3:2
(2:0, 0:1, 1:1)

Dorostenci pod novým trenérem Petrem Svobodou zdolali hradecké Lvy

14.11.2023 / Natálie Poláčková

První zápas po reprezentační pauze odehráli dorostenci proti hradeckému Mountfieldu již s novým trenérem Petrem Svobodou. Domácí celek se dostal do dvoubrankového vedení již v první části. Mountfield však dokázal srovnat, snaha Dukly ale ani tak neustala. Ve 47. minutě se totiž prosadil Dominik Koníř, který pálil od modré. Právě jeho branka značně pomohla jihlavskému celku k tříbodové výhře, protože další gól již nepadl - 3:2.
14.11.2023 18:35, Extraliga dorostu - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Zmrhal, Verbeshchuk, Holas, Tomica, Slavíček, Podroužek – Kytka, Hospodka, Lukáš – Grabowski, Koníř, Nejedlý – Ratushniak, Adamec, Katolický – Kouba, Chvátal
3

Mountfield HK

Petřík – Janeček, Vencl, Forejtek, Studnický, Pavlík, Pánek – Hendrych, Páleník, Klíma – Vondruška, Šichan, Vítek – Koklar, Frolík, Václavíček
2
Branky a nahrávky: 12. Grabowski (Nejedlý), 17. Katolický, 47. Koníř (Holas, Adamec) – 36. Páleník (Klíma), 43. Vondruška. Rozhodčí: Hort – Tichý, Štěrba. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 89. Střely na branku: 29:24. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Utkání započalo nařízeným trestným střílením po faulu jednoho z jihlavských hráčů. Na straně Hradce ho jel Karel Studnický, který se pokoušel zakončit mezi betony. Štěbeták je však stihl zavřít a puk nepřešel brankovou čáru. Následně to byl právě Hradec, kdo měl větší tlak a více střel. I přes to se ale do vedení dostala jako první Jihlava. Po vyhraném buly poslal Nejedlý puk před bránu, kde zakončoval Henryk Grabowski. Hradečtí hráči dostali šanci na srovnání po vyloučení Kytky, ale ani jednomu z nich se nepovedlo dostat ke střele na branku. Naopak Dukla nevyužitou početní výhodu soupeře potrestala. Do úniku se dostal Šimon Katolický a nejproduktivnější hráč dorostu neměl problém zakončit střelou do horního růžku Petříkovi klece.

Ve větší části druhé třetiny se toho příliš zajímavého nedělo, oba celky polevily na tlaku. Ke střelám se dostávaly obě strany, avšak brankářům se dařilo. Pak ale ve 36. minutě udeřili hosté, Ondřej Páleník dostal nahrávku na kruh. Odtud si dobruslil až těsně ke Štěbetákovi a bekhendem mu poslal puk mezi betony. Třetinu zakončila menší potyčka Holase s Vítkem, za tu oba hráči vyfasovali dvě minuty.

Zpočátku poslední periody se podařilo vyrovnat Jaroslavu Vondruškovi, jenž strčil do hokejky jednoho z domácích hráčů. Právě od ní se puk odrazil za Štěbetákova záda, který tak zůstal více než překvapený. Netrvalo dlouho a Dukla si vzala své vedení zpět. Útočník Dominik Koníř u modré zpracoval přihrávku z rohu kluziště a vypálil, povedlo se mu trefit mezeru mezi betony Petříka. Hosté mohli vyrovnávat po vyloučení Grabowského, jenže se nedostali do větší akce. Také Dukla si ještě vyzkoušela přesilovku, ani ona jí nevyužila. Vadit jí to ale nemuselo, po reprezentační pauze zapsala do závěru základní části důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že jsme měli pomalejší rozjezd. První třetina určitě nebyla podle mých představ, ale shodou okolností jsme jí vyhráli 2:0. Pak si myslím, že ve druhé třetině se hra zlepšila, ale udělali jsme hrubou chybu a byli jsme za to potrestáni. Ve třetí třetině jsme dali šťastný gól a kluci svojí bojovností a dobrým pohybem zápas zvládli.

Filip Luňák (Mountfield HK): Po dlouhé reprezentační pauze jsme se přichystali na zápase v Jihlavě. Soupeře jsme znali, do zápasu jsme vstoupili dobře. Vypracovali jsme si dvě, tři brankové příležitosti plus trestné střílení. Bohužel jsme šance neproměnili, prohrávali jsme 0:2. Druhá třetina byla vyrovnaná. Ve třetí třetině se nám povedlo zápas ještě zremizovat. Mysleli jsme, že to dotáhneme alespoň do remízy po základní části. Bohužel dostali jsme po takovém našem herním výpadku obrany třetí gól a už jsme se z toho nedostali. Musím pogratulovat Jihlavě, zachytal jim výborně brankář. Bohužel si neodvážíme si ani jeden bod.