Nakoplo nás to makat ještě více, hlásí Martin Kouba o povedeném víkendu

29.02.2024 / Natálie Poláčková

Z posledních tří odehraných zápasů se dorostencům povedlo vyhrát dva, oba před domácími fanoušky. Proti Spartě i Liberci vsítil branky Martin Kouba. Mladý útočník si proti Liberci dokonce připsal hattrick a značně pomohl k výhře 6:4. Úterní utkání na ledě Poruby rozhodla až poslední minuta, kdy se prosadil domácí celek.

Povedený víkend zahájila Dukla zápasem proti Spartě, kterou porazila 4:1. „Za mě jsme se Spartou předvedli snad nejlepší první třetinu v sezóně. Ve druhé a třetí nám hodně pomohl Štebi, udrželi jsme to a dotáhli do vítězného konce.“ Další den bylo na malé hale v Jihlavě k vidění utkání s Libercem. Ten sice dokázal dvakrát srovnat chod zápasu, ale platné mu to nebylo. Dukla totiž porazila soupeře konečným výsledkem 6:4. „S Libercem jsme měli na co navazovat po tom předvedeném výkonu se Spartou. Naštěstí se nám povedlo dobře vstoupit do zápasu, sice jsme ve druhé třetině měli docela dost vyloučení, ale na druhou stranu jsme je zvládli ubránit. Ve třetí třetině se nám podařilo vrátit do vedení a potom to ještě Hanzi zapečetil do prázdné branky a bylo hotovo,“ popsal průběh sobotního zápasu mladý forvard.

Vyrovnaný souboj na ledě Poruby odehrála Jihlava v úterý. O prohře červenožlutého celku rozhodla až poslední minuta, hokejistům se však nedá sebrat skvělý výkon. „Za mě to byl hodně vyrovnaný zápas a je škoda, že jsme si ho nechali utéct v poslední minutě,“ řekl Kouba k zápasu s Porubou. K výhře proti Liberci přispěl svým hattrickem, jaké z toho má pocity? „Samozřejmě, byl to krásný pocit, když se mi to tam proti Liberci povedlo třikrát prostřelit a proti Spartě tam mně Holi pěkně našel a já to jen zametl.“

Dukla se drží ve druhé polovině tabulky o účast v play-off. Ačkoliv zpočátku měla ambice na první příčku. „Nebylo úplně hezké pomyšlení na to, že bychom sestoupili, a rozhodně jsme to nechtěli dopustit. Snažili jsme se na to nemyslet a soustředit na další zápasy.“ Nakonec se však jihlavskému celku zachránit povedlo, a to i díky dvěma výhrám z víkendu. „Teďka jsme dvakrát po sobě vyhráli, ale pořád to neznamená, že jsme venku z louže a že bychom přestali pracovat. Ba naopak nás to nakoplo makat ještě víc,“ sdělil Kouba o pocitech v týmu.

Velkou oporou dorosteneckého celku je gólman Ondřej Štěbeták, který tuto sezonu předvádí skvělé výkony. „Ano, stále tam zezadu od něj máme oporu a je dobré, že se na něj můžeme spolehnout. A to se mu snažíme vynahradit pomocí v předbrankovém prostoru,“ řekl o brankáři. A co by chtěl vzkázat svým spoluhráčům do kabiny? „Abychom nepřestali tahat za jeden konec a makali dál a dál.“