Brankář Sigmund stanovil nový rekord pod čtyři minuty

12.06.2022 / Klub

Dukla měla v sobotu na Festivalu rekordů v Pelhřimově tentokrát i své zástupce. Na podiu se představily legendy Dukly Bedřich Ščerban s Oldřichem Válkem, autorka knihy Bouřlivák Olda Jana Čeryová a také nový rekordman Filip Sigmund. Ten ustanovil první rekord v oblékání kompletní brankářské výstroje na čas, aktuálně tento rekord činí 3 minuty a 12 sekund.

Během sobotního Dne rekordů v Pelhřimově se na hlavním pódiu představil i brankář Dukly Jihlava Filip Sigmund. Zástupci Agentury Dobrý den měřili čas jeho oblékání do kompletní výstroje a na závěr oznámili, že ustavující český rekord má hodnotu 3 minuty a 12 vteřin.Nový rekordman, Filip, svůj výkon okomentoval: „S tou myšlenkou za mnou přišel Lukáš Sáblík. Mě to přišlo jako dobrý nápad a řekl jsem, že do toho půjdu. Trénoval jsem jednou, ale hned jak jsem na to kývl, jsem věděl co a jak udělám. Sobotu jsem si užil a byl jsem rád, že vyšlo i počasí.”

Filip Sigmund tak je druhým Duklákem zapsaným do České knihy rekordů. Prvním byl Jiří Holík, který z domácích hokejistů odehrál nejvíce zápasů v reprezentačním dresu - celkem 319. „Výhoda Filipa je, že když Dukla bude hrát zápas od pěti, tak on může přijít 5 minut před zápasem a ještě mu zbydou dvě minuty na rozbruslení,” komentoval specifický výkon Miroslav Marek prezident Agentury Dobrý den.