Vystřelil jsem mezi kozačky a naštěstí to tam spadlo, směje se Matěj Pekr

12.09.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

První zápas, první výhra, první tři body, první tři góly. Tak by se dal stručně charakterizovat mač Dukly proti Kadani, která vyhrála 3:1 a od sezony 2009/2010 platí, že úvodní domácí zápas vždy červenožlutí vyhrají! Premiérový gól nejen v novém ročníku za Duklu, ale i v rámci celé soutěže, zaznamenal kanonýr Matěj Pekr a střelecky tak navázal na to, jak v minulé sezoně skončil. „S třemi body jsme spokojení, ale Kadaň ukázala, že nebude tak lehký soupeř jako loni. Mají v kádru celkem slušné hráče a hlavně doma budou kousat,“ myslí si jihlavský útočník.

Jak se celá situace s úvodním gólem Dukly v nové sezoně rozběhla? Prvopočátek třeba nalézt v čase 6:32, kdy byl vyloučen hráč hostí Jan Klodner. Jihlavští první přesilovou hrou v nové sezoně nepohrdli a radovali se z jejího využití. „Nebyl to úplně nacvičený signál. Puk byl nahozený do druhého rohu, kde byl Harky a přihrál mi mezi kruhy. Já vystřelil brankářovi mezi kozačky a naštěstí to tam spadlo,“ hovoří Matěj Pekr o tom, jak střelou z první mezi nohy načapal přesouvajícího se Petra Galušku. A protože na ostatních stadionech byl v témže čase stav 0:0, šlo o premiérový gól nové sezony Chance Ligy.

V jihlavském táboře sice se třemi body panovala spokojenost, ale jak řekl trenér Petr Vlk, na spoustě věcí bude třeba pracovat. „Zápas nám vyšel, ale záleží, z jakého úhlu pohledu se to vezme. Začali jsme dobře, první třetinu jsme hráli dobře, odskočili jsme soupeři do vedení 2:0. Hráli jsme slušně a vytvářeli si šance. Bohužel pak přišla druhá třetina, kdy jsme určitě polevili a z toho pramenil inkasovaný gól. Třetí část byla taková trošku nervózní, ale naštěstí jsme dali gól,“ ohlíží se „Peky“ několika větami za celým zápasem. „Dneska to byl první zápas sezony, všichni mají dost sil. Tím nechci říct, že Kadaň je slabším týmem, ale pokud máme nějaké ambice, tak bychom jí měli přehrávat, což ve druhé třetině určitě nebylo,“ uzavírá první rozhovor v novém soutěžním ročníku.

Matěj Pekr po výhře nad Kadaní

Podobný názor jako jihlavský střelec má nováček v červenožlutém dresu Peter Lichanec: „Těžce jsme se rozjížděli. Nehráli jsme tu hru, co umíme a bylo v ní hodně zlých přihrávek. Párkrát nám zbytečně utekl puk a málo jsme se na něm drželi. Věřím, že se to bude zlepšovat. Nebyl to pro nás úplně ideální zápas,“ je si vědom slovenský hokejista, který má zkušenosti s českými mládežnickými soutěžemi. A při svém debutu v Chance Lize hned zaznamenal premiérovou trefu, kterou ale musel posvětit až videorozhodčí. „Od začátku jsem si byl jistý, že to bude gól. Vystřelil jsem na branku, Ćagy mi to dával od modré čáry. Puk se odrazil, ještě ho Polda dorážel. On se odrazil, nějak jsem tam vletěl, nějak jsem do toho bouchnul a dotlačil jsem ho do brány,“ popisuje Peťo situaci, kdy před brankou spolu s Michalem Poletínem uplatnil takový důraz, že Kadaňští si nakonec puk do klece sklepli sami.

Nyní bude jihlavská útočná posila kousat pořádné zápasové tempo, jelikož Chance Liga, jak je ostatně z minulých let zvykem, nabírá závratné tempo. Posuďte sami: v sobotu jede Dukla do Ústí, v pondělí doma vyzve Benátky, ve středu míříme na Slavii, poté následuje domácí dvojzápas proti Litoměřicím (sobota) a Motoru (pondělí) a celé září končí dvojzápasem v Přerově a doma proti Chomutovu. Sečteno a podtrženo, během osmnácti dnů odehrají červenožlutí osm zápasů. „Mně to vyhovuje, radši hraju než trénuju. Ale i s trénováním nemám problém,“ směje se Peter Lichanec. „Jsme profesionálové a musíme si na všechno zvyknout,“ ví moc dobře forvard s pomněnkovými oči.

Peter Lichanec po výhře nad Kadaní

Tisková konference: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) – Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – SK Trhači Kadaň 3:1

Autor videa: HZStv1