2:5
(0:3, 0:1, 2:1)

Dukla i potřetí v sezoně skolila Kolín, rozhodla první třetina

26.02.2022

Již první třetina napověděla, jak se zápas Dukly na ledě Kolína bude vyvíjet a že by možná znovu mohlo jít o přestřelku. V páté minutě se totiž prosadil Jakub Illéš, týž hráč zvýšil o tři minuty později jihlavské vedení a povedenou třetinu uzavřel přesilovkovou trefou Matěj Zadražil. Ve druhé části se Dukla prosadila jednou, další přesilovku využil Matouš Menšík a vstřelil svůj první gól za A-tým. Kolín ve třetí části rychle snížil, ale Maksim Zhukov pustil poté za svá záda už jen jediný gól. Naopak Matouš Menšík se v závěru prosadil do prázdné branky a Dukla tak zvítězila 5:2.
26.02.2022 17:00, Chance Liga - 49. kolo

SC Marimex Kolín

Kuzněcov (11. Sajdl) – Kukla, Piegl, Niko, Pinkas, Čížek (A), Čáp, Zorko – Král (A), David Šafránek, Jankovský – Veselý, Miškář, Sklenář – Ouřada, Štohanzl, Krejčík (C) – Pajer, Morong, Síla
2

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Mareš, Bilčík, Eliáš, Kowalczyk, Zeleňák, Kachyňa – Harkabus (A), Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Illéš – Cachnín, Skořepa (C), Havránek – Juda, Čermák
5
Branky a nahrávky: 42. Veselý (Král, Čáp), 51. Král - 5. Illéš (Menšík), 8. Illéš, 11. Zadražil (Kowalczyk, Havránek), 25. Menšík (Havránek, Kowalczyk), 60. Menšík (Illéš) Rozhodčí: Úlehla, Hucl – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1547. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Jsme moc rádi, že se nám zápas podařil zvládnout. Věděli jsme, že jedeme na horkou půdu Kolína, který hraje poslední zápasy o hodně. Připravovali jsme se na to. Říkali jsme si, že na obrovském hřišti v Kolíně bude mít dobrý pohyb. Když člověku jdou nohy, tak je hokej daleko jednodušší. Povedl se nám vstup do zápasu a hráli jsme aktivně. Podařily se nám dát tři branky, celkem snadné. To ale nesnižovalo kvalitu našeho výkonu v první části. Věděli jsme, že soupeř pak bude dělat maximum pro to, aby zápas zvrátil. Opravdu se začal do nás opírat, chodil a forčekoval, byl jich plný led. Má v týmu spoustu kvalitních a rychlých útočníků, jejichž rychlost nám dělala místy problémy. Ale v důležitých chvílích nás podržel Maks. Snad nebude nikomu vadit, že je Rus a že ho chválím... Ale byl opravdu výborný. I přes tlak soupeře jsme si dokázali pohlídat závěr a jsme rádi, že vezeme tři body z Kolína.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Zápas se mi nehodnotí dobře, jelikož v závěru soutěže jsme doma potřebovali nějaký bodík urvat. Ale musím pogratulovat soupeři, jelikož dvě třetiny tady předvedl parádní výkon a my jsme se vůbec do ničeho nedostali, neměli jsme šanci, jen malé náznaky. Soupeř nás vůbec do ničeho nepustil a lacinými góly jsme prohrávali. Trošku nám klesla hlava, protože jsme znali sílu soupeře. Ve třetí třetině jsme zkusili hrát vabank a předvedli jsme dobrý výkon. Zaslouženě jsme jí vyhráli a bohužel už to nestačilo na nějaké výraznější zkorigování. Ale už jsme se dostávali do šancí a možná stačilo proměnit zkraje třetiny vyloženou šanci rychleji na 4:2. Jihlava zaslouženě vyhrála. Výkon nebyl nejlepší, jsme spokojení jen se třetí třetinou. Nedá se nic dělat, ale trošku nám dnes nahráli soupeři a stále žijeme. Musíme se pokusit urvat nějaký bod ve Vsetíně nebo doma s Porubou a uvidíme, na co to bude stačit.