Poslední tři zápasy? Chceme si dát vítěznou sérii před play-off, říká Adam Zeman

01.03.2020 / Tomáš Lysý

Zápas na ledě Třebíče se Dukle nepovedl. V první třetině totiž inkasovala dvě branky, přičemž první byla z trestného střílení. Ve druhé části přišel třetí třebíčský gól a až poté začali jihlavští hokejisté také vstupovat pozitivně do zápasu. Jenže střely Tomáše Čachotského a Vítězslava Brože skončily na tyči a ujal se až gól Adama Zemana osm minut před koncem. „Celou první třetinu si Třebíč dělala, co chtěla,“ říká upřímně střelec jediné jihlavské branky.

Čím si vysvětlit, že Třebíč byla minimálně polovinu zápasu lepším týmem? „Neřekl bych, že byli lepší dvě třetiny, ale půlku zápasu určitě. Věděli jsme, že na nás Třebíč nastoupí. Byli doma, mají vítěznou sérii, budou lítat. Z minulých zápasů jsme na to asi nebyli zvyklí. Byli jsme možná překvapení, z toho jsme odpalovali puky od sebe, nedostávali jsme se ze třetiny, byli jsme neustále pod tlakem. Nešli nám nohy. Třebíč si prostě celou první třetinu dělala, co chtěla,“ hlásí Adam Zeman, který se zasloužil o snížení na 1:3. „Po našem gólu jsme měli ještě osm minut času, nějaké šance a tlak. Ale měli jsme dát nějaké góly předtím. Měli jsme dost šancí, ale naše produktivita nebyla moc dobrá,“ ví moc dobře Adam Zeman s tím, že dvě jihlavské střely ve druhé třetině za stavu 0:3 skončily na tyči.

Ujala se tak až branka Adama Zemana, který završil dobrou práci Tomáše Čachotského a Josefa Skořepy, tedy svých parťáků z prvního útoku. „Můj gól byla spíše taková dorážka. Čagy zatáhl puk za branku a dal ho na první tyč. Pepa vystřelil, ke mně se kotouč odrazil před brankoviště a já ho dorazil do branky,“ sděluje odchovanec jihlavského hokeje.

Dukla si tak výrazně zkomplikovala první místo v B-nadstavbě, což je nyní jejím prvním cílem. Udržet si nejlepší výchozí pozici z dolní skupiny pro předkolo play-off. Tři kola před koncem mají jihlavští hokejisté náskok na Třebíč jen dva body, byť s lepším vzájemným zápasem. Jihlava hraje ze tří zápasů dvakrát doma (s Benátkami a poslední kolo se Sokolovem, mezitím jede do Ústí). Třebíč čekají dva zápasy venku a jeden před domácím publikem (nejprve v Prostějově, pak doma s Frýdkem-Místkem a na závěr v Kadani). „Vyhrát zbylé tři zápasy je pro nás jediná cesta. Nic jiného v hlavách nemáme, než udělat tři výhry, abychom se dobře připravili na play-off, které začíná de facto za týden. Chceme si dát vítěznou sérii tří zápasů, abychom byli nastartovaní do předkola,“ uzavírá rozhovor Adam Zeman.

Adam Zeman po porážce v Třebíči

Autor videa: Tomáš Lysý