2:3
(0:1, 0:1, 2:1)

Dorostenci nakonec na Liberec nestačili. Hosté si berou první sériový bod

16.03.2022 / Natálie Poláčková

Úvodní zápas čtvrtfinále play off dorostenecké extraligy nakonec skončil lépe pro hosty. Tygři sice ztratili vedení 2:0, ale i přesto ve středečním duelu zvítězili. Domácí se snažili sice vyrovnat již od 9. minuty, góly jim ale zprvu chyběly. Nakonec se to Jihlavě povedlo v rozmezí sedmi minut, když se prosadil Jakub Modl a Hynek Peš. Hostující tým však v čase 55:47 dokázal vstřelit třetí branku, která se následně ukázala jako vítězná a stav série je tak 0:1.
16.03.2022 18:00, Extraliga dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Matějíček, Jeletz, Vandas, Topol, Ošmera, Löffler – Veselský, Mohl, Peš – Klapica, Kudrna, Habermann – Váňa, Coufal, Vojáček – Jungwirth, Chlubna
2

Bílí Tygři Liberec

Hambálek – Jakubec, Macháček, Průšek, Ehrenberger, Král, Várady, Ficenec – Jansa, Pérez, Janata – Fiala, Špilka, Hrabčák – Jobek, Vološín, Pekař – Prokůpek
3
Branky a nahrávky: 42. Modl (Klapica, Habermann), 49. Peš (Matějíček, Veselský) – 9. Pérez, 38. Janata (Macháček, Pérez), 56. Jakubec (Pérez, Macháček). Rozhodčí: Grygera – Kleprlík, Kráľ. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 256. Střely na branku: 43:28. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

První třetina se nesla v pohodové duchu. Soupeři se v dnešním zápase utkali za sezonu poprvé a proto právě první část zápasu byla spíše o poznávání se. I přes to měly oba týmy hned několik šancí, ale pouze hosté jí dokázali v 9. minutě využít, když se střelecky prosadil Jaromír Pérez a poslal Tygry do vedení. To ale jako by domácí nakoplo a stříleli o to víc. Střely však končilo buď na mantinelech nebo na Hambálkovi. Ani Černý neměl v brankovišti lehkou práci, odvrátil několik velkých šancí.

Druhá perioda byla podstatně aktivnější na obou stranách. Hráči se snažili dostat se do co největších příležitostí a vstřelit branku. Právě v této třetině byl potrestán domácí kapitán a toho v přesilovce nakonec přeci jen využil kapitán Liberce, Radek Janata a poslal Liberec již do dvoubrankového vedení. Dukla si po inkasovaném gólu vytvořila tlak a šanci na kontaktní branku měl Hynek Peš, ale jeho střelu vyrazil Hambálek betonem. Další střely jihlavských hráčů však končily spíše mimo brankoviště.

Závěrečná část byla pro Duklu mnohem šťastnější. Nejprve přišla střela Peše, ale ta skončila opět pouze zákrokem gólmana. Pak se však v čase 41:22 prosadil Jakub Modl a vstřelil tak kontaktní branku domácích. Trvalo pouze sedm minut a bylo srovnáno. I přes všechnu smůlu v dnešním utkání se prosadil Hynek Peš a potrestal díky tomu faul hostů. Duklu to hodně nakoplo a vytvořila si velký tlak. Pak se však k puku dostal hostující bek Matouš Jakubec a poslal hosty znovu do vedení. To už nedokázala Dukla zvrátit ani hrou bez gólmana a Liberec tak první zápas série vítězí.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Je to první zápas, soupeři se nějak oťukávali a sžívali, aby zjistili, jak na tom ten druhý je. My se z toho musíme ponaučit a k zítřejšímu zápasu přistoupit jinak. Teď si to rozebereme. Koukneme se na nějaká videa, uděláme si z toho nějaký výstup a zítra to musí být jiné.

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Že to bude těžké jsme věděli. Ta série bude vyrovnaná do poslední chvíle. Malinko jsme zaváhali na začátku druhé třetiny, když byla Jihlava lepší, ale pak to srovnali. Rozhodli nějaké přesilovky, využili jsme je my, využil je soupeř. Je to jak dospělý hokej a rozhodují speciální týmy a jinak to bude dobrá série a dobrý hokej.