6:5p
(2:0, 2:2, 1:3 - 1:0)

Dukla má po gólové přestřelce druhý bod! Opět rozhodlo prodloužení

21.03.2022 / Andrea Nováková

Dukle se rychle v druhém duelu série povedlo dostat do dvoubrankového vedení, když se prosadili Filip Helt a Lukáš Mareš. V druhé třetině navýšil vedení domácích na 3:0 Josef Skořepa a pro svěřence Viktora Ujčíka to už vypadalo nadějně, ale Sokolov dokázal během 21 vteřin snížit na 2:3. Domácí se znovu dostali do vedení 5:2, ale i třígólové manko dokázali sokolovští dohnat a muselo rozhodnout prodloužení. V něm se prosadila jihlavská #23, bek Daniel Kowalczyk, čímž tak přisoudila Jihlavě vedení 2:0 v sérii.
21.03.2022 17:30, Chance Liga - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Valenta, Kachyňa, Dvořák, Chvátal – Čachotský (A), Skořepa (C), Havránek – Harkabus (A), Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Brož – Cachnín, Juda, Čermák
6

HC Baník Sokolov

Cichoň – Pohl, Jeřábek, Novák, Kadeřávek, Klejna, Vodička, Rulík – Konečný, Kverka (A), Přibyl – Jurčík (A), Vrhel, Tomi – Jandus, Hašek, Novotný – Vracovský, Rohan (C), Bílek
5
Branky a nahrávky: 6. Helt (Zadražil, Bilčík), 9. Mareš (Brož, Kowalczyk), 29. Skořepa (Čachotský, Mareš), 35. Kowalczyk (Seman, Kachyňa), 44. Zadražil (Čachotský, Havránek), 66. Kowalczyk (Zadražil, Harkabus) – 31. Tomi (Jurčík), 32. Vrhel (Tomi), 46. Bílek (Vracovský), 50. Tomi (Rohan), 59. Hašek (Vracovský, Novák). Rozhodčí: Wagner, Hucl – Komínek, Vašíček. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1608. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:5, 6:5.

Průběh utkání

Z kraje třetiny měl Sokolov několik příležitostí, které zlikvidoval Maksim Zhukov. Poté přišla šestá minuta a Dukla se ujala vedení 1:0, když se prosadil domácí útočník Filip Helt. Tato branka červenožluté nakopla a měli další šance ke skórování. Při signalizované výhodě se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Lukáš Mareš, který navýšil vedení Jihlavy na 2:0. Dukla měla v desáté minutě možnost přesilové hry, tu však nevyužila. Do šaten se odcházelo za příznivého stavu pro domácí celek.

Do druhé třetiny vstoupila Dukla aktivněji. Čachotský se dostal před Cichoně, ale byl faulován. Početní výhoda se domácím příliš nepovedla, a tak se stav zápasu neměnil. V čase 28:24 našel Čachotský před brankou volného Josefa Skořepu, který navýšil náskok Jihlavy na 3:0 a oslavil tak svůj jubilejní 400. zápas za Duklu Jihlava. Tento stav byl pro domácí velmi nadějný, ale brzy přišla odpověď hostů. V 31. minutě dal první gól Baníku Vojtěch Tomi. O 21 vteřin později přišla kontaktní branka z hole Stanislava Vrhele. Po dvou slepených brankách hostů byl Sokolov aktivnějším týmem. Západočeši měli k dispozici přesilovku, kterou nedokázali zužitkovat. Když se Daniel Kowalczyk vracel z trestné lavice, zachytil na modré čáře vyhození Semana a jel sám na Cichoně, kterého prostřelil mezi betony.

V úvodu třetí části vrátil Dukle tříbrankové vedení Matěj Zadražil, kterého trefil do výstroje Tomáš Čachotský a od hráče s číslem 88 se puk odrazil do brány. I na tuto branku dokázal Sokolov rychle reagovat, když o dvě minuty později ujel domácí obraně Vítězslav Bílek, jenž propasíroval puk za záda Maksima Zhukova. Tato branka hosty povzbudila k dalším ofenzivním výpadům a vzápětí se dočkaly odměny v podobě snížení na rozdíl jediné branky, když se střelou z kruhů prosadil Vojtěch Tomi. V čase 55:24 se Baníku naskytla možnost ke srovnání stavu v podobě přesilové hry. V této chvíli si hostující trenéři vyžádali oddechový čas a zkusili hru bez brankáře. Následoval tlak hostů, který trval téměř celé dvě minuty, ale obrana Dukly odolala a když už se zdálo, že jsou domácí z nejhoršího venku, přišlo vyrovnání z hole Petra Haška, který z dorážky překonal ležícího Zhukova. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby bylo v Jihlavě srovnáno a zápas dospěl do prodloužení. V něm měla více ze hry domácí Dukla, která si v rychlém sledu vytvořila pár slibných příležitostí. V čase 65:09 rozhodl o druhém semifinálovém vítězství pro Duklu Daniel Kowalczyk, jenž svým druhým dnešním zásahem prostřelil Cichoně. Do Sokolova se tak pojede ve čtvrtek za stavu 2:0 na zápasy pro Jihlavu.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Zápas se mi zase hodnotí hůře. Utkání bylo jak přes kopírák. Měli jsme špatný vstup do zápasu, což jsme si udělali sami. Ale smekám před kluky, že jsme to nezabalili, hráli jsme až do konce a dostali zápas do prodloužení. V něm jsme zase udělali zbytečnou chybičku, která byla potrestána. Série je 2:0 pro Jihlavu, nyní se stěhuje k nám do Sokolova a samozřejmě uděláme vše pro to, abychom se do Jihlavy vrátili.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Bylo to delší, za to horší cesta... Ale nedá se k tomu nic moc co říct. Vedeme dvakrát v utkání o dva tři góly a vlastní "nemohoucností" se nevypořádáme s danou situací. Místo pokračování ve hře, která nás k vedení dovedla, tak se dostáváme zbytečně pod tlak. Když vedeme ve třetí třetině v play-off 5:2, tak by taková situace vůbec neměla nastat. Musíme si to nějakým způsobem rozebrat. Nejsme z toho nadšení, ale je to dáno i tím, že soupeř má kvalitu a šikovné hráče, jenž gól dokáží dát, dokáží si ho připravit a je to pro nás znamení, že nesmíme ani na vteřinu vypadnout z role. Místy jsme hráli slušně, ale přišel chvilkový black-out, který nás skoro stál zápas. Pozitivní je, že tým se dokázal v kabině sebrat, v prodloužení diktoval tempo a bylo vidět, že chceme jít do vedení 2:0 na zápasy. To se nám povedlo a jsme za to hrozně moc vděční a šťastní.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie