4:6
(0:1, 2:3, 2:2)

Junioři Dukly marně dotahovali ztrátu proti Kometě

27.02.2024

Jihlavští junioři byli v první třetině proti Kometě lepším celkem, jenže nedali góly ani z vyložených šancí, jako bylo trestné střílení. Naopak hosté se těsně před odchodem do kabin ujali vedení. Dukla sice ve 25. minutě srovnala zásluhou Rostislava Noska, ovšem na konci druhé části vedlo Brno již 4:1. Jihlava se nevzdala. Před odchodem do kabin snížil Tomáš Vandas a ve 48. minutě se podruhé trefil Rostislav Nosek, jenže hosté rychle odskočili dalšími dvěma brankami. V závěru už jen snížil Adam Rauš na konečných 4:6. Již v sobotu se Dukla dozví soupeře pro předkolo play off, které začne doma ve čtvrtek 7. března 2024.
27.02.2024 17:30, DHL Extraliga juniorů - 54. kolo

HC Dukla Jihlava

Cinka – Vovsík (C), Vildomec, Číhal (A), Jeletz, Vandas, Topol, Löffler – Báťa (A), Rauš, Klapica – Váňa, Modl, Nosek – Peš, Niederhafner, Chlubna – Coufal, Jungwirth
4

HC Kometa Brno

Hradil – Ulbricht (A), Čaňo, Bůžek, Jurný, Antony, Pospíšil, Zubíček – Chludil, Horváth, Bárta – Boltvan (C), Veselský, Halačka – Pavlík, Habermann, Moravec – Nesvadba, Rakus (A)
6
Branky a nahrávky: 25. Nosek (Niederhafner, Vandas), 39. Vandas (Číhal, Modl), 48. Nosek, 59. Rauš (Báťa, Jeletz) – 20. Bárta (Habermann, Pospíšil), 23. Ulbricht (Nesvadba), 28. Nesvadba (Pavlík, Rakus), 37. Boltvan (Veselský, Rakus), 49. Halačka (Veselský, Habermann), 52. Veselský (Ulbricht, Rakus). Rozhodčí: Červenka, Hacaperka – Hradil, Černohlávek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 112. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:6, 4:6.

Ohlasy trenérů

David Pazourek (HC Kometa Brno): Jsme spokojení a musím pochválit kluky, jak zápas v Jihlavě zvládli. Moc se nám zde na malé hale nedaří a poslední výsledky jsme zde neměli. K tomuto zápasu jsme přistoupili velmi dobře. Měli jsme pomalejší rozjezd, ale poté jsme se nastartovali. Využili jsme přesilovky, což rozhodlo. Mužstvu směřuje pochvala.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Začátek a vstup do zápasu jsme neměli špatný, ale bohužel jsme nevstřelili góly z šancí, které jsme měli. Ve druhé části nám to tam napadalo a bohužel my se strašně nadřeme na branku i z vyložených šancí, jako je trestné střílení nebo přečíslení dva na jednoho. Právě se situací dva na jednoho jsme naložili velice špatně, ani jsme netrefili branku. Naopak co soupeř hodil na branku, to mu tam skončilo. Kometa byla v zakončení šikovnější. Kluky chválím za to, že pracovali, bohužel v obranné fázi nám to moc nejde. Potřebujeme nějaké věci zjednodušit, od toho se odrazit. Doufat, že dáme více gólů a že nám gólmani konečně zavřou branku.