Play-off chce hrát každý, říká střelec páté branky do sítě Benátek Jan Holý

03.03.2020 / Vladimír Šťastný

Hokejisté jihlavské Dukly po delší době rozhodli mistrovský zápas již v první třetině, kdy vsítili tři góly. Naposledy se to povedlo svěřencům trenérů Ujčíka a Nekvasila v polovině února na domácím ledě proti Ústí nad Labem, kdy také po úvodní dvacetiminutovce vedli 3:0 a nakonec zvítězili 5:1. V pondělním duelu proti Benátkám nad Jizerou to bylo ještě o kousek lepší, protože neinkasovali a svého soupeře porazili 5:0. Poslední gól zápasu vstřelil obránce Jan Holý. „Měli jsme po dlouhé době dobrou první třetinu, dali jsme rychlé tři góly. Oproti předchozím zápasům, kdy to tak nebylo, jsme se uklidnili a zvládli celkem v pohodě celých šedesát minut. Ve druhé třetině jsme si sice koledovali o nějaký ten gól, ale podržel nás gólman,“ ohlédl se za zápasem jihlavský zadák.

Jan Holý má na Benátky nad Jizerou střelecké štěstí. Trefil se již na stadionu u řeky Jizery při výhře 3:1 a nyní se prosadil znovu. Jak? „Tomáš Čachotský mi nahrával, Pepa Skořepa puk jenom sklepl a já vypálil golfákem a naštěstí to tam padlo.“ Říká se, že při podobné situaci hráč napřáhne, zavře oči a střílí. Bylo to tak i v Honzově případě? „Ne kdepak, pořádně jsem se podíval a trefil přesně,“ odpověděl krátce a s úsměvem na tváři.

Bek Dukly se radoval ze vstřelené branky po delší době, naposledy překonal soupeřova gólmana ve 36. kole, 30. prosince 2019, kdy přispěl k výhře nad Ústím nad Labem 7:2. „Bylo to dlouhé čekání. V posledních zápasech jsem měl dost šancí, mohl jsem dát gól i v sobotu v Třebíči, ale napadlo to tam. Tak se to snad tímto gólem zlomí,“ věří si zanedlouho pětadvacetiletý hráč.

Pro týmy, které jsou favority zápasu, určitě není příjemné, když soupeř hraje s několika mladými hráči juniorského věku, Benátky nasadily v pondělí do utkání dokonce jednoho dorostence. „Tak oni to tak nají nastavené dlouhodobě. Mají tam spoustu mladých libereckých hráčů a to je vždy nepříjemné. Dobře bruslí, hrají docela slušný systém a prověří nás vždy po bruslařské stránce,“ vypočítal odchovanec plzeňského hokeje.

Adam Zeman slíbil po nepovedeném utkání v Třebíči, že tým poslední tři zápasy nadstavby vyhraje. První cíl je splněný a co další dva? „Určitě ano, ve středu vyhrajeme v Ústí, potom doma se Sokolovem a bude tady předkolo. To už je play-off a bude to řežba. Moc se těším, kdo by se netěšil. Jde o závěr sezony a play-off chce přeci hrát každý,“ zakončil Jan Holý.

Jan Holý po výhře nad Benátkami

Autor videa: Tomáš Lysý