3:1
(0:0, 2:0, 1:1)

Dorost přetlačil Olomouc a udělal velký krok směrem ke čtvrtfinále

09.03.2022 / Natálie Poláčková

Jihlavští dorostenci v prvním osmifinále proti Olomouci nemohli dlouho skórovat. Soupeř dobře bránil a Dukla nedokázala využívat přesilovky, ale na konci druhé části se přece jen dočkala. Ve 40. minutě se totiž trefil Kevin Coufal a Adam Veselský. Hosté sice ve třetí třetině snížili, ale konečné slovo měl Hynek Peš. Svěřenci Marka Melenovského tak zvítězili 3:1 a v pátek 11.3. budou na ledě Olomouce usilovat o postup do čtvrtfinále.
09.03.2022 18:00, Extraliga dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Jeletz, Matějíček, Löffler, Vandas, Topol, Ošmera -Peš, Veselský, Modl – Klapica, Kudrna, Habermann – Váňa, Coufal, Vojáček – Jungwirth, Chlubna
3

HC Olomouc

Frgál – Drábek, Galvas, Kalman, Bohatý, Vrána, Šlahora, Marek – Jeřábek, Konobejl, Belan – Pastrnek, Miško
1
Branky a nahrávky: 40. Coufal, 40. Veselský (Kudrna, Jeletz), 56. Peš (Kudrna) – 48. Belan (Drábek, Konobejl). Rozhodčí: Pavel – Otáhal, Vašíček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 32:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

První třetina sice nepřinesla gólovou podívanou, za to střeleckou ano. Ze začátku zápasu měli navrch hosté, kteří si vytvořili několik šancí za sebou. Pak se ale to samé povedlo i na straně domácího celku a Frgál musel čelit pár nebezpečným střelám. Ani Černý neměl žádné jednoduché zákroky. I přes to se nedokázal ani jeden ze střelců prosadit a brankáři si udrželi čistá konta.

Druhá část utkání se nesla v podobném duchu, jen už byla hra značně vyrovnanější. Olomouc se častěji tlačila dopředu, ale nedostávala se tolik do střel. Za to Jihlava ano a právě to nakonec vyústilo 53 vteřin před koncem třetiny v první branku jihlavského celku. Tu vsítil Kevin Coufal. Hosté se ještě nestihli vzpamatovat z prvního gólu a Adam Veselský přidával v čase 39:43 druhou branku domácích. Ta se nakonec ukázala jako ta rozhodující.

Poslední perioda byla ze začátku již v trochu pohodovějším režimu. Ovšem hosté znovu přidali do tempa a po několika neúspěšných střelách a dvou trefených tyčkách přeci jen prostřelili Černého. O jedinou branku Olomouce se zasloužil Jakub Belan, který dostal kotouč za brankovou čáru po skvělé souhře se spoluhráči. Poté přišel gól z hole Hynka Peše, ten rozhodčí ovšem neuznali. To ale nemuselo jihlavského útočníka vůbec mrzet, protože o několik minut později se přeci jen prosadil a zpečetil tak vítězství Jihlavy.

Ohlasy trenérů

Přemysl Tobola (HC Dukla Jihlava) - První zápas play off, kluci se těšili a bylo ze začátku vidět, že byli takový trochu nervózní, ale pak to po chvilce spadlo. Myslím si, že na dívání pěkný zápas. Houževnatý soupeř, my jsme měli štěstí a dotáhli jsme to do vítězného konce. Podle mě ten první krůček máme a příští zápas musíme znovu. Tou pílí a bojovností dojdeme do té vítězné série a postoupíme dál.

Jan Křivohlávek (HC Olomouc) - Dnes jsme přijeli do Jihlavy s tím, že určitě nemáme co ztratit a hlavně nechceme dát tu kůži zadarmo. Myslím si, že jsme dneska neodehráli vůbec špatné utkání, ale udělali jsme první chybu v závěru té druhé třetiny. Hned na to následoval druhý rychlý gól, což s klukama trochu zamávalo. V té třetí třetině jsme se nevzdali a podařilo se nám snížit na jeden gól. Čtyři minuty před koncem, než soupeř odskočil na dva góly jsme byli pořád ve hře. Musím kluky dneska pochválit, že tam opravdu byla obětavost, nasazení a není konec. Dneska jsme sice prohráli, ale uděláme všechno proto, abychom doma byli úspěšní a sérii vrátili zpátky do Jihlavy.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie