Dukla měnila hráče s Frýdkem. Duklu posílí Radim Toman, na východ míří Krajč

06.01.2024 / Daniel Lhotský

Dukla krátce po novém roce hlásí další změnu v kádru, domluvila se na trejdu s Frýdkem-Místkem. V červenožlutém dresu bude nově nastupovat útočník Radim Toman, na východ republiky se pak stěhuje útočník Samuel Krajč. Toman si poprvé zahraje za Duklu už v dnešním utkání proti Porubě, oficiální přestup Samuela Krajče vzhledem k pravidlům pro přestupy proběhne v pondělí. „Věříme, že trejd Dukle pomůže. Krajčovi se u nás nedařilo, neměl stálé místo v sestavě. Tomanovi se naopak nedařilo ve Frýdku-Místku. Změna mu určitě prospěje a může být platným hráčem pro Duklu,“ komentoval výměnu hráčů jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Radim Toman zatím celou svou dosavadní kariéru strávil v Moravskoslezském kraji. Svou dorosteneckou i juniorskou kariéru odehrál v dresu Vítkovic, které mu už patnáctkrát daly šanci i v nejvyšší soutěži. Svou dospělou kariéru pak Toman zahájil v dresu Poruby, kde hrál až do minulé sezony.

Radim Toman si již párkrát mohl vyzkoušet led na zimním stadionu v Pelhřimově. Nastoupil do obou domácích zápasů Dukly proti Frýdku-Místku, už minulou sezonu zde odehrál i první kolo Chance ligy v dresu Poruby, která vezla z Pelhřimova dva body za výhru po nájezdech. Foto: Nela Dittrichová

Zatím nejúspěšnější pro něj byla sezona 2018/19, kdy ve 49 zápasech vybojoval 27 bodů za 10 gólů a 17 asistencí. Před letošní sezonou Toman přestoupil do Frýdku-Místku, kde se mu ovšem příliš nedařilo. V dosavadním průběhu sezony posbíral pouhé dva body, v jeho prospěch nemluví ani statistika +/-. Trejdy však již mnohokrát hráče nakoply k lepším výkonům, několik dalších kol ukáže, zda to bude platit i v tomto případě.

Samuelovi děkujeme za práci pro tým a přejeme hodně štěstí v další kariéře. Radime, vítej na Dukle, ať se daří v dresu Dukly!