Další šanci zlomit sérii porážek bude mít Dukla na ledě Pardubic B

29.11.2022 / Daniel Lhotský

Třikrát v řadě Dukla nedosáhla ani na jeden bod. Nyní má však ideální příležitost tuto sérii zlomit a znovu si dodat sebevědomí do dalších bojů. Ve středu 29. listopadu od 18 hodin vyzve v Chrudimi Dynamo Pardubice B, které je v tabulce úplně poslední a na domácím ledě zatím zvítězilo jen ve 4 z 12 zápasů. Středeční souboj můžete sledovat přímo na stadionu v Chrudimi nebo využít textový přenos na onlajny.com, případně video na Hokejka.TV

Jak již bylo řečeno, Pardubice jsou na domácím ledě úplně nejhorším týmem ze všech, pro některé fanoušky Dukly by se tak výhra ve středečním utkání mohla zdát jako povinná. Tým Dukly ovšem nesmí Dynamo B podcenit, protože v posledním odehraném kole Pardubice porazily věhlasný Zlín 3:2 po samostatných nájezdech. Ani zatím jediný vzájemný zápas v Jindřichově Hradci neměl pro Duklu jednoznačný průběh a Pardubice v závěru sahaly po vyrovnání. Nicméně statistika z posledních 10 zápasů, ze kterých Dynamo vyhrálo pouze dvě, a to až po prodloužení, dává Dukle velkou šanci na úspěch v utkání.

Branku Dynama ve většině zápasů hájí Milan Klouček. Ten už v minulosti dostal i šanci v extraligovém týmu Pardubic, letos zatím bojuje o svou šanci v Extralize. A nevede si vůbec špatně. V dosavadním průběhu soutěže musel předvést nejvíce zákroků ze všech brankářů v lize, přesto si drží velmi dobrý průměr 91,7% zákroků. Mezi obránci vyčnívá zkušený Jan Zdráhal, který až do minulé sezony hrál pravidelně v Extralize, během sezony 2017/18 v dresu Dukly Jihlava, je druhým nejlepším v kanadském bodování týmu se dvěma góly a osmi asistencemi.

O titul nejlepšího střelce se v současnosti dělí Lukáš Endál s Michalem Rouhou se šesti góly, Endálovi ovšem na góly stačilo o šest zápasů méně. Start útočníků v utkání proti Dukle je ovšem značně nejistý. Endál se z Pardubic už vrátil zpět do druholigového Tábora a Rouha v posledních pěti zápasech vypomáhal Pardubicím v Extralize. Zaskočit tak může třetí nejčastější střelec Pardubic Tomáš Kaut, který je s pěti góly a sedmi asistencemi zároveň nejproduktivnějším hráčem Pardubic.

Poslední zápas Pardubic B

24. kolo: PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice B 2:3sn

Branky a nahrávky: 15. Luža (Hejcman, Köhler), 40. Bartko (Illéš, Kubiš) - 2. Pochobradský (M. Machač, J. Zdráhal), 58. Kaut (Nedbal, T. Urban), rozhodující nájezd Belluš. Rozhodčí: Skopal, Micka - O. Polák, Komínek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 942. Střely na branku: 36:23. Zblokované střely: 8:9. Vhazování: 30:21. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Pardubice B: Klouček - J. Zdráhal (A), Nedbal, Drtina (A), Chabada, D. Sýkora, Hrádek - Lichtag, T. Kaut (C), Belluš - Půhoný, P. Machač, T. Urban - Pochobradský, T. Zeman, M. Machač - M. Rohlík, Herčík, Kaplan.

Poslední vzájemný zápas

12. kolo: HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice B 3:2

Branky a nahrávky: 5. Miškář (Haman, Fronk), 32. Beránek (Seman, Šik), 48. Fronk (Harkabus) – 11. Zdráhal (Machač), 54. Bučko (Půhoný, Herčík). Rozhodčí: Hucl, Skopal – Jindra, Štofa. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: 30:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Jihlava: Beran – Dundáček, Rutar, Kolář, Haman, Jáchym, Kočí, Dvořák – Čachotský, Skořepa, Pořízek – Harkabus, Miškář, Fronk – Beránek, Seman, Šik – Křehlík, Handl, Brož.

Pardubice B: Klouček – Bučko, Drtina, Nedbal, Zdráhal, Oliva, Kaštánek – Rouha, Kaut, Půhoný – Endál, Herčík, Kulhánek – Turek, Pochobradský, Machač – Rohlík, Zeman, Hajný.

První souboj Dukla proti Pardubicím B v Jindřichově Hradci zvládla, přestože to byl boj až do posledních vteřin. O další tříbodovou výhru proti záloze Pardubic bude bojovat v Chrudimi. Foto: Nela Dittrichová.

25. kolo Chance ligy, středa 30. listopadu 2022

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – DRACI PARS ŠUMPERK (17:30)
HC Frýdek-Místek – PSG Berani Zlín (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC Dukla Jihlava (18:00, Chrudim)
HC Slavia Praha – VHK ROBE Vsetín (18:00)
SC Marimex Kolín – HC Baník Sokolov (18:00)
HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)

26. kolo Chance ligy, sobota 3. prosince 2022

Předehrávka, pátek 2. prosince 2022: PSG Berani Zlín – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha (16:30, ARMY Game, Jindřichův Hradec) - vstupenky zde
LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Baník Sokolov – HC ZUBR Přerov (17:00)
VHK ROBE Vsetín – SC Marimex Kolín (17:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Frýdek-Místek (17:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Dynamo Pardubice B (17:00)