1:4
(1:1, 0:3, 0:0)

Dukla přetlačila Frýdek-Místek čtyřmi góly

07.12.2022 / Tomáš Lysý

Dukla vyrazila do Frýdku-Místku za tím, aby si zpravila chuť po pondělní prohře. To se jim nakonec povedlo na jedničku. Ačkoliv se do vedení dostali domácí jako první, tak Dukla dokázala zápas ještě v první třetině srovnat po brance Tomáše Chlubny. Vydařenou druhou třetinu, která rozhodla zápas, rozjel ve 22. minutě Tomáš Čachotský. Ten se rychle zorientoval před brankou a dostal puk za Kacetla. Branky Tomáše Harkabuse a Vlastimila Bilčíka pak už potvrdili výhru Jihlavy a zisk tří bodů.
07.12.2022 18:00, Chance Liga - 28. kolo

HC Frýdek-Místek

Kacetl – Havránek, Teper, Zeleňák, Kowalczyk, Sova, Adámek – Homola, Bednář, Vrdlovec – Dostálek, Lyszczarczyk, Haas – Hotěk, Zeman, Matěj – Klimša, Geidl, Macháček – Ramik
1

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Dvořák, Kolář, Kočí, Chvátal, Haman – Chlubna, Miškář, Brož – Harkabus, Menšík, Fronk – Čachotský, Skořepa, Pořízek – Cachnín, Handl, Křehlík
4
Branky a nahrávky: 12. Dostálek (Zeleňák, Vrdlovec) – 16. Chlubna (Miškář), 22. Čachotský (Pořízek), 33. Harkabus (Haman, Chlubna), 37. Bilčík (Handl, Haman). Rozhodčí: Cabák, Šudoma - Hanzlík, Peluha. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 663. Střely na branku: 34:32. Zblokované střely: 3:1. Vhazování: 32:32. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Průběh utkání

Lépe do utkání vstoupili domácí, kteří se ke konci 9. minuty ujali vedení. Rysi v té chvíli svého soupeře přimáčkli v jeho obranném pásmu a po Zeleňákově nahození od modré čáry se pohotově bekhendovým zakončení prosadil Vlastimil Dostálek. Pro frýdeckomísteckého forvarda šlo tak o jeho dvanáctou branku sezony, rodák z Přerova svou brankou přerušil svůj třízápasový půst - 1:0. Radost z vedení domácím ale vydržela bohužel pouhých šest minut, když soupeři zafungovala vzájemná spolupráce elitní formace mezi Tomášem Chlubnou a Patrikem Miškářem, kdy prvně jmenovaný zakončoval pohotově do prázdné branky - 1:1. V závěru třetiny ještě Frýdek-Místek čelil dvěma slibným šancím Dukly, gólman Kacetl, který se potřetí sezoně objevil v brankovišti z partnerského Třince, zůstal však nepřekonán.

Jihlavští vstoupili do druhé části daleko více namotivovaní a vyústěním jejich iniciativy byl zvrat ve skóre. Po 87 vteřinách šli hosté totiž do vedení. To se u mantinelu dostal k puku Pořízek, který si najel před branku. Gólman Kacetl dokázal zakončení jihlavského útočníka ještě pokrýt, na dorážku volného Tomáše Čachotského už ale nestačil - 1:2. Duklu tak do vedení dostal čtyřicetiletý zkušený forvard, který se do sestavy soupeře vrátil po dlouhých dvou měsících, které tráví momentálně v extraligovém celku Českých Budějovic. O chvíli později mohla jít Jihlava do dvoubrankového vedení, Chlubnův únik ale gólem neskončil. Hokejisté z Vysočiny nadále pokračovali ve své aktivní hře a po další pěkné kombinaci to přeci jen vedlo k další změně skóre. V čase 32:26 se po sérii přihrávek v útočném pásmu dostal k zakončení Tomáš Harkabus a jeho dělovka prošla až za záda domácího gólmana - 1:3. O tom, že to z domácí strany nebyla vůbec povedená dvacetiminutovka, potvrdila situace z poloviny 37. minuty, kdy se v přesilové hře z mezikruží krásně trefil k tyči Vlastimil Bilčík - 1:4.

Třetí část střetnutí již gól nepřinesla, i když se domácí zlepšili a svého soka jasně přestřílili. Přesto to byli hosté, kteří byli v úvodu 49. minuty blízko další branky, kdy Haman nastřelil tyčku. Jihlava tak veze z Frýdku-Místku tři body za výhru 4:1 a boduje počtvrté za sebou.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HC Frýdek-Místek): Mně se ten zápas špatně rozebírá, jelikož bych jej nejraději hodil za hlavu. Ale to nemůžu, takže co k němu? My jej od druhé třetiny hráli velice špatně. Myslím si ale, že vstup do utkání byl velice dobrý, škoda jen toho gólu na 1:1, kdy jsme si nepohlídali druhou vlnu a krásným gólem soupeř srovnal. Nicméně jsme po druhé inkasované brance sklopili hlavy a úplně přestali hrát. S tímto my musíme něco udělat, protože něco podobného nás potkalo už minule v Prostějově. Musíme si to ukázat, cesta je před námi a ta sezona je stále ještě dlouhá. Prostě se musíme z toho poučit.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě se nám zápas hodnotí dobře, jelikož jsme tu dokázali vyhrát. Frýdek letos hraje velmi dobrý hokej, ale já si myslím, že jsme dnes tím pohybem, aktivitou, ale i tím, jak jsme k zápasu přistoupili a odehráli, tak jsme si to vítězství zasloužili. Hokej někdy rozhodují drobnosti. My si dnes dokázali pomoci v přesilovce, nedokázali jsme naopak inkasovat v oslabení a já musím všechny kluky pochválit. Z jejich strany to byl parádní výkon. Navíc v podstatě hrajeme letos všechny zápasy jakoby venku, což není ideální. Tím, že nemáme takovou podporu fanoušků, na kterou se každý tým snaží spoléhat, tak tohle nám zkrátka chybí. Zatím se nám bohužel v domácích zápasech nedaří, já ale věřím, že se nám tato reputace do konce ještě změní.