6:3
(2:1, 1:0, 3:2)

Dukla v přípravě stále neporažena, Handl si připsal proti Znojmu hattrick

17.08.2023 / Daniel Lhotský

Dukla ve čtvrtek poprvé v přípravě vyzvala nováčka Chance ligy ze Znojma. Jihlava předvedla skvělý vstup do zápasu, po úvodních šesti minutách vedla po gólech Krajče a Handla už 2:0. Za hosty ještě v první třetině snižoval Šťovíček, jenže hned v úvodu druhé třetiny navýšil Meluzín. Podobná situace se opakovala i ve třetí třetině. Karlsson znovu dostal Znojmo na dostřel, o minutu později však opět skóroval Handl. V 54. minutě Tobiáš Handl zkompletoval hattrick, na obou stranách poté padl ještě jeden gól a Jihlava se nakonec mohla radovat z výhry 6:3.
17.08.2023 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč (48. Beran) – Dundáček, Kočí, Kolář (A), Vala, Bilčík, Chvátal – Krajč, Bartoš (C), Jelínek – Pořízek, Handl, Berger – Meluzín, Rauš, Brož – Křehlík, Straka, Tecl.
6

HC LERAM Orli Znojmo

Žajdlík – Bartko, Tejnor, Stránský, Remta, Zukal, Jenáček, Fajmon – Svoboda, Hruška, Sklenář – Špaček, Šťovíček, Adámek – Karlsson, Beránek, Matuš – Sedláček, Zabloudil, Masař.
3
Branky a nahrávky: 1. Krajč (Kočí, Dundáček), 6. Handl (Bilčík, Pořízek), 23. Meluzín (Maláč), 44. Handl (Bilčík), 54. Handl (Pořízek, Berger), 59. Berger (Handl) – 8. Šťovíček (Adámek), 43. Karlsson (Beránek), 56. Svoboda (Hruška). Rozhodčí: Mejzlík, Polák – Augusta, Trávník. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 309. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Průběh utkání

Fanouškům se tentokrát vyplatilo dorazit na stadion včas, protože už po prvních 31 vteřinách padl první gól. Samuel Krajč dostal puk na pravý kruh a pomalejší střelou k tyči dokázal napálit brankáře Žajdlíka.

V 6. minutě domácí Dukla slavila podruhé. Tobiáš Handl se po střele dostal k odraženému puku jako první a ranou z mezikruží trefil přesně horní roh branky. O dvě minuty později dostala Dukla příležitost přesilové hry, bylo to ale Znojmo, kdo se radoval z dalšího gólu. V přečíslení 2 na 1 dostal přesnou přihrávku před branku Martin Šťovíček a už pouze tečoval puk za Beranova záda.

Velkou bitvu nabídla druhá třetina. Ve 23. minutě se Dukla dostala do přečíslení 3 na nikoho, Erik Meluzín místo složité přihrávky zkusil střelu po ledě a překonal brankáře u vzdálenější tyčky. Hra se poté začala přiostřovat, branky už ovšem nepadaly. Velkou šanci měl ještě ve 37. Minutě Jelínek, který už se radoval z gólu, jenže puk nepřekročil brankovou čáru, pouze trefil obě tyčky.

Zatímco vstup do první a druhé třetině lépe vyšel Jihlavě, v té třetí se v úvodu více dařilo hostům. Ve 43. minutě se puk po střele odrazil v brankovišti na novou posilu Znojma ze Švédska Antona Karlssona a ten bez váhání trefil volný prostor u bližší tyčky.

Radost Znojma z kontaktní branky ovšem nevydržela příliš dlouho. O pouhou minutu později totiž Tobiáš Handl jako první našel volný kotouč na kruhu, vyvezl si ho před brankáře a bekhendovou střelou po zemi prostřelil Žajdlíka mezi nohama. V 54. minutě už nebyl o vítězi pochyb. Tobiáš Handl poslal z minimální vzdálenosti puk bekhendem pod horní tyč a zkompletoval tak svůj hattrick. Skóre se ovšem stále nezastavilo, v 56. minutě nejprve se štěstím skóroval Tomáš Svoboda, dvě minuty před koncem při své premiéře ještě vrátil Dukle tříbrankové vedení Jan Berger.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dneska výsledek nehraje extra roli, důležité je, že to byl zatím nejlepší přátelský zápas z naší strany. Výkon tomu odpovídal, celý zápas nám šly nohy, možná v druhé polovině první třetiny mírný výpadek. Ale jinak si myslím, že jsme dnes dobře bruslili, díky tomu jsme měli forčeking. Samozřejmě byly tam nějaké chyby, hlavně v obranném pásmu, když jsme si chtěli předávat hráče. Při posledním gólu jsme se tam nedomluvili a padl tam. Poprvé máme spokojenost z předvedené hry v přátelském zápase. Doufám, že se to bude posouvat dál, abychom byli do sezony dobře připravení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie