Je vidět, že se máme ještě hodně co učit, říká Josef Skořepa po utkání s Grazem

27.08.2022 / Vladimír Šťastný

Na den přesně po roce se jihlavská Dukla střetla na ledě v rámci přípravného utkání s rakouským celkem. Zatímco loni přijel do Jihlavy záložní tým klubu Vienna Capitals, letos svěřenci trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila přivítali v Pelhřimově celek GRAZ 99ERS. Po brankově chudém utkání se za mačem ohlédl kapitán Dukly Josef Skořepa.

Hosté měli při přesunu z Hradce Králové, kde hráli o den dříve, dopravní potíže a tak do Pelhřimova dorazili až po sedmnácté hodině. Následovalo od půl šesté zkrácené rozbruslení, poté úprava ledu a s půlhodinovým zpožděním vhodili v osmnáct hodin rozhodčí první buly. Po skončení utkání předstoupil před redakční kameru Josef Skořepa. „Nejprve jsme na soupeře čekali, na což se nemůžeme vymlouvat a potom nám průběh utkání ukázal spoustu věcí, v čem zaostáváme. Nějak jsme se s tím však poprali. Smekám před soupeřem, který měl den před tím zápas (utkání v Hradci Králové s extraligovým soupeřem – pozn. redakce) a dnes zvládl zápas daleko lépe než my,“ začal čtyřicetiletý kapitán Dukly.

Páteční soupeř Dukly hraje rakouskou bet-at-home ICE Hockey League a v loňské sezoně ve čtrnáctičlenném poli obsadil desátou pozici, když byl vyřazen v předkole Znojmem. Říká se, že tato soutěž je výkonnostně srovnatelná s českou Chance ligou. Jak to vidí Josef Skořepa? „Dnes jsme viděli, že byli o třídu až dvě rychlejší a přesnější. Je vidět, že se v naší lize, či v našem týmu, máme ještě co učit a hodně nám to ukázalo do hokeje,“ řekl dlouholetý kapitán Dukly. Ten byl také střelcem jediného gólu svého týmu. „Hráli jsme power play, šla dlouhá přihrávka na modrou na Cembu (Richard Cachnín – pozn. redakce), on mi to prodloužil dopředu. Viděl jsem, že se mnou jde Semiš (Filip Seman – pozn. redakce), ale mrknul jsem na gólmana, on mi trochu otevřel prostor, zkusil jsem to a bohudík to prošlo až do branky,“ popsal svůj gól Pepa. Příprava na novou sezonu se posunula do závěrečné části, co ukázala pohledem jihlavského kapitána? „Uvidíme ještě, co nám ukáží další tři zápasy přípravy. Máme České Budějovice, Tábor a jedeme na generálku do Nitry. Generálka nám ukáže dost,“ zakončil Josef Skořepa.

Rozhovor s kapitánem Josefem Skořepou

Video: Vladimír Šťastný