2:5
(1:2, 0:2, 1:1)

Dukla otočila zápas s Prostějovem a upevnila si první místo v B-nadstavbě

22.02.2020

Jihlavští hokejisté neměli v Prostějově ideální vstup do zápasu a už ve druhé minutě inkasovali v oslabení. To však byl jediný větší zádrhel na suverénní jihlavské cestě za třemi body. V desáté minutě totiž srovnal ex-prostějovský bek Daniel Kolář a rychle po něm otočil zápas Lukáš Anděl. Dukla pak výborně přestála oslabení tří proti pěti, aby sama dvojnásobnou přesilovku ve druhé třetině využila gólem Matěje Pekra. Stejný hráč se trefil ve stejné situaci i ve třetí části a necelých sedm minut před koncem vsítil pátou branku Josef Skořepa. Domácí už pouze korigovali porážku jedním gólem z trestného střílení, takže Jihlava veze domů vítězství 5:2.
22.02.2020 17:00, Chance Liga - 53. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Štůrala – Hrádek, Mrázek, Krejčí, Husa, Vykoukal, Muška, Pěnčík – Hrníčko, Divíšek, Žálčík – Nouza, Novák, Jandus – Antoníček, Račuk, Machač – Březák, Knap, Meidl
2

HC Dukla Jihlava

Brož – Staněk, Pohl, Bukač, Kolář, Půža, Piegl, Holý – Zeman, Skořepa, Čachotský – Pekr, Poletín, Anděl – Chlubna, Fronk, Jiránek – Protasenja, Lichanec, Harkabus
5
Branky a nahrávky: 2. Žálčík (Divíšek, Račuk), 54. Račuk (TS) – 10. Kolář (Anděl), 12. Anděl (Poletín), 36. Pekr (Pohl, Čachotský), 46. Pekr (Pohl, Čachotský), 54. Skořepa (Piegl, Čachotský). Rozhodčí: Doležal, Skopal – Komínek, Kučera. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 349. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Tak byli jsme si vědomi toho, že pro domácí Prostějov je to hodně důležitý zápas. Jestli nechtěli ztratit kontakt a naději v boji o 9. a 10. místo, tak potřebovali vyhrát. Prostějov má velmi kvalitní tým, který nepotvrzuje papírové předpoklady. Dostali jsme z první přesilovky gól, kdy jsme si nepokryli místo před bránou, které jsme v přípravě na Prostějov hodně zdůrazňovali. Naštěstí to byl poslední gól v přesilovce. Další oslabení jsme zvládli velmi dobře i díky vynikajícímu výkonu gólmana Brože, díky kterému jsme byli stále ve hře. Paradoxně jsme dokázali třetinu ještě vyhrát. Pak už si myslím, že jsme zápas celkem kontrolovali. Kluci podali slušný výkon a byl to pro nás další test, jak si tým dokáže poradit v situacích, kdy se dostane trošku pod tlak. Zvládli jsme to, dokázali jsme dát nějaké góly, zvítězili jsme. Takže spokojenost.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie