1:4
(0:2, 1:1, 0:1)

Bomba! Dukla zvládla i druhé finále na Kladně

18.04.2021 / Filip Ardon

Vést ve finálové sérii 2:0 po výhrách na Kladně? To čekal zřejmě málokdo, avšak jihlavští hokejisté to dokázali naplnit. Klíčem k úspěchu byla zvládnutá první třetina, ve které Jihlava skórovala dvakrát a dokonale rozhodila plán kladenských hokejistů. Ti se sice nevzdali, měli po druhou dvacetiminutovku velkou převahu, jenže Dukla odmítla pustit více než jednu branku, navíc v závěru šla na dvě branky vedení, když odražený puk od Tomáše Jiránka zapadl do branky. Ve třetí třetině už to byla kontrola výsledku, Tomáš Havránek navíc dal čtvrtou branku a bylo hotovo. Po výhře 4:1 to tak má Dukla rozjeté skvěle, ale konec ještě není!
18.04.2021 18:00, Chance Liga - 0. kolo

Rytíři Kladno

Brízgala – Frye, Mikliš, Snuggerud, Sorokin, Suchánek, Zacharčuk – Machala, Plekanec, Jágr – Marosz, Filip, Račuk – Melka, Pitule, Hlava – Jelínek, Machač, Kubík
1

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Kolář, Bukač, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček – Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, Havránek – Jiránek, Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, V. Brož
4
Branky a nahrávky: 26. Jelínek (Kubík) – 5. Bukač (Pekr), 19. Pekr (Čachotský, Strejček), 39. Jiránek (Zadražil, Pekr), 50. Havránek. Rozhodčí: Zubzanda, Šindel – Maštalíř, Bohuněk. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 0. Střely na branku: 58:36 (16:16, 25:8, 17:12). Zblokované střely: 11:3. Vhazování: 52:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Průběh utkání

Rytíři neměli tak aktivní vstup jako do prvního zápasu a v úvodních minutách byla aktivnější spíše Dukla, která byla za svoji snahu také odměněna. V páté minutě nedokázal vyhodit Stěpan Zacharčuk, Matěj Pekr posunul na levý kruh na Daniela Bukače a ten trefil mezírku mezi Brízgalovými betony – 0:1. Kladno mohlo odpovědět v přesilové hře, ranou z první ale neuspěl ani Tomáš Plekanec, ani Rostislav Marosz. Maksim Zhukov obstál. Na druhé straně měl před sebou po Jelínkově chybě v rozehrávce úplně volnou cestu Jiří Fronk, Adam Brízgala ale navýšení skóre nepřipustil. Jihlava se ale druhé branky i tak dočkala. Matěj Pekr dostal na konci třetiny nabito na pravý kruh a rozvlnil síť – 0:2.

Rytíři se vstřeleného gólu dočkali až ve druhé části. Jednalo se přitom o dost kuriózní trefu! Šimon Jelínek zajel s kotoučem do rohu, zpoza čáry vypálil na branku a od Zhukovovy brusle se puk odrazil do sítě – 1:2. V přesilové hře pak byli blízko srovnání Nicolas Hlava a Jaromír Jágr, z dorážek ale poslali kotouč jen vedle branky. Hned nato měl před sebou ještě úplně odkrytou klec Marek Račuk, který ale trestuhodně selhal. To na druhé straně přišlo zakončení z pravého kruhu od Tomáše Jiránka, Brízgala vyrazil a jeden z dojíždějících hráčů Kladna srazil kotouč do sítě – 1:3.

Ve třetí části už muselo jít Kladno logicky do risku. Z toho pak pramenilo přečíslení hostí tří na jednoho, které skvěle vyřešil obětavý Vsevolod Sorokin. První kladenská lajna pak zamkla soupeře v pásmu, Ondřej Machala však v nejlepší možnosti mezi kruhy přestřelil. A Dukla nakonec z jednoho z brejků navýšila. Tomáš Havránek ujel podél levého mantinelu a střelou mezi betony překonal kladenského brankáře – 1:4. Ve zbytku zápasu už si domácí žádné větší šance nevytvořili.

Ohlasy trenérů

Jiří Burger (Kladno): Zápas se mi nehodnotí vůbec dobře. Chtěli jsme mít úplně jiný vstup do zápasu, než jsme měli. První třetina byla z naší strany špatná, bez pohybu, bez důrazu. Ve druhé třetině jsme se zlepšili po tom, co jsme dali šťastného góla na 1:2. Měli jsme tlak, škoda, že jsme nedali do prázdné branky na 2:2. Od té doby jsme se tlačili do útoku a Jihlava čekala na brejky. My z tlaku žádné góly nedali, Jihlava z protiútoků utkání rozhodla. Velké zklamání, prohráváme 0:2, ale zbraně určitě neskládáme. Do Jihlavy si pojedeme pro vítězství.

Viktor Ujčík (Jihlava): V zápase jsme předvedli podstatně lepší výkon než v prvním utkání. Kluci pochopili, že náš soupeř je z masa a kostí a je k poražení. Dnes jsme už začali hrát hru, kterou jsme chtěli hrát i včera. To jsme ale měli moc velký respekt, který určitě nebyl zbytečný, ale naprosto zasloužený. Kladno má skvělý tým, který dokáže být nebezpečný v jakékoliv situaci. My za sebou máme naštěstí zeď jménem Max, která dodává klukům sebedůvěru a potřebný klid. On to pochytá a my vepředu něco dáme. Díky tomu je stav 2:0. Víme, že Kladno má obrovskou sílu a že domácí zápasy budou hrozně těžké. Máme dva dny na to se připravit a pokusit se v sérii pokračovat úspěšně.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie