2:3
(1:2, 1:1, 0:0)

Dukla vyhrála úvodní zápas předkola a veze si domů mečbol

03.03.2023 / Michal Toman

Úvodní třetina byla poznamenána častými tresty, hlavně na straně Dukly. Zatímco Jihlava svou jedinou přesilovku využila trefou Josefa Skořepy, domácí se neprosadili ani v dvojnásobné výhodě. Na konci první části navýšil vedení Dukly Daniel Kolář, ovšem Slavia rychle snížila. Ve druhé části se Pražanům podařilo vyrovnat, ovšem trefou Tobiáše Handla šla do třetí části spokojenější Jihlava. V ní si červenožlutí zápas zkušeně pohlídali a vezou domů výhru 3:2.
03.03.2023 18:00, Chance Liga - 0. kolo

HC Slavia Praha

Málek – Klikorka, Hejda (A), Žovinec, Křepelka, Barák (A), Szathmáry, Matyáš – Strnad, Žejdl (C), Kulda – Všetečka, Kern, J. Brož – Mrňa, Stehlík, Krliš – Labuzík, Havrda, Simon
2

HC Dukla Jihlava

Beran – Kolář, Haman, Bilčík, Kočí, Vala, Dundáček, Dvořák – Harkabus (A), Skořepa (C), Karabáček – Havránek, Miškář, Šik – Chlubna, Handl, Pořízek – Cachnín, Křehlík, V. Brož
3
Branky a nahrávky: 18. Mrňa (Žovinec, Stehlík), 24. Žejdl (Klikorka, J. Brož) – 4. Skořepa (Harkabus, Kolář), 17. Kolář (Miškář, Šik), 37. Handl (Miškář, Karabáček). Rozhodčí: Svoboda, Hucl – Belko, Kokrment. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:2. Diváci: 837. Střely na branku: 43:29. Zblokované střely: 18:14. Vhazování: 36:36. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Úvod předkola začal pro slávisty nadějně, když hned v první minutě dostali výhodu přesilové hry. V ní nicméně sami faulovali a v následném oslabení inkasovali. Kapitán Jihlavy Josef Skořepa se po návratu z trestné lavice natlačil před branku, kde se dostal k odraženému puku a pohotově zakončil.

Slavia mohla o chvíli později vyrovnat při individuální akci Mrni, jenže ten ani nadvakrát nedokázal z levé strany propálit hostujícího gólmana. Domácí následně hráli minutu ve dvojnásobné přesilovce, ale ani v ní se nedokázali gólově prosadit.

Byla to tedy Dukla, která se opět radovala. Klikorka při rozehrávce ztratil puk, jehož se zmocnil Šik. Ten z bezprostřední blízkosti Málka neprostřelil, jenže puk se odrazil před branku k Danielu Kolářovi a ten střílel do odkryté sítě. Sešívaní ovšem přispěchali s odpovědí hned po 42 vteřinách. Žovinec našel před brankou úplně volného Pavla Mrňu, který si nejprve nahrál puk o Beranovy betony a následně jej bekhendem zasunul do sítě.

Druhá dvacetiminutovka opět začala vyloučením na straně hostů. Tentokrát už ho ale domácí dokázali využít. Klikorkovu tečovanou nabídku před brankou zpracoval Lukáš Žejdl a jeho rána propadla za Beranova záda. Slavii mohli dostat do vedení Stehlík nebo Strnad, ale ani jeden z nich si v nadějných příležitostech nevěděl rady. Krátce před přestávkou tak už opět vedli hosté. Tobiáš Handl se v rychlém protiútoku pěkně uvolnil mezi kruhy a nikým nehlídaný z první zakončil přesně.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji slávisté a Beran se v brance Dukly zapotil. Žejdl se po závaru dostal na hranici brankoviště ke střele, kterou však hostující gólman vyrazil mimo. Další velkou šanci měl Strnad, který pálil z mezikruží, ale ani jeho schovaný projektil Berana nepřekonal. Pražané se dál tlačili do útoku. Mrňa však po Krlišově nabídce pálil jen do boční sítě. Před koncem periody si domácí vzali oddechový čas a zkusili hru v šesti bez brankáře, jenže Jihlava jednogólové vedení uhájila a odvezla si z Edenu výhru.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): My jsme rádi, že jsme ten zápas zvládli. Bylo to klasické utkání play-off s hodně šancemi na obou stranách. Oba gólmani podali velmi dobrý výkon, proto v zápase nepadlo zas tolik gólů. Do dalšího zápasu potřebujeme určitě zlepšit disciplinovanost, protože dneska jsme měli spoustu vyloučených a to by se nám v příštím zápase už mohlo vymstít.

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Myslím, že pro nás to bylo vyloženě smolné utkání. Rychle jsme prohrávali po hloupých chybách, ale výkon týmu byl dobrý. Vytvářeli jsme si pozice, ale nebyli jsme efektivní, především ve třetí třetině bylo vidět. Měli jsme několik střel ze slotu, několik přečíslení, ale bohužel jsme to vyřešili špatně. Nemyslím, že dneska vyhrál lepší tým, spíš šťastnější. Když na dnešní výkon navážeme i v neděli, tak věřím, že série ještě neskončí.