Parádní týden akademiků! 12 bodů z 15 možných a horní patra tabulky

04.10.2021 / Tomáš Lysý

Akademické týmy Dukly mají za sebou další geniální týden, když získaly 80% možných bodů. Vše začali jihlavští junioři, kteří na státní svátek v úterý 28.9. porazili Slavii Praha na jejím ledě jasně 8:1. O den později sice nedokázali vyzrát na Pardubice a podlehli jim venku 1:5, ale to byla jediná porážka jihlavských extraligových mládežníků. Den na to si dorostenci Dukly poradili se Spartou (i s dvěma bývalými Dukláky v sestavě Pražanů) jednoznačně 6:1. Následovala domácí výhra nad Motorem 5:4 a všechno uzavřeli junioři, kteří ve třetí třetině otočili zápas na ledě silného Moutfieldu HK z 0:2 na 4:2. Junioři jsou v tabulce sedmí, dorostu patří druhé místo jen kvůli tomu, že má o zápas méně. A pokud dorostenci ve čtvrtek vyhrají v Táboře, půjdou na první příčku tabulky. Poté budou mládežnické extraligové soutěže pokračovat po reprezentační přestávce. Tak se přijďte podívat!

Rekapitulace zápasů extraligových mládežnických týmů Dukly

Junioři:

7. kolo: HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava 1:8

Branky a nahrávky: 7. Hrdlička (Stejskal, Tomas) – 9. Čermák (Doležal, Kerber), 11. Vyvial (Doležal, Matějíček), 31. Menšík (Jungwirth, Vovsík), 33. Menšík (Jungwirth, Báťa), 38. Rauš (Menšík, Vovsík), 39. Doležal (Vyvial, Čermák) 54. Jungwirth (Menšík, Vovsík), 57. Nevšímal (Vyvial, Kerber). Rozhodčí: Jechoutek - Klouček, Žídek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 1:0, 1:8.

Dukla: Maláč – Kerber, Sapík, Zeman, Vovsík, Matějíček, Vranka, Šabatka – Báťa, Vyvial, Jungwirth, Menšík, Rauš, Čermák, Straka, Bulík, Nevšímal, Doležal

Trenér Michal Broš: Byli jsme připravení na to, že to nebude jednoduchý zápas. Přestože jsme za sebou měli dvě vítězství, zatímco Slavia neúspěšné zápasy. Nechtěli jsme do zápasu vstoupit tak, jak jsme vstoupili – první dvacetiminutovka nebyla z naší strany vůbec dobrá, Slavia měla asi čtyři gólovky. Kdybychom po první třetině prohrávali, tak by se nikdo nemohl divit, protože obraz hry by byl úplně jiný. Povedlo se nám dát dva štastné góly a obrátit jednogólovou ztrátu. Postupně jsme pak s přibývajícím časem přebrali otěže zápasu. Na Slavii byla vidět deka – když skóre bylo rozdílem více gólů, tak byl jejich výkon odevzdanější.

8. kolo: HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava 5:1

Branky a nahrávky: 1. Herčík (Kaplan, Formánek), 1. Štetka (Paleček, Tvrdík), 2. Kaplan (Herčík, Formánek), 20. Herčík (Kaplan, Hebek), 59. Nedelka (Kaplan, Costa) – 5. Nevšímal. Rozhodčí: Pilný - Hájková, Kis. Vyloučení: 6:5, navíc Čermák (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 33:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Dukla: Maláč (2. Pulda) – Kerber, Sapík, Zeman, Vovsík, Matějíček, Šabatka - Báťa, Zdarsa, Vyvial, Jungwirth, Menšík, Rauš, Čermák, Straka, Bulík, Nevšímal, Doležal

9. kolo: Mountfield Hradec Králové – HC Dukla Jihlava 2:4

Branky a nahrávky: 8. Janda (Kašpar, Pinkas), 29. Novotný (Idžan, Šedivý) – 41. Vyvial (Čermák), 43. Sapík (Straka), 50. Čermák (TS), 59. Vyvial (Kerber, Straka). Rozhodčí: Glanc –⁠ Hájková, Brož. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 23:32. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

Dukla: Krejčí –⁠ Kerber, Sapík (A), Zeman, Vovsík, Matějíček, Šabatka –⁠ Bačkovský, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Menšík, Rauš, Čermák, Straka, Bulík, Nevšímal, Doležal

Trenér Michal Broš: Přijeli jsme sem s tím, že jsme chtěli chytit začátek, protože se nám to ve většině zápasů nedařilo. Je to náš největší problém; jdeme do utkání a po třech minutách prohráváme o dva góly. Podařilo se nám udržet stav 0:0 po první třetině, ale soupeř byl lepší. Byli jsme všude o krok pozadu, Hradec měl lehčí nohy, hrál více hokejově. To samé platilo i ve druhé třetině. Dokázali to zúročit dvěma góly, ale říkal jsem si, že to byly naše nejhorší dvě třetiny. Celá hra působila rozsypaně, neměla hlavu ani patu. Apelovali jsme na kluky, ať zůstávají v klidu. Nakonec nám výborně vyšel vstup do třetí třetiny. Musím před hráči smeknout, jak dokázali obrátit nepříznivý výsledek.

Tabulka extraligy juniorů

Radost juniorů po výhře 4:2 na ledě královehradeckého Mountfieldu HK. Na ledě tohoto soupeře vyhráli junioři po dvou a půl letech! Foto: Martin Voltr

Dorostenci:

7. kolo: HC Sparta Praha – HC Dukla Jihlava 1:6

Branky a nahrávky: 9. Novák (Vašíček) – 19. Vojáček (Kudrna), 32. Vojáček (Hamřík), 36. Kudrna (Peš), 39. Peš (Kudrna), 40. Chlubna (Jungwirth), 57. Vojáček (Peš). Rozhodčí: Valda – Bernard, Jurak. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 18:50. Průběh utkání: 1:0, 1:6.

Dukla: Sigmund – Ošmera, Hamřík, Löffler, Jeletz, Topol, Vandas – Modl, Váňa, Klapica, Peš, Coufal, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský

Trenér Marek Melenovský: Naše motivace na zápas byla velká. Chtěli jsme potvrdit minulý zápas, který jsme zvládli a chtěli na něj navzat. V začátku zápasu jsme prohrávali, ale podařilo se nám před odchodem do kabin srovnat. Do druhé třetiny jsme nastoupili hodně sebevědomě a co se výsledku a branek týče, tak jsme dominovali a rozhodli tím celý zápas. Výsledek odpovídá i průběhu hry. Z naší strany to byl povedený zápas a kluci si ho užili.

8. kolo: HC Dukla Jihlava – HC Motor České Budějovice 5:4

Branky a nahrávky: 12. Coufal (TS), 24. Ošmera (Peš), 24. Jungwirth (Chlubna, Veselský), 44. Modl (Coufal), 48. Vojáček (Kudrna, Peš) – 36. Kotalík, 38. Drančák (TS), 46. Kotalík (Willmann, Vachun), 46. L. Váňa (Strnad, Vachun). Rozhodčí: Honza – Kalina, Kopecký. Vyloučení: 3:4, Modl (JIH) 5 + do konce utkání - Hohenberger (CEB) 5 + do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.

Dukla: Sigmund – Vandas, Löffler, Topol, Hamřík, Jeletz, Ošmera – Veselský, Coufal, Klapica – Vojáček, Peš, Kudrna – Modl, Jungwirth, R. Váňa – Chlubna

Trenér Marek Melenovský: Úvod utkání bylo takové oťukávání obou stran. První třetinu jsme končili 1:0. Čekal jsem, že druhou třetinu na to vlétneme. Odskočili jsme na 3:0, bohužel tam jsme si mysleli, že už je ten zápas hotový. Dobře jsme nehospodařili s výsledkem a přišel zasloužený trest. Snížení a pak ve třetí třetině vyrovnání na 4:4. Ukázala se obrovská vůle po vítězství a síla týmu, že ten jeden gól navíc jsme ještě dali a urvali tři body.

Tabulka extraligy dorostu