3:1
(1:1, 1:0, 1:0)

Druhý bod doma! Jihlava přemohla Vsetín i v sobotním duelu

03.04.2021 / Tomáš Kalas

I ve druhém semifinálovém zápase se Dukla ujala vedení, a to už ve třetí minutě z hole Víti Brože. První třetinu pak na 20 minut přerušila výměna plexiskla a v jejím závěru srovnal za Vsetín Adam Zeman. Víc branek ale již hosté nevsítili. Jihlavě vrátil vedení v přesilovce z 32. minuty Jiří Fronk a definitivní tečku na druhou domácí výhru přidal do prázdné branky 64 sekund před koncem Tomáš Čachotský. Vedení 2:0 v sérii je tak sice nadějné, ale ještě není vůbec rozhodnuto - 3:1!
03.04.2021 17:30, Chance Liga - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Černý, Eliáš, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, Krenželok – Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Skořepa, Havránek – Lichanec, Zadražil, Pekr – V. Brož, Juda, Mácha
3

VHK ROBE Vsetín

Málek – Smetana, Ondračka, Kudělka, Š. Jenáček, J. Jenáček, Bartko, Hryciow – Berger, Vlach, Zeman – Půček, Kucharczyk, Vítek – Březina, Pechanec, Lang – Bednář, Přikryl, Gorčík
1
Branky a nahrávky: 3. V. Brož (Juda), 32. Fronk (Dundáček, Pekr), 59. Čachotský – 17. Zeman (Bartko, Smetana). Rozhodčí: Zubzanda, Bejček – Kotlík, Kokrment. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 0. Střely na branku: 25:31 (12:7, 8:9, 5:15). Zblokované střely: 8:16. Vhazování: 31:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Průběh utkání

Během prvních čtyř minut zápasu se toho událo skutečně hodně. Nejprve se Dukla radovala z gólu už v čase 2:23, kdy Vítězslav Brož přebruslil napříč pásmem a střílel z pravého kruhu. Jeho pokus byl ale tečován a zapadl přesně do levého horního růžku za záda Málka. Přesně na začátku páté minuty bylo téměř na 20 minut o zábavu postaráno, neboť se u trestoměřičského boxu odštíplo plexisklo a bylo potřeba jej nahradit.

Do znovuobnovené třetiny naskočila Dukla v lepším rozpoložení a měla rázem dvě velké šance, na začátku deváté minuty Málek rozehrál nešikovně přímo na Čachotského, který místo střely volil nahrávku, což ve finále byla zásadní chyba a Vsetín dokázal před brankou závar ubránit. O tři střídání později se dostal do úniku Mácha po přihrávce za obranu, jenže trefil jenom střed branky s připraveným Málkem. Vsetín se dostal do správného tempa až posledních pět minut a v přesilovce 4 na 3 tři minuty před sirénou slavil. Adam Zeman se rozjel ze středního pásma proti couvající obraně a propálil Zhukova.

Ve druhé třetině měl v prvních minutách navrch Vsetín, který aktivním pohybem dostával domácí pod tlak, vyloženou šanci si ale nevypracoval. Přesto stojí za zmínku střela Březiny ze 24. minuty, která v první chvíli vypadala nadějně, nakonec ale skončila sražená v ochranné síti. Dukla se do pořádných akcí dostávala až ve druhé polovině, kdy dostala po podrážení Šimona Jenáčka přesilovou hru a dokázala ji využít. Jiří Fronk byl jako první na dorážce po odražené střele Dundáčka od zadního mantinelu a bezproblémově propálil Málka nad betonem. Trend vyloučení v posledních minutách třetiny pokračoval i nadále a přesilovky měly oba celky, jenže ani jednu z nich se už týmům využít nepodařilo. A to ani v samotném závěru, kdy Valaši zamkli Duklu v jejím obranném pásmu, jenže Bartkovu střelu do odkryté klece vyrazil Zhukov hokejkou.

Dalo se tak očekávat, že s jednogólovou ztrátou bude chtít Vsetín něco dělat. Od prvních minut měl optickou převahu, kterou v následných minutách přesunul i do pozice herní. Jenže přes pozornou obranu Dukly toho procházelo jenom velmi málo, přitom mohli Jihlavští vést už o dvě branky, leč po hrubce hostující obrany Lichanec z mezikruží napálil jenom vyrážečku Málka. S blížícím se koncem zápasu měl Vsetín jednoznačnou převahu, šance však ale nepřicházely a Zhukov byl v domácí brance pozorný. Přesto přišla největší možnost pro zelenožluté na srovnání po vyloučení Černého za vyhození puku mimo ledovou plochu. Dukla se ale ubránila, zvládla i powerplay Vsetína, kterou vytrestal 64 sekund před koncem bekhendem Tomáš Čachotský. Zbylou minutu si již domácí pohlídali a mohli tak slavit, neboť výhra 3:1 dává Dukle vedení v sérii 2:0.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Byl to další vyrovnaný zápas. Vstoupili jsme do něj bez tří hráčů základní sestavy. V utkáních play-off rozhodují speciální formace, to znamená přesilové hry. Jeden gól jsme v početní výhodě vstřelili, ale ještě to není úplně ono. Měli bychom být v přesilovkách efektivnější. Potřebujeme zlepšit i střelbu a důraz v předbrankovém prostoru. Teď se musíme připravit na domácí utkání a uděláme všechno pro to, abychom podali co nejlepší výkon a vyhráli.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Poučili jsme se hodně ze série s Litoměřicemi a hrajeme daleko zodpovědnější hokej. Pochopili jsme, že play-off je o agresivitě a chtění hrát hokej. Ale dokážeme rozpoznat, kdy to nemá smysl - pak se zatáhneme a tím pádem má soupeř daleko méně šancí. Druhý zápas jsme začali skvěle, ale zbrzdilo nás vypadnuté plexisklo, jenž nás dostalo z tempa. Jinak si myslím, že první třetina byla dost dobrá. Potřebujeme ale dostat produktivitu z šancí. Je špatný, když máme vyložené gólové šance, netrefíme branku nebo trefíme gólmana do břicha. Snažíme se klukům vštípit, že gólmanovi musíme dát šanci pustit gól. Střely musí být přesnější a hokej pak pro nás bude jednodušší. Když dokážeme odskočit na dva góly, tak gólman nebude pod takovým tlakem, obrana nebude pod takovým tlakem a bude se nám hrát lépe.

Trenéra VHK ROBE Vsetín se po ohlasech s domácím týmem již nepodařilo zastihnout.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie