4:1
(0:0, 1:0, 3:1)

Výborný vstup do sezony pro Duklu, která zdolala Oceláře 4:1

02.09.2022 / Andrea Nováková

První kolo Extraligy juniorů odehrála Dukla na domácím ledě s Třineckými Oceláři. Ze začátku se hrál opatrný hokej na obou stranách a gólu jsme se v první třetině nedočkali. Změna stavu přišla až ve 38. minutě, kdy se prosadil Matěj Kravec, který si v tomto zápase připsal do kanadského bodování dvě přesné trefy. V prostřední části zápasu, když Jihlava vedla 2:0, se dokázal prosadit i Třinec, pro který to byl první a zároveň i poslední gól v tomto utkání. Na konečné skóre 4:1 upravoval do prázdné brány domácí David Straka. Svěřenci Michala Broše si po prvním kole připisují tři body.
02.09.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Matějíček, Číhal, Vovsík (C), Tomšík, Vandas – Pavelec, Kravec (A), Sojka – Bulík, Valach, Báťa – Rauš (A), Modl, Peš – Jungwirth, Broš, Kudrna – Straka
4

HC Oceláři Třinec

Klimek – Kareš (C), Andrle, Hrůzek (A), Kyselý, Buják, Zielinski, Kremnický – Ullrych, Haas, Kozlík – Šutý (A), Bartoš, Spěváček – Gerych, Cedzo, Holinka – Šilar, Moškoř, Jobánek
1
Branky a nahrávky: 38. Kravec (Straka, Broš), 41. Pavelec (Sojka, Peš), 59. Kravec (Pavelec, Jungwirth), 60. Straka (Broš) – 45. Bartoš (Haas). Rozhodčí: Pilný, Květoň – Lučan, Bohuněk. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 178. Střely na branku: 44:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Průběh utkání

Úvodní třetina prvního kola Extraligy juniorů přinesla vyrovnaný hokej, ale žádnou gólovou situaci. Na začátku první třetiny měla o něco více ze hry domácí Dukla Jihlava. V páté minutě měl šanci ke skórování Jonáš Jungwirth, kterého před bránou svou přihrávkou našel Adam Rauš. Jihlava si po vyloučení třineckého Kyselého zahrála přesilovku, která nedopadla podle představ domácích. Třinec se dokázal dobře bránit. Největší šanci si v početní výhodě připsal opět Jonáš Jungwirth. O pár minut později přišlo další oslabení na straně hostujícího Třince. V této přesilovce se Jihlava gólu také nedočkala, ale dokázala si vytvořit více šancí, ty však pochytal Klimek. Do konce třetiny už se nic nestalo a hráči do kabin odcházeli za vyrovnaného stavu 0:0

Do druhé periody oba týmy vlétly a byly velmi aktivní. Jejich snaha však branku nepřinesla. Třinec měl na ledě šest hráčů, a proto šli Oceláři opět do čtyř. V tomto oslabení, ale měl šanci Bartoš, který mohl jet sám na Maláče. Jihlava si v početní převaze vytvořila několik šancí, ale ani jedna neskončila za brankovou čárou. V čase 28:15 si první přesilovku zahrál i Třinec, který tlačil Duklu v útočném pásmu, ale ani Ocelářům se nepodařilo prostřelit Maláče a otevřít skóre dnešního utkání. Velkou šanci měl Třinec, když se od jednoho z hostujících hráčů odrazil puk přímo na Maláče, ale ten dokázal zakročit. Oceláři opět pykali za špatné střídání a tento prohřešek už Dukla nekompromisně potrestala, když od modré čáry Matěj Kravec prostřelil Jakuba Klimka.

První branka domácí Jihlavu nakopla a krátce po začátku třetí třetiny se hokejistům v červenožlutém podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, když se prosadil Daniel Pavelec. Velkou šanci a možnost kontaktní branky měl na hokejce třinecký Jonáš Jobánek, kterému se nepodařilo puk zvednout a překonat Maláče. Netrvalo dlouho a o snížení se postaral Jan Bartoš, ten se tak stal jediným úspěšným střelcem z řad hráčů s drakem na hrudi. Hosté hráli aktivně a snažili se vyrovnat, ale nedokázali vyzrát na jihlavského brankáře. V 59. minutě Dukla odskočila na rozdíl dvou branek, když se podruhé v zápase přesně trefil Matěj Kravec. Oceláři ještě nesložili zbraně a odvolali brankáře Klimka. Risk se šesti hráči v poli se hostům nevyplatil a do prázdné brány upravil skóre na 4:1 David Straka.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Byl to klasický první zápas. Nebylo to z naší strany úplně ideální. Byla tam spousta nervozity a spousta věcí, na kterých pracujeme a chceme se v nich zlepšovat. Na druhou stranu s obrovskou pokorou výsledek bereme, a i když v některých aspektech hry to bylo vzdálené od našich představ, tak tam bylo i spousta věcí, které vedly k vítězství. Z defenzivního hlediska tam nemám co vytknout. Doufám, že zítra posuneme výkon o kus dál.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Na začátku utkání jsme se sžívali s místním prostředím. Bylo vidět, že domácí jsou na toto hřiště zvyklí, ale myslím si, že poté se hra vyrovnala. Domnívám, že přečíslení jsme v prvních dvou třetinách měli více. Vždy, když jsme začali jít do nějakého tlaku, tak jsme zbytečně darovali přesilovku domácím. Řekl bych, že gól na 1:0 s námi zamával a než jsme se z toho vzpamatovali, tak už nás tlačil čas. Dostali jsme druhý gól, ale za stavu 2:1 jsme měli možnost, abychom zápas vyrovnali. Pak jsme udělali chyby a domácí zaslouženě vyhráli.