Podle trenéra Chalupy hradečtí hráči často filmovali

27.02.2006 / Eva Streichsbierová

Stav čtvrtfinálové série mezi Duklou Jihlava a Hradcem Králové je znovu nerozhodný. V sobotu sice jihlavští hokejisté dokázali na východě Čech zvítězit 3:2, ale v neděli svému soupeři stejným výsledkem podlehli. Rozhodující branku inkasovala Dukla na začátku 46. minuty z hole Miroslava Fišera. Za Jihlavu se dvakrát trefil Daniel Hodek.

Stejně jako v předchozích třech soubojích šli jako první do vedení hradečtí hokejisté. V polovině 6. minuty zamířil přesně Jaroslav Roubík. „Zase nám utekl začátek. Strašně jsme v úvodu chybovali a byli jsme pod velkým tlakem. Měli jsme štěstí, že jsme inkasovali jenom jednou,“ zlobil se na své svěřence jihlavský kouč Milan Chalupa. Dukla byla nejblíže gólu ve 14 minutě, kdy ujel v oslabení Oldřich Bakus, ale na zakončení neměl potřebný klid a do kabin se tedy šlo za stavu 1:0.

Hned v úvodu druhého dějství přidali domácí druhý gól. V přesilovce poslal puk do odkryté jihlavské branky Jan Šeda. Dukla dostala během dvou víkendových zápasů celkem 16 dvouminutových trestů. „Někteří hráči to mají v hlavě prostě zakódovaný. Jsou typy jako třeba Jonáš Fiedler, který je hodně impulsivní a nikoho nechce pustit. Jen proto byl třeba dneska dvakrát vyloučený za hákování. Já bych ho musel nechat sedět, ale nemám koho tam dát. Samozřejmě dostane pokutu, ale jestli si z toho něco bude dělat nebo ne, to já nevím,“ pokračoval v kritice jihlavský lodivod.

Na druhou stranu prý ale některé zákroky fauly rozhodně nebyly. „Hradečtí hráči hodně filmovali. Bylo to jasně vidět. Jakmile se jich někdo dotknul, okamžitě padali na led. Myslím, že v určitých fázích byl na nás rozhodčí hodně přísný,“ byl přesvědčen Chalupa.

Dvougólové manko zlikvidoval ještě ve druhé části dvěma přesnými trefami Daniel Hodek. Dvaatřicetiletý útočník pak mohl v poslední třetině zkompletovat hattrick , ale při druhém sólovém nájezdu neuspěl. „Chyběl tomu kousek, trefil jsem ho do ramene,“ litoval promarněné šance autor obou branek.

Rozhodující chvíle přišla ve 46. minutě, kdy překonal jihlavského brankáře Suchana Miroslav Fišer a stanovil výsledek na konečných 3:2. „Nebyla to žádná přesilová situace, jen jsme udělali takovou malou chybu, že jsme těsně neobsadili jednoho z domácích hráčů a to nás nakonec stálo celé utkání,“ povzdechl si trenér Chalupa. „Nicméně musím říct, že kluci bojovali do poslední chvíle, a kdybychom proměnili některou z těch dvou vyložených šancí v posledních pěti minutách, mohl ten zápas dopadnout úplně jinak.“

Páté čtvrtfinálové utkání se hraje v úterý 28. února na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Oba týmy mají zatím k postupu stále stejně daleko. „Musíme hrát poctivý hokej. Nesmíme se zbláznit z toho, že hrajeme doma a zůstat u dobré obrany. Hlavně ale musíme proměňovat šance, protože na to jsme dneska doplatili,“ prohlásil v neděli večer jeden z nejzkušenějších jihlavských útočníků Petr Altrichter .