Těší nás, že jsme retro dresům a naší historii neudělali ostudu, říká Filip Seman

03.10.2021 / Tomáš Lysý

Tři zápasy v hadrových retro dresech, dvě výhry, celkové skóre 11:7. Jihlavští hokejisté v utkání, kdy Slavia Praha slavila 120. výročí své existence, excelovali a na začátku druhé třetiny vedli již 5:0. „Hráli jsme zodpovědněji a lépe, než doma proti Litoměřicím. Měli jsme štěstí, že se nám hned podařilo využít první dvě přesilovky, i v dalších jsme pak dali nějaké góly a zbytek utkání jsme dokázali zvládnout docela slušně,“ hlásí jihlavský útočník Filip Seman, který zapsal dvě branky a dvě asistence.

Jak sám říká, bylo důležité, že po výborné první třetině Dukla nepolevila. Přece jen Slavia neměla za stavu 0:4 od druhé třetiny co ztratit. „Takový výsledek po první třetině vždycky může svádět k nějakému polevení. Věděli jsme, že Slavia má neskutečný útok. Daří se jí gólově, bodově, mají asi nejlepší přesilovky v lize a také nám z nich dala dva góly. Bylo dobře, že jsme náskok měli a podařilo se nám ho navýšit. I když jsme měli ještě další šance, které jsme nevyužili a náskok mohl být ještě větší. Jsme rádi, že jsme to takhle zvládli a všichni odmakali zápas,“ nabízí další hodnocení zápasu Filip Seman.

Jihlavský útočník pamatuje předešlé dva zápasy v retro dresech. Nejprve na konci roku 2014 proti Kladnu na jeho ledě, kdy Dukla prohrála 0:4. Poté o tři roky později, kde byl výsledek zcela jiný. Proti Ústí nad Labem hrála Jihlava v těchto trikotech jen první třetinu, vyhrála jí 3:0 a celkově 4:0. Nyní přišla výhra 7:3, kdy po první části vedli jihlavští hokejisté již 4:0. „Matně si na poslední zápas v retro dresech vzpomínám. Ne ale tolik, abych tady mohl něco říkat,“ směje se „Semiš“ a vzápětí pokračuje: „Bylo by krásné, kdyby nám to v nich takhle šlo pokaždé, když je oblékneme. Těší nás, že jsme jim a naší historii neudělali ostudu a snad se nám v nich bude dařit i v dalších zápasech, když budeme mít možnost je obléct.“

Jihlavský útočník byl také rád za předzápasový ceremoniál, kdy Slavia Praha ocenila osobnosti svého hokeje. Takových akcí totiž není nikdy dost. „Měli bychom si více vážit české historie a osobnostem více děkovat. Protože bez nich bychom nebyli tam, kde dnes jsme. Oni nám šly příkladem a díky ni jsme se k hokeji dostali,“ uzavírá forvard, který na ledě Slavie odehrál své 300. utkání v červenožlutém dresu.

Filip Seman po výhře 7:3 na Slavii Praha

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava 3:7

Autor videa: HokejkaTV