrou nad Táborem

12.09.2019 / Tomáš Lysý

Letošní ELIOD extraliga dorostu rozhodně nebude procházka růžovým sadem. V příštím roce totiž bude hrát nejvyšší dorosteneckou soutěž 24 týmů místo letošních 30 a v této sezoně se může stát, že o patro níž půjde hned osm týmů! Proto bude každý bod důležitý, jelikož prvních šest týmů z každé desetičlenné skupiny se záchranářské štaci vyhne.
Dukla nezačala v prvním utkání nové sezony dobře a od 18. minuty prohrávala. Ale v šestadvacáté minutě zavelel k vyrovnání kapitán Matyáš Sapík a rozhodující gól Dukly vstřelil jinak výbornému táborskému brankáři Korytarovi, jenž lapil 45 střel, ve třetí třetině David Bulík - 2:1. Tři body tak zůstaly v Jihlavě, která bude o další bodový zisk bojovat již další den v Hradci Králové.
12.09.2019 17:30, ELIOD Extraliga dorostu - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč - Hrbek, Adam, Janda, Sapík, Vranka, Macek - Sopotnik, Eremiáš, Pavelec - Nevšímal, Melenovský, Jungwirth - Juřička, Zdarsa, Mlejnek - Šabatka, Báťa, Bulík
2

HC Tábor

Korytar - Kofroň, Herda, Bečvařík, Šťastný, Adamec, Kohout - Vaněk, Matašovský, Cháb - Šimák, Suchan, Souš - Krch, Kofroň, Čančura
1
Branky a nahrávky: 26. Sapík (Janda, Eremiáš), 44. Bulík (Pavelec, Šabatka) – 18. Cháb (Matašovský, Vaněk). Rozhodčí: Mejzlík - Kotrba, Polák. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 47:11. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

První šanci zápasu měl hostující forvard Cháb, který měl před sebou už pouze Maláče. Jihlavský talent a reprezentační gólman vytáhl výborný zákrok. Jihlavští hokejisté měli dílčí převahu, ale nedokázali přecházet přes pozornou defenzívu Tábora, který navíc na konci první třetiny udeřil. Filip Cháb se nyní již radoval, když po Matašovského přihrávce našel skulinu mezi betony gólmana - 0:1. Vyrovnáno mohlo být vzápětí, když při Jungwirthově vyloučení ujel v oslabení na branku Zdarsa, jehož radost zastavila tyčka.

Maláč to opravdu neměl v brance jednoduché, častokrát se doslova nudil. O to horší je chytat, když na Vás jde 11 střel za celý zápas. Při jedné takové nahození jednoho z hostí zaplavalo a dopadlo na horní tyčku. Dukla vzápětí přestála vyloučení a vzápětí sama při přesilovce srovnala stav. Janda vystřelil od modré s cílem propálit vše, co mu stálo v cestě, a do jeho střely vložil jemnou teč Matyáš Sapík – 1:1. Další dvě přesilové hry Dukly ale využití nepřinesly, byť i v této části měli jihlavští dorostenci lehce navrch.

Rozhodnutí přišlo v čase 43:04. Pavelcova střela vyplavala na brankovišti přímo na hůl Davida Bulíka a ten jej lehce zametl do volné části branky. O čtyři minuty později mohl jihlavský útočník přidat druhý gól v sezoně, ovšem nebyl přesný a vzápětí slovinský forvard Sopotnik trefil přímo v obrovské šanci jen gólmana Korytara. Dukla poté přestála oslabení po Hrbkově vyloučení a od této chvíle se zaměřila na pozornou defenzívu, navíc opět se spoustou šancí. Jenže gólman Korytar se překonával a ze 47 střel pustil za svá záda jen dva puky. Domácím ale nemuselo vadit, že to nebylo více. Na konci zápasu totiž takticky výborně zašlápli puk u mantinelu a ubojovali cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Matušík (HC Tábor): Zcela upřímně, jeli jsme sem s malou dušičkou. Nakonec jsme zde odehráli výborný zápas. Domácí měli převahu, přestříleli nás a vyhráli zcela zaslouženě; samozřejmě jim gratulujeme. Ale nám fantasticky zachytal gólman. Kluci dřeli, bojovali a na konci jsme měli vyloženou šanci. Netvrdím, že by bylo spravedlivé, kdybychom si odsud odvezli bod, ale pro naše nové mladé mužstvo by to bylo strašné povzbuzení. Nyní jsme klukům poděkovali a pochválili jsme je.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Takhle těžké utkání jsme potřebovali. Na začátek je určitě lepší si vítězství ubojovat a vydřít si ho, než to mít jednoduché. Do sezony určitě vstoupíme s pokorou a respektem. Byli jsme lepším týmem, aktivnějším, ale nebyli jsme produktivní. Těší nás, že se to v závěru zápasu zlomilo a dotáhli jsme zápas do tříbodového vítězství. To je pro nás důležité a byla to dobrá příprava na zítřejší utkání v Hradci Králové.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie