4:5sn
(2:1, 2:0, 0:3 - 0:1)

Dukla stáhla tříbrankovou ztrátu a ve Znojmě vyhrála na nájezdy

19.08.2021 / Lukáš Peroutka

Jihlavští hokejisté nevstoupili do zápasu na ledě Znojma dobře a od druhé minuty prohrávali 0:1. O vyrovnání se zasloužil Filip Helt, ale Orli šli do kabiny za vedení 2:1 a po druhé třetině vedli již 4:1. Nicméně Dukla se v poslední dvacetiminutovce nezvdala. Předzvěst dal již ve 42. minutě snížením Filip Eliáš. O šest minut později snížil Tomáš Čachotský a 91 sekund před koncem poslal zápas do vyrovnaného stavu v oslabení Tomáš Harkabus. Ihned následovaly samostatné nájezdy, které Jihlava vyhrála 3:2 po gólech Tomáše Čachotského, Tomáše Havránka a znovu Tomáše Čachotského, jenž obstaral vítěznou trefu.
19.08.2021 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC LERAM Orli Znojmo

Groh – Culkin, Sedlák (A), Southorn, Haman, Tejnor, Bartko, Walters – T. Svoboda (A), Němec, Ahl, Luciani, Matuš (C), Fejes, Gorčík, Prokeš, Köver, Kvasnica, O. Svoboda, Oščádal
4

HC Dukla Jihlava

Zhukov - Mareš, Kauppila, Bilčík, Eliáš, Kowalczyk, Niko - Harkabus (A), Seman, Illéš - Čachotský (C), Lichanec, Helt - Havránek, Zadražil, Houška - Cachnín, Juda, Brož
5
Branky a nahrávky: 2. Luciani (Tejnor), 17. Culkin (Kvasnica), 21. Ahl (Svoboda T., Němec), 31. Prokeš (Bartko, Luciani) – 9. Helt (Kaupilla), 42. Eliáš (Čachotský), 48. Čachotský (Lichanec), 59. Harkabus (Illeš). Rozhodčí: . Vyloučení: 6:10, havíc Fejes (ZNO) a Harkabus (JIH) 5 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:5.

Průběh utkání

Duel proti finalistovi loňského ročníku Chance ligy odstartovali Orli výborně. Už ve druhé minutě se úspěšnou střelou mezi betony brankáře prosadil Anthony Luciani, o chvíli později domácí hráči orazítkovali tyč jihlavské brány. Jenže hosté byli maximálně efektivní a v deváté minutě srovnali krok zásluhou Filipa Helta a jeho dorážky do odkryté branky. Do kabin šli přesto spokojenější domácí, šťastnou trefou se prosadil obránce Ryan Culkin.

Hned po pauze zvýšil pěknou střelou znojemské vedení Filip Ahl, naopak branka Dukly nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Další jihlavské možnosti skončily na dobře chytajícím Grohovi a když se v 31. minutě trefil Radek Prokeš po Bartkově pasu, vypadalo to, že Znojmo míří za vítězstvím. To ještě Oščádal nevyužil nařízené trestné střílení.

Jenže třetí perioda patřila Jihlavě. Snížení režíroval Tomáš Čachotský, který nejprve vybídl ke skórování Filipa Eliáše, aby pak v samostatném úniku povedeným blafákem snížil na rozdíl jediné branky. A když už to v závěru vypadalo, že Orli vedení udrží, vyrovnal z rychlého protiútoku Tomáš Harkabus. V následných samostatných nájezdech rozhodla až šestá série, v níž rozhodl o vítězství Dukly muž zápasu Tomáš Čachotský.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie