1:2
(0:1, 1:0, 0:1)

Urputný boj o každý metr ledu skončil lépe pro Přerov

26.11.2022 / Andrea Nováková

První třetina zápasu Jihlava-Přerov byla ve znamení hostů, kterým pomohla i rychlá úvodní branka v páté minutě. Ve druhé části naopak Dukla pořádně zabrala, jenže ze svých šancí využila jedinou, když Otakar Šik v přesilovce ve 28. minutě srovnal stav. Hned zkraje třetího dějství využil početní výhodu i Přerov. Červenožlutí pak měli na holi minimálně dvakrát vyrovnání, ale jejich bolest v podobě špatné koncovky pokračuje dále. Dukla tak prohrála potřetí v řadě a na výhru v pelhřimovském azylu čeká už dva měsíce.
26.11.2022 16:30, Chance Liga - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Dundáček, Kočí, Bilčík, Kolář, Jáchym, Haman, A. Dvořák – Chlubna, Miškář, Šik – Harkabus (A), Skořepa (C), Fronk – Křehlík, Handl, Pořízek – Tecl, Juda, Brož
1

HC ZUBR Přerov

Král – Černý, Kudělka (A), Krisl (C), Chroboček, Novotný, Ševčík, Hrdinka – Svoboda, Macuh, Doležal (A) – Březina, Pechanec, Svoboda – Dobša, F. Dvořák, Goiš – Indrák, Ministr, Tarnoczy
2
Branky a nahrávky: 28. Šik (Brož) – 5. F. Dvořák (Dobša), 41. Svoboda (Pechanec, Krisl). Rozhodčí: Koziol, Grygera – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 2:2, navíc Novotný (PRE) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 452. Střely na branku: 30:29. Zblokované střely: 6:1. Vhazování: 37:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Dukla do utkání vlétla a hned v první minutě si vytvořila gólovou příležitost, kterou však zneškodnil Král. Z první vážnější šance Přerova se v čase 04:44 prosadil Filip Dvořák, který překonal domácího brankáře Berana. Jihlava se hnala za vyrovnáním a vytvořila dobrý tlak před Králem. Tento závar však gól nepřinesl, protože místo puku v bráně skončil pouze domácí hráč a hra tak byla přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti. V první třetině už se nic vážnějšího nestalo a do kabin se odcházelo za příznivějšího stavu pro Zubry.

Druhá třetina byla divácky atraktivnější než třetina předešlá. Tvrdého faulu na Patrika Miškáře se dopustil Martin Novák a vysloužil si trest na 5 minut + do konce utkání. Jihlava uzamkla Přerov v jeho obranném pásmu, ale gól se červenožlutým vsítit nepodařilo. Po dvou minutách přesilové hry se faulu dopustil domácí Filip Haman a síly na ledě se vyrovnaly. Po vyloučení domácího hráče tlak Dukly ustal a při hře 4 na 4 byli aktivnější hokejisté Přerova. Poté, co si Haman odpykal svůj trest, zbývala ještě minuta početní výhody pro Duklu. Jihlavě se přesilovku podařilo využít a srovnat na 1:1. Vyraženou střelu dokázal Otakar Šik napodruhé dorazit za záda Krále. Po vstřelené brance byla Jihlava aktivnějšího a z jejího tlaku pramenily fauly hostů. Ve 31. minutě si domácí zahráli skoro minutou početní výhodu 5 na 3. Ve dvojnásobné přesilovce si svěřenci Viktora Ujčíka vytvořili slibné šance, ale ani jedna neskončila gólem. Na konci druhé periody si přesilovou hru zahrál i Přerov, když byl na trestnou lavici za krosček poslán Tomáš Harkabus. Do konce třetiny už se nic nestalo a Zubři si část přesilovky odnesli do třetí třetiny.

Po návratu obou týmu na led se hosté rychle ujímají vedení 2:1, když využili početní výhodu. Pechanec našel dobře nastavenou hokejku Jana Svobody, jenž puk tečoval do šibenice Beranovy brány. Do samostatného úniku se dostal Tomáš Chlubna, ale na Krále nevyzrál. Jihlava měla další možnost ke skórování, když se sám na Krále vydal Handl, ale stejně jako jeho spoluhráč byl neúspěšný. Domácí hokejisté se snažili o vyrovnání, ale v závěru zápasu se Přerov dobře bránil a nepustil Duklu do souvislejšího tlaku. Krátká power-play Jihlavy už na výsledku nedokázala nic změnit a Zubři si odvezli 3 body po těsném vítězství 2:1.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Kluky chci pochválit za dnešní výkon. Bohužel jsme pod dekou, kdy se nám nedaří proměnit stoprocentní šance. Bohužel se dnes potvrdilo hokejové pravidlo, že kdo nedá přesilovku 5 na 3, tak zápas prohraje. Jediné, co jsem po zápase vyčetl bylo, že když jsme dostali gól na začátku třetí třetiny při přesilovce soupeře, tak najednou bylo vidět, jak šly hlavy mezi ramena a trvalo nám několik minut, než jsme začali zase hrát, jak jsme hráli první a druhou třetinu. Těch 6-7 minut nás stálo potenciální vyrovnání a úspěch v dnešním zápase.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): My jsme rádi, že jsme zápas vyhráli. Vstup do utkání z naší strany byl vlažný, domácí měli hned několik příležitostí skórovat. Pak jsme hru trochu vyrovnali, dostali jsme se do vedení, což nás ale úplně neuklidnilo. Ve druhé třetině dala přesilovka domácím velkou příležitost zápas změnit. Pro nás bylo štěstím využití té jedné přesilovky. Byli jsme šťastnější než lepší v tomto zápasu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie