0:6
(0:0, 0:4, 0:2)

Dukla uspěla i ve třetí semifinálové bitvě, tentokrát na ledě Sokolova. V pátek může ukončit sérii!

24.03.2022 / Jaroslav Wollmann

Třetí souboj semifinálové série na ledě Sokolova začal velice vyrovnaně a v první třetině díky skvělým výkonům obou gólmanů gól nepadl. Ve druhé třetině již ale Dukla nedala Sokolovu možnost se ani nadechnout. Během sedmi minut Dukla nasázela Sokolovu rychlé čtyři branky. Nejprve skóre otevřel Matouš Menšík, následovali ho Seman, Helt a Kachyňa. Ve třetí třetině si následně ještě zastříleli Harkabus a opět Menšík. Maksim Zhukov podruhé v play off udržel čisté konto!
24.03.2022 18:00, Chance Liga - 0. kolo

HC Baník Sokolov

Beran (24. Cichoň) – Pohl, Klejna, Novák, Jeřábek, Vodička, Kadeřávek, Rulík – Konečný, Kverka, Přibyl – Jurčík, Vrhel, Tomi – Jandus, Hašek, Sloboda – Vracovský, Rohan, Bílek
0

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Kowalczyk, Valenta, Kachyňa, Dvořák, Chvátal, Mareš – Čachotský, Skořepa, Havránek – Harkabus, Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Brož – Cachnín, Juda, Peš
6
Branky a nahrávky: 22. Menšík (Kowalczyk), 24. Seman (Čachotský, Mareš), 24. Helt (Kowalczyk), 27. Kachyňa (Menšík, Seman), 42. Harkabus (Seman, Čachotský), 56. Menšík. Rozhodčí: Horák, Vrba – Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 5:6, navíc Jeřábek (SOK) 5 minut - Zadražil (JIH) 5 minut. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1135. Střely na branku: 19:32. Průběh utkání: 0:6.

Průběh utkání

Do vedení mohl hosty poslat Tomáš Čachotský, který se hned v úvodní minutě dostal do šance, ale Adam Beran se překonat nenechal. Na konci páté minuty mohl potrestat špatnou rozehrávku Dukly Marek Sloboda, ale Zhukov jeho střelu vyrazil. O tři minuty později Pohl našel dlouhou přihrávkou Tomáše Vracovského, ale Zhukov byl opět bezchybný. V polovině desáté minuty se do gólové šance dostal Filip Helt, ale na Berana si nepřišel. Na začátku 13. minuty měl velkou šanci Jakub Konečný, ale na Zhukova si nepřišel. Domácí měli od konce 14. minuty výhodu jednoho muže, ale ani nebezpečné střely z hole Jana Pohla si za záda gólmana hostí cestu nenašly.

Na začátku 22. minuty se do dobré šance dostal Filip Helt, ale Berana překonat nedokázal. Následně se do sebe pustili Radek Jeřábek a Matěj Zadražil. Oba si šli posedět na pět minut na trestnou lavici. Tento moment jakoby signalizoval velké věci. V čase 21:33 se hosté dostali do vedení, střelu Daniela Kowalczyka Beran vyrazil a Matouš Menšík už neměl problém otevřít skóre duelu - 0:1. O minutu později putoval na trestnou Patrik Kadeřávek a Dukla prohřešek potrestala. V čase 23:11 tečoval Filip Seman střelu Tomáše Čachotského a Beran byl bez šance. - 0:2. V téže minutě již hosté vedli o tři góly, Filip Helt vystřelil na bránu a František Klejna srazil puk za záda Berana - 0:3. Gólman domácích tento stav neunesl a vzteky rozmlátil hokejku a do brány pustil Oldřicha Cichoně.

Snížit mohl Jan Pohl, který přešel přes několik hráčů soupeře, ale na Zhukova si nepřišel. V čase 26:41 vedli Jihlavané o čtyři branky, když v oslabení ujel Matouš Menšík předložil pro Ondřeje Kachyňu, který střelou pod horní tyčku nedal Cichoňovi šanci - 0:4. V 35. minutě se předvedl gólman Cichoň, jenže pokryl střelu Lukáše Mareše i následné dorážky z brankoviště. Navýšit náskok hostí mohl ještě Tomáš Havránek jenž po opuštění trestné lavice jen sám na Cichoně, ale neuspěl.

V čase 41:14 byl náskok Dukly již petigólový. Nabídnutou přesilovou hru využil Tomáš Harkabus, který se trefil mezi betony přesouvajícího se Cichoně - 0:5. Ve 45. minutě se pokusil překonat gólmana domácích Filip Seman, ale se svou střelou mezi betony neuspěl. O pár minut později se k dorážce v brankovišti dostal Richard Cachnín, ale Cichoň se potřetí překonat nenechal. Pohlednou akci předvedl na začátku 56. minuty Matouš Menšík, který se zbavil obránce Jeřábka, položil si gólmana Cichoně a poté pohodlně zasunul puk do odkryté brány. - 0:6.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Jsme samozřejmě spokojení. Jak s výkonem, tak s výsledkem. Konečně se nám podařily dát nějaké góly a zbytečně neinkasovat. Na naše poměry jsme odehráli zápas v klidu až do konce.

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): První třetina nebyla vyrovnaná. Do zápasu, respektive do celého utkání, jsme nevstoupili vůbec dobře. I když jsme možná měli nějaké šance v první třetině, tak jsme vůbec nepraktikovali hru, kterou jsme si řekli, že chceme hrát. Podali jsme velice ostudný výkon a stydím se za to, co jsme tady ve třetím semifinále předvedli.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie