Tomáš Chlubna po zápase v Budějovicích: Alespoň bod jsme si zasloužili

14.11.2019 / Tomáš Lysý, Vladimír Šťastný

Prvním zápasem po reprezentační přestávce byl pro hokejisty Dukly Jihlava souboj s lídrem tabulky a to na jeho ledě. Ve vyrovnaném utkání nakonec rozhodla o výhře domácích branka zhruba pět minut před koncem třetí části. Nahrávku na první branku Jihlavy zajistil mladičký Tomáš Chlubna. „Odehráli jsme, myslím si, velice slušný zápas, ale potřebujeme získat trošku štěstí. Prohra 2:3 s prvním týmem tabulky není ostuda, ale my potřebujeme překlopit štěstí na naší stranu, abychom tyto zápasy zvládali třeba stejným výsledkem 3:2 pro nás,“ komentoval po zápase Tomáš.

Většina fanoušků očekávala v zápase po změně trenérů zlepšení herního pojetí, viděl to tak i sedmnáctiletý mladík? „Určitě. Dneska jsme fakt lítali, mělo to fakt náboj, ale potřebujeme tyhle zápasy získávat.“ Gólman Brož pochytal v první třetině několik dobrých příležitostí domácích hokejistů a tak v závěru úvodní periody udeřili hosté. U první trefy Dukly byl i Tomáš Chlubna. Ten brankovou situaci okomentoval: „Polda (Michal Poletín – pozn. redakce) zblokoval střelu a nahrál mi to. Já jsem mu puk vrátil, jeli jsme tři na jednoho ještě s Harkym (Tomáš Harkabus – pozn. redakce), Polda se mi snažil puk vrátit do výhodné pozice, ale jejich bek si puk sám tečoval do brány, takže štěstí.“

Vedení z první třetiny Dukla ztratila v následující dvacetiminutovce, nicméně do třetí části se šlo po vyrovnání Davídka za stavu 2:2. Tento stav vydržel až do 55. minuty, kdy se se štěstím poslal domácí do vedení Holec. „Já říkám, že jsme si bod z utkání zasloužili. Padli jsme takovým gólem „podleďákem,“ ale takhle to prostě někdy je, je to sport. Musíme makat dál a věřit cestě, kterou jsme se vydali.“

V sobotu hraje Dukla doma s Přerovem, půjdou hráči stále po stejné cestě? „Stoprocentně. Musíme makat, jak makáme teď, myslet pozitivně. Snažit se takové zápasy vyhrávat a jít vítězství naproti,“ má jasno Tomáš Chlubna.

Mladý forvard si od hokeje při reprezentační přestávce neodpočinul. Jako kapitán vedl osmnáctku na turnaji ve Švédsku. Ta sice skončila na turnaji čtvrtá z pěti týmů, nicméně předvedla velmi dobré výkony, což kvitoval i trenér osmnáctky Beran. „Jsem na kluky, co tam byli, na celý tým, fakt pyšný. Hráli jsme výborné zápasy, byli jsme proti těm týmům i lepší, ale zase jako tady v Dukle, trápíme se v koncovce. Dali jsme za čtyři zápasy čtyři góly a to je prostě málo. Čtvrté místo z pěti neodpovídá hře, ale je to příslib do budoucna na další turnaje. Vše směřujeme k mistrovství světa a máme čas to dopilovat,“ ohlédl se za reprezentační přestávkou Tomáš, který samozřejmě udělá vše proto, aby i na šampionátu osmnáctiletých v příštím roce byl kapitánem reprezentačního výběru.

Tomáš Chlubna po zápasu na Motoru

Tisková konference: Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice) – Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: ČEZ Motor České Budějovice

Sestřih zápasu: ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava 3:2

Autor: Hokej.cz