Hráči obou týmů si stěžovali, že nedokáží pokrýt soupeřovy přesilovky

23.02.2006 / Jakub Mezlík

Druhý čtvrfinálový zápas nenabídl podobné drama jako úvodní střetnutí, Hradec dnes Duklu jasně přehrál, přičemž o svém vítězství rozhodl už v první třetině. „Do každého zápasu jdeme naplno, ale nepovedlo se nám ubránit soupeře v přesilovkách," zlobil se Jaroslav Suchan, který měl dnes plné ruce práce, šlo na něj totiž rovných 40 střel. Rovněž hostující Petr Mocek si však stěžoval na špatně sehraná oslabení svého týmu: „Škoda, že jsme dostali góly v přesilovkách, které má Jihlava velice silné a snad ještě nedala gól normálně."

Stejně jako v prvním čtvrtfinálovém zápase, ani ve čtvrtek nezačala Dukla vůbec dobře. Hosté se brzy dostali do dvougólového vedení díky brankám Hendricha a Koudelky a nálada na Horáckém zimním stadionu byla na bodu mraz. Radovala se jen skupinka hradeckých příznivců za brankou jejich gólmana Duška, který nahradil ne příliš úspěšného Koutského. „Dneska jsme dodrželi taktiku, která byla stanovená, udržet první třetinu. V té jsme dokonce začali vynikajícím stylem, dostali jsme se do vedení 2:0 a donutili soupeře k chybám,“ zhodnotil úvod hostující Petr Mocek. Dukla sice ve 14. minutě snížila na 1:2, ale v době, kdy na časomíře svítilo 19:46, zakončil přesilovkovou souhru Energetiků Diviš.

Druhá dvacetiminutovka nepřinesla žádnou jihlavskou branku, která by přispěla ke zdramatizování zápasu, naopak Hradec svůj náskok ještě navýšil.„Ve druhé třetině jsme si řekli, že zkusíme aktivní hru. To se povedlo, ale soupeř dobře bránil. Nedostali jsme se na kontaktní gól a pak soupeř s přesilovky udeřil na 4:1,“ popsal nešťastné momenty domácí gólman Jaroslav Suchan. „Ta čtvrtá branka soupeře, to bylo o štěstí, jim se to odrazilo vlastně před prázdnou branku,“ hořekoval ještě jihlavský brankář.

Závěrečná část sice nezačala pro domácí špatně, ale druhá branka Marka Chvátala v zápase byla tou úplně poslední. „Ze svého dnešního výkonu radost mám, ale důležitá je výhra, takže nemůžu být spokojený. Hradec nás přehrál ve všech činnostech, my málo střílíme na bránu, takže si nevytvoříme tlak, nezmáčkneme to mužstvo v třetině, měli jsme chaos ve hře, nedodržovali jsme systém, pokyny trenéra,“ vypočítával chyby Chvátal.

Další dva zápasy jsou na programu v sobotu a v neděli v Hradci Králové. „Budeme se tam snažit určitě vyhrát aspoň jeden zápas, ale uděláme všechno pro to abysme vyhráli oba dva. Musíme se vzchopit, zítra potrénovat a snažit se,“ říká Chvátal. A s jakou myšlenkou jde do dalších bojů hradecký obránce Mocek? „Odpočineme si, vyléčíme šrámy a budem chtít začít jako tenhle zápas, doma budeme mít za sebou diváky a doufám, že předvedeme aspoň takový výkon jako dnes, ne-li ještě lepší.“