Doufám, že jsem si za Duklu nezahrál naposled, těší Lukáše Anděla návrat domů

26.09.2023 / Tomáš Lysý

Za Duklu Jihlava nastoupil poprvé od 10. března 2020 a nástup do zápasu měl úctyhodný. Lukáš Anděl dal totiž již ve 31 sekundě branku a v červenožlutém dresu se trefil přesně po 1303 dnech! Jeho branka pomohla Dukle k bodovému importu ze stadionu Horácké Slavie v poměru 2:1. „Dozvěděl jsem se tři dny zpátky, že si zahraju za Duklu. Strašně jsem se těšil na to, že si zahraju doma. Jsem rád, že to vyšlo s výhrou a ta je o to sladší, že je na ledě Třebíče,“ hlásí šestadvacetiletý odchovanec jihlavského hokeje.

Pozorné fanoušky jméno centra prvního útoku Dukly po boku Tomáše Čachotského a Otakara Šika asi tolik nezaskočilo. Jihlava má s Olomoucí dlouhodobě dobré vztahy a její odchovanci Lukáš Anděl a Lukáš Mareš, kteří v týmu Hanáků působí, zatím v této extraligové sezoně na led nevyjeli. Naopak oba dva již stihli ve staronovém působišti skórovat. Mareš se trefil proti Vsetínu, Anděl rozvlnil síť při svém prvním zápasu po návratu do Dukly již po 31 sekundách. „V každém utkání je důležitý vstup. Byl jsem rád, že gól vyšel na mne a že mi to tam padlo. Na zápas jsem se strašně moc těšil. Dozvěděl jsem se to tři dny zpátky a fakt jsem se opravdu těšil, že si zahraju doma. Zápas nám vyšel s výhrou, která je o to sladší, že je na ledě Třebíče a ještě jsem vstřelil gól, takže obrovská spokojenost,“ září štěstím Lukáš Anděl.

Ve své kariéře již zažil spoustu derby, vždyť do A-týmu Dukly patřil od sezony 2014/2015 a působil v něm šest sezon. „Byl to hodně náročný zápas a tak nějak jsem věděl, co od utkání mám čekat, protože už jsem předtím proti Třebíči hrál hodněkrát. Byl to urputný hokej v klasickém derby. Rozhodl jeden gól a jsme rádi, že jsme soupeře porazili,“ hodnotí utkání „Andy“, jenž neopomněl pochválit i výborné jihlavské fanoušky. „Hokej se hraje pro lidi. Přišlo dost našich příznivců, za což jsme také moc rádi. Díky nim jsme bojovali do poslední chvíle a urvali jsme zápas takhle těsně za důležité tři body,“ dodává člen bronzového týmu staršího dorostu Dukly ze sezony 2012/2013.

Lukáš Anděl odehrál za Duklu i s utkáním v Třebíči 320 zápasů, ve kterých zapsal 142 bodů (53+89). Nyní je na dohodě obou klubů, zda bude nastupovat v červenožlutém dresu i nadále. „Momentálně nevím, je to v řešení a na dohodě klubů mezi sebou. Nyní jsem si za Duklu zahrál zápas a uvidím, co bude dále. Čekám na telefon. Jak se kluby dohodnou, to je na nich,“ hlásí účastník mistrovství světa hráčů do 18 let z roku 2015. „Pro hráče je lepší, když hraje a nečeká na šanci na tribuně. Já jsem strašně rád, že mi Dukla dala šanci, že jsem si tady mohl zahrát. Opravdu jsem za to moc rád a doufám, že to nebylo naposled,“ nezapře velkou náklonnost ke klubu, který ho vychoval.

Lukáš Anděl po výhře nad Třebíčí 2:1

Autor videa: Milan Horák

Sestřih zápasu: SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava 1:2

Video: HokejkaTV