1:2
(0:0, 0:2, 1:0)

Na jeden gól se těžko vyhrává, Dukla těsně padla s Grazem

26.08.2022

Jihlavští hokejisté sehráli v pořadí již čtvrtý přípravný zápas a druhý během jednoho týdne, tentokrát proti rakouskému Grazu. Po bezbrankové první části prolomil bezbrankový stav jako první účastník Ice Hockey League, a to hned dvakrát v rozmezí 32. - 36. minuty. Ve třetí části se Dukla hnala za snížením, což se ji povedlo při přesilové hře posílené odvoláním brankáře Jakuba Neužila, který bude mít v Jihlavě střídavé starty. Přesilovku využil Josef Skořepa, nicméně další na srovnání už měli červenožlutí málo času a prohráli tak 1:2.
26.08.2022 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Neužil – Dundáček, Kočí, Bilčík, Slabý, Kowalczyk, Dvořák – Čachotský, Skořepa, Mácha – Beránek, Miškář, Šik – Cachnín, Handl, Křehlík – Harkabus, Seman, Pořízek
1

Graz 99ers

Engstrand – Kernberger, Boivin, Kirchsläger, Bouramman, Pfeffer, Salonen, Egger – Pesendorfer, Schiechl, Granholm – Zusevics, Fladeby, Ograjensek – Antonitsch, Oberkofler, Woger – Engelhart, Krainz, Kaschnig
2
Branky a nahrávky: 57. Skořepa (Cachnín) – 32. Fladeby (Oberkofler), 36. Antonitsch. Rozhodčí: Polák, Mejzlík – T. Mareček, J. Mareček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 275 Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že to byl skvělý zápas v rychlosti, plný soubojů a moderního hokeje, který se v současné době hraje. Ukázal nám hodně pozitivních, ale i negativních věcí. Měli jsme nějaký problémy, když na nás více zatlačili. Řekli jsme si k tomu svoje. Jsme hrozně rádi za tenhle zápas, protože nám ukázal spoustu věcí, ale i myslím, že nám ukázal to, že je potřeba dávat góly. My jsme těch šancí měli spoustu, dali jsme nějaká břevna, díky tomu jsme zápas neuhráli. Velký respekt soupeři, hrál skvěle, ale i k našim klukům. Sice jsme prohráli, ale nemáme se za co stydět. Kuba Neužil dneska jenom potvrdil, svojí extra třídu a jsme moc rádi, že budeme moct využívat jeho služby.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie