Výkony v minulé sezoně vynesly Lukáše Mareše mezi tři nejlepší obránce Chance ligy

02.06.2022 / Daniel Lhotský

Po vyhlášení nejlepšího brankáře uplynulé sezony se dnes vyhlásila Cena Ondřeje Buchtely pro nejlepšího obránce minulého ročníku. I v této kategorii se Dukla dostala na medailové pozice. Na třetím místě se umístil obránce Jihlavy Lukáš Mareš. Vítězem ceny Ondřeje Buchtely se stal bývalý hráč Dukly Jan Pohl, který se Sokolovem minulou sezonu vybojoval nejlepší umístění v historii Baníku. Na druhém místě se umístil Daniel Krejčí ze Slavie.

Lukáš Mareš v Dukle působil už od mládežnických kategorii a už v sezoně 2018/19 pravidelně nastupoval za A-tým Jihlavy. Postupem času se Mareš neustále zlepšoval a vypracoval se až do první obranné dvojice. Především na konci minulé sezony byl Lukáš Mareš pro Duklu naprosto klíčovým hráčem, protože obránců v týmu nebylo mnoho a všichni tak museli podávat ty nejlepší výkony. V sezoně 2020/21 se o talentovaného obránce začala zajímat extraligová Olomouc a dala mu poprvé příležitost zahrát si v nejvyšší soutěži. Podobnou možnost dostal Mareš i v právě uplynulé sezoně, kdy si zahrál ve třech zápasech Extraligy. Spolupráce s Olomoucí vyvrcholila po konci této sezony a od dalšího ročníku bude Lukáš Mareš hrát Extraligu v dresu Olomouce. Jeho příběh tak může inspirovat mladé hráče z Dukly, kteří by se také rádi probojovali do Extraligy.

Lukáš Mareš se v letošní sezoně prezentoval v Dukle skvělými výkony, což ocenili i funkcionáři prvoligových týmu, kteří ho zvolili třetím nejlepší obráncem ligy. Mareš se s Duklou do Extraligy probojovat nedokázal, nevyšší soutěž by měl i přesto hrát, od příští sezony přestupuje do Olomouce. Foto autor: Nela Dittrichová