Třetí utkání ve čtyřech dnech. Do Pelhřimova přijede kolínský Marimex

23.01.2024 / Vít Trubička

Jihlavský tým se znovu představí na domácím ledě. Své síly poměří s Kolínem, proti kterému se Dukle v letošní sezoně daří, přestože se jednalo o velmi těsné výhry, dvě navíc až v prodloužení. Kozlové navíc zvítězili naposledy 10. ledna v Litoměřicích, od té doby nezískali ani jeden bod. I proto se aktuální soupeř Jihlavy momentálně drží těsně za hranou postupu do předkola play-off. Podaří se Dukle připsat třetí vítězství v řadě? Zápas na zimním stadionu v Pelhřimově začne ve středu 22. ledna od 17:30 a připraveny budou jako obvykle i přenosy na Onlajny.com a Hokejka TV.

Kolínský tým je aktuálně poměrně na hraně. Ztrácí sice jeden bod na postup do předkola play-off, navíc oproti Pardubicím B, které aktuálně obývají desátou příčku, má jeden zápas k dobru. Zároveň ovšem drží náskok na poslední Znojmo jen pět bodů. Nutno říci, že se mezi ně ještě vklínili dvanáctý Frýdek-Místek a třináctá pražská Slavia. Přesto by Kolínští jistě nějaký bodový zisk pro větší klid, ve snaze se udržet v Chance lize, zcela nepochybně potřebovali.

Soupiska Kolína
Realizační tým Kolína

Středočeši těží především ze spolupráce s hradeckým Mountfieldem. Pravidelně za kozly nastupuje útočník Matěj Chalupa, který má řadu extraligových zkušeností, dokonce strávil jednu sezonu v organizaci Chicaga Blackhawks. Jinak tvoří jejich kádr mix zkušenějších hráčů, v čele s exjihlavským kapitánem Josefem Skořepou a bývalým reprezentantem Petrem Koukalem.

Co Marimexu příliš nevychází, to je střelecká produktivita. Vždyť žádný z hráčů Kolína nepřekročil hranici deseti vstřelených branek. Nejblíže jí má s devíti trefami Stanislav Vrhel. Tabulce produktivity pak vévodí nejstarší muž kolínského kádru Josef Skořepa. Ten v aktuální sezoně odehrál čtyřicet utkání, z nichž získal šest gólů a jedenáct asistencí.

Výsledkově se ale Kolínským v poslední době příliš nedaří. Už bylo zmíněno, že v předešlých čtyřech zápasech nezískali ani bod a postupně podlehli Vsetínu, Slavii, Přerovu a Porubě. Předtím ovšem třikrát zvítězili nad Prostějovem, Třebíčí a Litoměřicemi. Proto jim aktuálně náleží jedenáctá příčka se 49 body na kontě.

Poslední zápas Kolína

41. kolo: Kolín – Poruba 2:4

Branky a nahrávky: 25. Chalupa (Piegl, Ouřada), 26. Skořepa (Chalupa, Lang) – 13. Gřeš (Klímek, Hlaváč), 37. Vachovec (Lemcke, Prčík), 58. Gřeš (Střondala, Doudera), 60. Mrázek (Střondala). Rozhodčí: Horák, Kosnar – Roischel, Štěpánek. Diváci: 690. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Střely na branku: 29:36. Zblokované střely: 1:1. Vhazování: 44:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.

Kolín: Soukup – Hampl, Šedivý, Piegl, Němec, Sýkora, Kolmann, Naar – Vrhel, Koukal, Král – Lang, Skořepa, Chalupa – Síla, Morong, Ouřada – Gajda, Moravec, Pajer.

V posledním vzájemném utkání na pelhřimovském stadionu byl vtažen Josef Skořepa na děkovačku Dukly Foto: Barbora Stránská

42. kolo, středa 24. ledna

HC Dukla Jihlava – SC Marimex Kolín (17:30)vstupenky zde
Berani Zlín – HC LERAM Orli Znojmo (17:30)
HC Stadion Litoměřice – VHK ROBE Vsetín (17:30)
HC ZUBR Přerov – HC Slavia Praha (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC Frýdek-Místek (18:00)
HC Baník Sokolov – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)

43. kolo, sobota 27. ledna

HC Slavia Praha – HC RT TORAX Poruba 2011 (15:00)
SC Marimex Kolín – HC Dynamo Pardubice B (15:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov (17:00)
VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Frýdek-Místek – Berani Zlín (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC LERAM Orli Znojmo – HC Baník Sokolov (17:30)

Tabulka Chance ligy po 41. kole