Výkonnost A-mužstva se stabilizovala a stoupla, hodnotí Bedřich Ščerban měsíc říjen

02.11.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Zatímco za září získala Dukla v devíti zápasech pouze 14 bodů, v říjnovém období nasbírala během 10 utkání 22 bodů a připsala si hned sedm vítězství. Z toho šest v posledních sedmi zápasech. Vše se odráží i v tabulce, Jihlava se posunula na třetí místo se ztrátou bodu na druhý Vsetín. „Oproti začátku jsme dokázali výkonnost zkonsolidovat a nemáme takové výkyvy jako v prvním měsíci. 22 bodů z 30 možných je dobrý zisk a v této chvíli jsme spokojení. Navíc jsme zacelili marodku a nyní se čeká už pouze na to, až se dá dokupy Matěj Pekr,“ sděluje jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Zatímco během září se nepovedlo tým výrazněji doplnit - čtěte zde, během října již pohyby v kádru nastaly. Do Litvínova zamířil na měsíc jihlavský obránce Jakub Suchánek, opačným směrem šli Lukáš Doudera a David Tůma. Jihlava měnila na měsíc i se Zlínem – Tomáš Čachotský šel do extraligového týmu, Nicolas Werbik do Chance Ligy. Na střídavé starty přišel jihlavský odchovanec Jan Mandát z Pardubic. „Jak říká bodový zisk, tak nám trejdy výrazně pomohly. Povedly se. Výkonnost mužstva se stabilizovala a stoupla,“ říká Bedřich Ščerban a vyjadřuje se i k možnosti, zda někteří nově příchozí hráči mohou zůstat na delší časové období než na měsíc. „Je potřeba si uvědomit, že jde o trojstranné jednání – my jako Dukla Jihlava, dále klub, ve kterém jsou hráči pod smlouvou a jednak samotní hráči. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet. V nejbližších dnech mě čekají jednání,“ prozrazuje šéf klubu.

Ten je rád i za to, že se do zápasového rytmu vrátili nebo vrací zranění či nemocní hráči. „Měli jsme i velkou marodku (v jeden čas chybělo až šest hráčů – pozn. aut.) a v průběhu měsíce jsme jí téměř všechnu zacelili. Trošku se nám vyprázdnila. Jediný, kdo nám chybí, je Matěj Pekr, který měl bruslí rozříznutou ruku. Čekáme, až se dá dokupy a bude moct nastoupit,“ povídá Bedřich Ščerban, kterému ale nyní dělají starosti jihlavští junioři. Ti sice první listopadový den vyhráli v Olomouci, ale jinak jsou se ziskem dvaceti bodů ve skupině poslední. „Juniorku budeme muset řešit a podívat se na to, jak jí posílit. Ale každá mince má dvě stránky. Pokud sem přivedeme nějaké hráče, tak jim určitě budeme muset něco nabídnout a pak to možná bude na úkor našich hráčů,“ uzavírá jednatel měsíční hodnocení.

SLOVO JEDNATELE BEDŘICHA ŠČERBANA – ŘÍJEN 2018

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla