Autogramiáda sester Machatových již tuto středu v Jihlavě!

07.08.2019 / Krasobruslení

Legendy českého sportu a umění, sestry Machatovy – tedy Hana Bubníková a Jiřina Langrová – jsou v Jihlavě! Ty zavítaly do Jihlavy v rámci letního krasobruslařského soustředění s mezinárodní účastí (Polsko) a celý týden povedou tréninky na suchu. Slavná dvojčata mají za sebou úspěšnou sportovní kariéru moderních gymnastek a k tomu ještě druhou, neméně zajímavou, kariéru baletní. I dnes, když obě překročily osmdesátku, se dívají na svět se stejným úsměvem jako dříve. Čím to asi je? Neobyčejný příběh slavných dvojčat najdete např. v nové knize, kterou Vám sestry Machatovy představí na autogramiádě v kavárně Muzeum. Ta se uskuteční ve středu 7. srpna 2019 od 19 hodin.
Více info zde.

„Máme štěstí, že sestry Machatovy (Hana Bubníková a Jiřina Langová) učí jihlavské krasobruslařky balet a gymnastiku na letním soustředění, klasicky ve stylu dril - zábava. Paní Bubníková jezdí naše jihlavské krasobruslařky učit balet již šest let – dojíždí k nám každý týden z Brna. Velmi si toho vážíme,“ hlásí trenérka jihlavského krasobruslení Linda Haferníková a sestry Machatovy blíže představuje: „Jsou to vitální dámy, pozitivní a zábavné, do nepohody, a přitom velmi kompetentní učitelky, budí respekt mezi dětmi i rodiči. Mají za sebou neuvěřitelnou sportovní a uměleckou kariéru, medaile z mistrovství světa v moderní gymnastice, účinkování v divadlech, natáčení hudebních klipů s předními zpěváky, přednášení a výuku na univerzitách, výuku baletu i pro dospělé či postižené, je toho mnoho a mnoho,“ vypočítává Linda Haferníková s tím, že učily např. pohybovou průpravu herce z divadel i filmů, např. Bolka Polívku či mnoho známých herců, a mají mnoho přátel mezi českými osobnostmi filmu a divadla.

Posezení s nimi bude určitě velmi zábavné a příjemné, a také inspirativní, protože vzhledem k jejich věku jim může závidět leckterý mladá člověk. „Přijďte si popovídat s legendami českého sportu a umění, se sestrami Machatovými. Mají energii na rozdávání, poznejte jejich životní moudra – jsou tak výjimečné! Těšíme se na Vás již ve středu 7. srpna v kavárně Muzeum na jihlavském náměstí od 19 hodin,“ zve všechny příznivce Linda Haferníková.

Další info:

Kniha: Sestry Machatovy

Novinky.cz: Sestry Machatovy: nezapomenutelná dvojčata

Autor: Věra Staňková