6:2
(0:1, 5:1, 1:0)

První soutěžní zápas dorostu nevyšel, o prohře rozhodla druhá třetina

07.09.2023

Nový ročník Extraligy dorostu odstartovala Dukla na ledě pardubického Dynama. Ačkoliv se Jihlava dostala do vedení brankou ve čtrnácté minutě, tak hned ve druhé části utkání nastřílelo Dynamo pět branek. Ještě ve 40. minutě vstřelil branku Dominik Koníř, ale během poslední dvacetiminutovky se už Dukle nepodařilo zápas srovnat. Domácí celek ještě přidal jeden gól a utkání tak skončilo - 2:6.
07.09.2023 17:30, Extraliga dorostu - 1. kolo

HC Dynamo Pardubice

Tuláček – Vápeník, Křečan, Ruml, Jansa, Šurc, Řehořek, Jaroš, Úlehla – Joska, Drábek, Krčál – Lempach, Korec, Rolinek – Tvrdík, Mikeska, Macek
6

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Zmrhal, Verbeshchuk, Tramba, Holas, Tomica, Slavíček, Podroužek – Kytka, Hospodka, Lukáš – Grabowski, Koníř, Nejedlý – Adamec, Katolický, Fink – Chvátal
2
Branky a nahrávky: 25. Macek, 29. Krčál (Macek), 31. Rolinek (Macek, Krčál), 34. Krčál (Macek), 35. Krčál (Ruml, Macek), 50. Tvrdík (Lempach, Křečan) – 14. Katolický (Kytka), 40. Koníř (Kytka). Rozhodčí: Vepřovský – Kolář, Jiruška. Vyloučení: 4:8, navíc Fink (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 84. Střely na branku: 50:30. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 6:2.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupila lépe jihlavská Dukla, která se již v šesté minutě mohla dostat do vedení poté, co se Zmrhal dostal do útočného pásma a dobře adresoval přihrávku na najíždějícího si Kytku, který se snažil umístit kotouč mezi betony Tuláčka, ale neúspěšně. Úvodní branka zápasu přišla až ve čtrnácté minutě zápasu, kdy Kytka rozjel rychlý protiútok a na poslední chvíli našel volného Šimona Katolického, jenž propálil pardubického gólmana a poslal Jihlavu do vedení – 0:1. Srovnání mohlo přijít v osmnácté minutě potom, co Lempach dostal přihrávku na modrou čáru a v situaci jeden na jednoho vypálil na branku hostů. Bohužel pro Pardubice jeho střela mířila do středu branky.

Druhá třetina vypadala v podání Dynama úplně odlišně. Již ve pětadvacáté minutě snížil Vít Macek, který využil zaváhání jednoho z bránících hráčů a srovnal stav utkání – 1:1. O necelé čtyři minuty později se Dynamo dostalo poprvé v zápase do vedení poté, co se Macek skvěle dostal až do útočného pásma a přihrávkou před branku našel Davida Krčála, jenž střelou nad beton rozvlnil jihlavskou síť – 2:1. S gólovou kanonádou pardubičtí dorostenci pokračovali v jednatřicáté minutě, kdy skvělou kombinaci završila Mackova přihrávka na Tomáše Rolinka, který střelou nad levý beton navýšil vedení Dynama – 3:1.

O dvě minuty později přišlo navýšení již na rozdíl tří branek. Po souboji v rohu hřiště se ke kotouči dostal Macek, jehož následnou přihrávku před branku si našel v chumlu hráčů David Krčál a poslal puk za záda jihlavského gólmana – 4:1. V pětatřicáté minutě Dynamo vsítilo pátou branku v prostřední části zápasu zásluhou Davida Krčála, který završil tlak Pardubic v útočné třetině gólem do odkryté branky a zaznamenal tak hattrick – 5:1. V poslední minutě ještě přišlo snížení poté, co se do bleskového útoku pustil Kytka, jenž poslal puk na najíždějícího si Dominika Koníře, který střelou nad beton snížil na rozdíl tří branek – 5:2.

Závěrečnou dvacetiminutovku mohl rychle rozjet Lempach, který díky napadání v útočném pásmu sebral kotouč bránícímu hráči a ihned hledal mezeru mezi betony Štěbetáka. V polovině třetiny se zúročil dlouhotrvající tlak Dynama potom, co Lempach našel volného Václava Tvrdíka, jehož střela do odkryté branky udělala závěrečnou tečku za utkáním. Pardubičtí dorostenci si tak na úvod nové sezóny díky dobrému výkonu hlavně v závěrečných dvou třetinách připisují plný počet bodů a již v sobotu se utkají s Kometou Brno.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Nám se docela povedla první třetina, myslím si, že domácí byli nervózní, že to je první utkání a my jsme toho využili. Nechápu, co se nám stalo nebo co se nám odehrálo v hlavách, že vlezeme na druhou třetinu a v přesilovce má soupeř šanci. Pak ve výsledku pět minut nejsme koncentrovaní a pak prostě nám to tam napadalo po našich chybách. Pak už byl na ledě jenom jeden soupeř, já jsem se trochu modlil, že ta třetina skončí dřív a hlavně za jiného skóre, ale bohužel. Soupeř si to pak pohlídal, má svojí kvalitu a uvidíme. Je to vstup do sezony, chtěli jsme z toho vytěžit více a jedeme dál.