Řekli jsme si, že nesmíme dělat chyby v obraně, prozradil po utkání Filip Seman

08.04.2022 / Daniel Lhotský

Dukla před sebou měla ve čtvrtém finále náročný úkol. Potřebovala zvítězit, aby nemusela v pátém zápasu odvracet před zaplněným Lapačem konec sezony. První krok za důležitým vítězstvím udělala už ve druhé minutě, kdy Filip Seman tečoval ránu Vítězslava Brože z mezikruží do horního rohu branky. Jihlava pak po celý zápas dokázala bránit těsný náskok a v posledních minutách ho pojistit střelou do prázdné. Po výhře 2:0 srovnala stav série a s jistotou se ještě jednou ve finále doma představí. „Děkujeme všem fanouškům, uvidíme se ještě v úterý, takže věřím, že přijdou minimálně ve stejném počtu,“ říkal po zápase autor úvodního gólu zápasu.

V sérii zatím platilo, že autor úvodní branky zápasu bral nakonec výhru v zápase. To se potvrdilo i dnes. „Teď se to zakřiklo asi, takže kdo ví, jak to bude další zápas. Můj příspěvek, já jsem se tam akorát motal před brankou a Brožík (Vítězslav Brož) mi akorát trefil hokejku. Jsem rád, že to šlo do brány a že to nešlo někam pryč, protože i kdyby mi netrefil mou hokejku, tak si myslím, že by to gól byl,“ hodnotil Seman svůj gól.

Ve včerejším zápase se Dukle v úvodu nedařilo a dvougólovou ztrátu. Dnes ovšem tým vstoupil do utkání mnohem lépe a také výkon v obranně byl lepší než při třetím finále. „Tak to je, každý zápas je jiný. Včera nám nevyšla první třetina v tom, že jsme dostali takové dva slepené góly, docela jednoduše.“ V kabině tak proběhla po čtvrtečním zápasu diskuse ohledně obranné hry. „Dneska jsme si řekli, že do té obrany musíme hrát lépe, nesmíme dělat takové chyby, což si myslím, že se nám podařilo. Maks dnes zase výborný výkon, čímž vlastně podtrhl ten týmový výkon a pomohl nám k dnešnímu vítězství,“ popisoval po zápasu Seman.

Na závěr utkání došlo i k několika potyčkám a minutu před koncem si fanoušci v CZ LOKO Aréně užili nefalšovanou hokejovou bitku Filipa Dundáčka a Jana Bergera, kterou Seman sledoval přímo z ledu. „Já jsem se bál o Dundyho (Filipa Dundáčka), aby se mu nic nestalo, takže jsem samozřejmě byl nervózní, takže jsem si to moc neužil,“ dodal s úsměvem. A jaká má jihlavský útočník očekávání směrem k nedělnímu pátému finále ve Vsetíně? „Samozřejmě čekám skvělou atmosféru a vyrovnané utkání.“

Filip Seman po vyhraném čtvrtém finále

Tisková konference: Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava) – Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - VHK ROBE Vsetín 2:0

Autor videa: HZStv1