1:4
(0:1, 1:1, 0:2)

Příběh nekončí! I čtvrtý zápas Dukla zvládla a jde do finále

07.04.2021 / Radek Bařina

Tohle nečekal před startem série asi nikdo. Říká se, že čtvrtý zápas bývá vždycky nejtěžší. A to se také stalo skutečností. Dukla byla vždycky o krok napřed a ve třetí třetině měla za úkol udržet vedení 2:1. I přes několik infarktových situací v předbrankovém prostoru ale Jihlava sťala vsetínské naděje v 52. minutě z hole Petera Lichance a jistila to gólem do prázdné branky jenom pár sekund před koncem. Po výhře 4:1 tak jde do finále, kde na ně čeká odvěký rival z Kladna. Kluci, díky!
07.04.2021 17:30, Chance Liga - 0. kolo

VHK ROBE Vsetín

Málek – Ondračka, Smetana, Bartko, J. Jenáček, Š. Jenáček, Kudělka, Hryciow – Zeman, Vlach, Berger – Bednář, Kucharczyk, Půček – Gorčík, Pechanec, Březina – Gajarský, Šilhavý, Vítek
1

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Eliáš, Kolář, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, Bukač – Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, Havránek – Juda, Zadražil, Pekr – Mácha, Čermák, V. Brož
4
Branky a nahrávky: 23. Hryciow (Vlach, Zeman) – 14. Harkabus (Fronk), 30. Kolář (Illéš, Havránek), 52. Lichanec (Čachotský), 60. Havránek. Rozhodčí: Petružálek, Bejček – Zídek, Kokrment. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 27:23 (8:8, 8:10, 11:5). Zblokované střely: 25:8. Vhazování: 38:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Průběh utkání

Stejně jako v úterý i do středečního zápasu vstoupili vsetínští hokejisté aktivněji. Z dobrého nástupu však vážněji zahrozilo jen jednou. Vlach se protáhl po křídle až před Zhukova, i kvůli faulu ale nedokázal zakončit dle představ. Přesilovka však Vsetínu příliš nevyšla a současně s jejím skončením se otupil i jejich nápor. V polovině třetiny si v početní výhodě zahráli i hosté. Vedli si mnohem lépe než Vsetínští, Lichanec ale zblízka zakončil jen do betonů Málka a Pekr ve vyložené šanci netrefil odkrytou branku.

Přesilovka nicméně nastartovala hostující nápor. Jeho vyvrcholení přišlo v čase 13:17. Tomáš Harkabus vypálil tvrdě od modré a jeho pokus propadl Málkovi pod vyrážečkou do sítě. Vsetín se nějakou dobu vzpamatovával, v závěru třetiny si ale přeci jen vytvořil několik nadějných příležitostí. V té největší ale Kucharczyk s Bednářem ani na několikrát nedokázali zblízka propasírovat kotouč za Zhukovova záda. Po dvaceti minutách tak vedla Dukla 1:0.

Druhou periodu odstartovala domácí tutovka. Vlach našel rozjetého Zemana, ten ale nedokázal nasměrovat puk do odkryté branky. Ve dvacáté třetí minutě se však stala nevídaná věc. Domácí hráč netrefil nikoho z blokujících jihlavských hokejistů a výsledkem bylo vyrovnání. Šťastným střelcem byl Michal Hryciow, jehož nahození od modré našel Zhukov až v síti.

Dukla mohla odpovědět hned vzápětí po faulu Kudělky, tečovaná střela Fronka ale zamířila těsně vedle. O chvíli později neuspěl opakovanou střelou Pekr ani dorážející Juda, jehož zastavila Málkova lapačka. V polovině třetiny si ale Dukla zahrála další přesilovou hru a tentokrát ji už proměnila v branku. Rána Daniela Koláře od modré prošla až za Málkova záda. Jihlava se poté zatáhla a zbytek třetiny se proměnil v marné vsetínské bušení na zavřená vrata celku z Vysočiny. Do nejnadějnější příležitosti se ve třicáté deváté minuty řítil Gorčík, jihlavský gólman před ním ale v poslední chvíli vypíchl puk. I po čtyřiceti minutách tak byla spokojenějším celkem Dukla.

Ve třetí třetině vrhli domácí všechny síly do útoku. Vytvořili si výraznou převahu a s ní přišly i šance. Ve čtyřicáté šesté minutě ale Zhukov dokázal vyřešit velký závar na svém brankovišti a o pár sekund později odolal i při šanci Březiny – jeho pokus z mezikruží totiž zamířil těsně vedle. O minutu později byla na dosah vyrovnání i Vlachova formace, ani její členové ovšem na několikrát nedokázali poslat touž na cílové místo. Definitivní zmar vsetínských nadějí přinesla padesátá druhá minuta. Smetana ve vlastní pásmu vyslal nepřesnou přihrávkou dva hostující hráče na samotného Málka. Peter Lichanec si s Čachotským vyměnil puk a pak bez problémů zakončil do odkryté branky.

Vsetín sice ještě pokračoval v náporu, ke kontaktní brance ale nepomohla ani přesilovka pět minut před třetí sirénou ani dlouhá power-play. V Zhukovově síti neskončila Bergerova střela po ledě ani pokus Gorčíka, který orazítkoval břevno. V posledních sekundách hry navíc na útočné modré vypíchl puk Tomáš Havránek a dovezl puk až do opuštěné branky. Jihlava tak po vítězství 4:1 postupuje do finále, Vsetínu sezóna končí.

Ohlasy trenérů

Fotogalerie utkání

Fotogalerie