3:2p
(1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)

Josef Skořepa prolomil střeleckou smůlu v letošním play off a rozhodl prodloužení

20.03.2022 / Natálie Poláčková

Dukla svedla první semifinálový zápas na domácím ledě. Červenožlutí se rychle dostali do vedení trefou Vítězslava Brože, ale hosté do minuty srovnali a hrálo se od začátku. Opětovné vedení vrátil červenožlutým ve druhé třetině Filip Helt, nicméně Dukla znovu ztratila vedení ve 49. minutě a tak muselo rozhodnout prodloužení. Právě v něm prolomil svou střeleckou smůlu v letošním play off domácí kapitán Josef Skořepa a zajistil pro Jihlavu první sériový bod.
20.03.2022 17:30, Chance Liga - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Valenta, Kachyňa, Dvořák, Chvátal – Čachotský (A), Skořepa (C), Havránek – Harkabus (A), Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Brož – Cachnín, Juda, Čermák
3

HC Baník Sokolov

Cichoň – Pohl, Radek Jeřábek, Novák, Kadeřávek, Vodička, Klejna, Rulík – Konečný, Kverka (A), Přibyl – Jurčík (A), Vrhel, Tomi – Jandus, Hašek, Sloboda – Vracovský, Rohan (C), Bílek
2
Branky a nahrávky: 2. Brož (Menšík, Seman), 29. Helt (Kowalczyk, Zadražil), 65. Skořepa (Bilčík, Havránek) – 3. Konečný (Pohl, Kverka), 49. Jurčík (Pohl, Přibyl). Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Hnát, Dědek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2001. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

První část byla již od začátku velmi aktivní z obou stran, což také potvrdilo to, když se v čase 1:42 prosadil Vítězslav Brož a poslal Duklu do vedení. Toho si však domácí příliš neužili, protože trvalo pouze 63 vteřin. Právě po tak krátké době se prosadil hostující útočník Jakub Konečný a hrálo se opět od nuly. Oba týmy hrály aktivně i nadále, ale tentokrát už bez gólů. Šancí na ně však měly oba celky a hosté dostali dokonce k dispozici dvě přesilové hry, ani jednu však nevyužili.

Druhá část na tom s aktivitou už tak dobře nebyla, ale i přes to si oba celky dokázaly vytvořit několik velice zajímavých šancí. Dukle se naskytla možnost přesilové hry, ale tu nevyžila. Pak však nastalo vyloučení Pohla za podrážení a červenožlutí se rázem dostali do vedení. Trvalo pouze pět vteřin, než se dokázal prosadit Filip Helt a poslat domácí znovu do vedení. Následovala další početní výhoda Jihlavy, ale tu už domácí nevyužili. Ke konci třetiny se naskytla velká šance pro Daniela Přibyla, když měl Zhukov zcela zakrytý výhled. Jeho střelu domácí gólman však chytil.

Sokolovští hráči vstupovali do třetí periody s minutou početní výhody a ztrátou jednoho gólu. Vyloučení Kowalczyka jim ale ke vstřelení branky nepomohlo. Naopak vyloučení Tomáše Čachotského za nedovolené bránění už jim platné bylo. V čase 48:42 se kotouče ujal Ondřej Jurčík a srovnal stav utkání. Do konce základní hrací doby se ani jednomu týmu nepodařilo vsítit branku a muselo tak rozhodnout prodloužení. V tom byl však 49 vteřin po začátku vyloučený Čachotský, který odpykával trest za hráčskou lavici. Dukla v oslabení několikrát kotouč vyhodila a Zhukov pochytal hned několik gólových střel. Pak se ale ke kotouči dostal domácí kapitán Josef Skořepa, který dorazil svou střelu až za záda Cichoně a rozezněl tak celý stadion.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Mrzí nás, že jsme první utkání nezvládli. Ale víme, že hrajeme proti obrovskému favoritu. Dukla je zkušený tým a pravidelně nastupuje do závěrečných bojů v play-off. Na druhou stranu jsme si ověřili, že můžeme být Jihlavě důstojným soupeřem a hodně jí postup znepříjemnit.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Jsme rádi, že se nám zápas podařilo zvládnout. Vždy jsme v utkání vedli, ale soupeři se nějakým způsobem podařilo srovnat. Byl to opravdu velmi vyrovnaný zápas a bylo vidět, že nám nohy nešly tak, jak jsme si představovali. Předchozí sérii jsme totiž natáhli na maximální počet pěti zápasů. Stálo nás to spoustu sil. V některých situacích jsme v utkání nedokázali dát gól, ač to byly situace, které po gólech opravdu volaly. Střeleckou formu jsem si přenesli z předchozí série s Přerovem. Naštěstí máme vzadu Makse, který je schopný pochytat spoustu věcí. Nakonec Pepa jako správný kapitán utkání rozhodl a jsme za to moc rádi, protože regenerace bude daleko lepší.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie