A-tým zahájil letní přípravu. Na úvodním tréninku se sešlo 17 hráčů, další se přidají později

11.05.2020 / Tomáš Lysý

V pondělí 11.5.2020 byla díky další vlně rozvolňování nouzového stavu zahájena letní příprava A-týmu. První trénink proběhl za dodržování bezpečnostních a hygienických opatření na ploše CZ LOKO Arény a trenérům Viktoru Ujčíkovi s Karlem Nekvasilem se hlásilo 17 hokejistů. Další hráči se připojí později, gólmani mají individuální přípravu pod vedením trenéra brankářů Petra Jaroše. „Moc jsme se na sebe těšili. Volno bylo dlouhé, až nekonečné. Jsem rád, že jsme s týmem pohromadě a můžeme se připravovat na další sezonu,“ hlásí hlavní trenér A-týmu Viktor Ujčík.

„Nejprve jsme kluky seznámili s průběhem letní přípravy. Další důležitou věcí bylo zapracování. Hráči měli individuální plány, ale přece jen po víkendu je lepší pověnovat se rozcvičce. Na programu bylo zapracování, posilování vlastní váhou, core a také hry. Protože ty jsou nenahraditelnou součástí přípravy a kluci si je užít nemohli. Dali jsme si miniturnaj – fotbal a basketbal – a jako vždy poražení měli nějaký bonbonek na závěr,“ usmívá se Viktor Ujčík, kterého těší i to, že hokejisté dali do turnaje prakticky všechno a kolikrát se jednalo o souboje na ostří nože. Každý chtěl vyhrát, ale ze čtyř týmů samozřejmě mohl zvítězit pouze jeden. „Jsem rád, protože důležitým základem je chtít vyhrát. Od prvního tréninku jsem tuhle touhu viděl. To je přesně to, co nás může posouvat dále. Chtít vyhrávat a udělat pro to maximum,“ dodává někdejší vynikající útočník, který moc dobře ví, o čem mluví. Kde působil, tam vyhrával...

Vítězný kvartet miniturnaje! Tomáš Harkabus (vlevo) vybral do svého - a později i vítězného - mančaftu Petera Lichance, Filipa Eliáše a Kryštofa Hralu.

Na hokejisty však čeká i pořádně tvrdá dřina. Hned od úterý 12.5. se hokejisté přesunou k Miroslavu Skálovi do jeho hájemství – Power House Zeus – kde budou pod tímto vyhlášeným specialistou na Cross-Fit cedit litry potu. „Celý týden budeme posilovat pod vedením Míry Skály, který má crossfitovou posilovnu v areálu Březinek; Power House Zeus. Hráči pod jeho dohledem absolvují silovou část přípravy a po této části si je budeme přebírat my,“ podotýká Viktor Ujčík a vzápětí svá slova upřesňuje: „Chceme dát dvakrát v týdnu hry, dynamiku i běhy. Pátek bude trošku i na morál, ale chceme se vrátit do příprav, které jsme absolvovali my pod vedením pánů trenérů Holíka a Augusty. V sobotu a v neděli budou mít hráči dva dny na regeneraci, ale pátky je budou bolet,“ nastiňuje přípravný plán jihlavský kouč.

Obrazem: Nakoukni do přípravy Dukly!

Na prvním tréninku se sešlo celkem sedmnáct hokejistů. Pokud se Vám to zdá málo, pak vězte, že gólmanské trio má opět pod taktovkou trenér brankářů Petr Jaroš a další hráči se připojí již příští týden, popř. později. „Gólmani Jan Brož, Ondřej Chaloupek a Filip Maláč se připravují s Petrem Jarošem. Obránci Daniel Bukač a Jan Strejček se k nám připojí příští týden. Matěj Zadražil bude mít do konce května individuální přípravu a poté se přidá k nám. Individuální přípravu budou mít také Matěj Pekr, Michal Poletín a Tomáš Čachotský, který ale na prvním tréninku byl a bude chodit na „hrací“ tréninky. Miroslav Juda se připravuje kvůli nadcházející maturitě s juniorským týmem. Tomáš Chlubna se připravuje s námi také a zároveň čekáme, jak dopadne na draftu,“ hlásí asistent trenéra Karel Nekvasil.

„Kádr máme v tuto chvíli kompletní. Ještě řešíme příchod jednoho obránce. Samozřejmě jsme ale otevření k vyzkoušení nějakých mladších kluků na try-outu na ledě. Myslím si, že tato sestava do sezony zůstane, ale nikdy neříkej nikdy a když se naskytne někdo šikovný v našich možnostech, tak bychom tým třeba ještě doplnili,“ prozrazuje Viktor Ujčík.

Jak už bylo řečeno, hokejisté si na prvním tréninku v miniturnaji basketbal – fotbal vůbec nic nedarovali. Rozdělili se do čtyř týmů, přičemž právo výběru spoluhráčů měli „kapitáni“ Josef Skořepa, Tomáš Čachotský, Tomáš Harkabus a Daniel Kolář. A právě Tomáš Harkabus měl výbornou volbu. Ukázal na svého parťáka z útoku Petera Lichance, nováčka Filipa Eliáše (aby se prý lépe seznámili) a mladého forvarda Kryštofa Hralu. Tento kvartet miniturnaj vyhrál. „Všichni jsme byli rádi, že si po dlouhé době spolu můžeme dohromady zatrénovat. Ještě, když jsme měli hry – fotbal a basket. Mohli jsme se trošku vyblbnout, takže spokojenost. A můj tým byl spokojen o to více, protože jsme vyhráli,“ usmívá se Harky, který v jihlavském dresu zanedlouho načne třetí stovku zápasů.

Hráči na prvním tréninku:

Obránci: Vlastimil Bilčík, Jakub Černohorský, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Daniel Kolář, Lukáš Mareš
Útočníci: Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Kryštof Hrala, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Josef Skořepa

Gólmani Jan Brož, Ondřej Chaloupek a Filip Maláč se připravují pod vedením Petra Jaroše
Obránci Daniel Bukač a Jan Strejček se k týmu připojí příští týden
Individuální trénink: Matěj Pekr, Michal Poletín, Matěj Zadražil (k týmu se připojí od června). Individuální přípravu bude mít také Tomáš Čachotský, který ale na prvním tréninku byla bude chodit na hrací tréninky
Maturita: útočník Miroslav Juda bude trénovat s juniorkou z důvodu přípravy na maturitu.


Příprava obrazem:

Samotný začátek přípravy v podání Vlastimila Bilčíka.

Kouč Viktor Ujčík bedlivě pozoruje své svěřence.

Kustod Bohuslav Tománek je vděčným objektem veškerých fotografií.

Soustředění před dalším cvikem.

Dva staří známý – útočník Tomáš Havránek a obránce Vlastimil Bilčík (zprava).

Obránce Filip Eliáš, nová tvář v týmu, pečlivě plní pokyny.

Asistent trenéra Karel Nekvasil upozorňuje, co je třeba dělat jinak a lépe.

Slovenský forvard Peťo Lichanec předvádí cvik, spočívající v práci s vlastním tělem, vlastní váhou.

Scénka jako vystřižená z Černých baronů – pěkně zadek k zemi, tvářím se radostně, plížím se radostně… Trenéři Viktor Ujčík a Karel Nekvasil dohlíží na další cvik s vlastní váhou.

Útočník Jakub Illéš s novým vzhledem.

Ani basketbalový um Lukáše Mareše na kvartet v modrém Peter Lichanec, Tomáš Harkabus, Filip Eliáš, Kryštof Hrala nestačil.

Filipu Eliášovi to šlo s basketbalovým míčem vskutku náramně.

Forvard Tomáš Čachotský si jako první vybral do mančaftu Jakuba Illéše.

Velký zápal do hry v podání zakončujícího Tomáše Čachotského a blokujícího Josefa Skořepy. Foto: Tomáš Lysý